یکی دیگر از موزه های جالب مجموعه سعدآباد موزه آب میباشد که آثار تاریخی ،فنی مهندسی آب کشور را به نمایش میگذارد.این موزه در مساحت ۲۶۷۰ متر ،از سه بخش تشکیل شده،که یک سالن به ظروف سفالی،یک سالن به ظروف فلزی و لعابی و یک سالن هم به ابزار ،وسایل مهندسی و ماکت ها اختصاص داده شده است.ماکت سیستم آبی شوشتر یکی از حرفه ای ترین سیستم های آبی جهان که در این نمایشگاه به چشم میاید.
بلیط بازدید از این موزه ۴ هزار تومان است و ساعات بازدید در نیمه دوم سال از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر میباشد ،البته ناگفته نماند که بعد از ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر دیگر امکان تهیه بلیط وجود ندارد.
موزه آب یکی از چندین موزه داخل مجموعه سعدآباده که در مسیر دسترسی به کاخ سبز و موزه برادران امیدوار قرار داره. در ورودی این موزه ماکتی از گاو چاه قرار داره که نحوه کارکرد این سیستم آبرسانی رو توضیح داده، بعد از ورود به موزه با چند بخش کوچک روبرو میشید. در بخشی ظروف قدیمی شیشهای، سفالی و فلزی مرتبط با آب مانند گلاب پاش، جام، قدح، تشت، آفتابه و ... قرار دارد. در بخش دیگر چندین نقشه، عکس و توضیحات مربوط به ظروف کشف شده در طول تاریخ، آسیابها و قنات ها قرار دارد، همچنین ماکتهای زیبایی درخصوص سیستم تقسیم آب در گذشته وجود دارد. در کل بازدید از این موضوع وقت زیادی از شما نمیگیره و به نظر من بعد از دیدن موزههای اصلی اگر وقت اضافی داشتید از این موزه هم بازدید کنید.
ساختمان موزه آب قبلا محل دفتر کار محمدرضا شاه بوده که بعدا به دفتر کار تیمسار کسرائی، مسئول حفاظت ارتش و دفتر رئیس تشریفات کاخ سعد آباد تبدیل میشود.
ضمنا بهای بلیط بازدید از این موزه در شهریور سال 99 برای هر نفر 4 هزار تومان بود.
سلام. اگر از درب ورودی میدان دربند وارد کاخ سعدآباد شوید، این هشتمین موزه ای هستش که خواهید دید. برای رفتن به این موزه باید در فرعی که به کاخ سبز منتهی میشود مقداری سربالایی را تحمل کنید و یا ترجیحا با ونهای مخصوص ابتدا به کاخ سبز و موزه برادران امیدوار رفته و در برگشت که سرازیری هستش به این موزه سری بزنید. قبل از اینکه وارد ساختمان این موزه شوید، در جلوی آن مجسمه گاوی که به آن طنابی قطور که به سطلی بزرگ متصل است و بوسیله آن آب از چاه بیرون میاورند(معروف به مدل گاوچاه) را خواهید دید. در این موزه بسیار زیبا، تصاویری از نحوه استخراج و بهره برداری از منابع آب و همچنین وسایل قدیمی مرتبط را در قدیم خواهید دید. همچنین تصاویری از برهی از پلها و رودخانه های معروف ایران و ماکت برخی از روستاهای قدیم و تابلوهایی شامل اسامی قدیمی استانهای ایران و نهایتا مجسمه هایی که تداعی کننده لباسها و فعالیتهای محلی در گذشته بوده است را مشاهده خواهید نمود. در این مجموعه یک آبنمای کوچک هم تعبیه شده که صدای آن هارمونی خاصی با محیط دارد و در کل فضای جالبی داشته و بازدید از آن را در مجموعه سعدآباد پیشنهاد می کنم. جدای از خود موزه محوطه بیرون آن در پاییز بسیار دیدنی بود.
این موزه در دفتر تشریفات دربار تشکیل شده است. برای بازدید از این موزه باید ابتدا بلیت جداگانه تهیه کنید. در محوطهی بیرونی این موزه نمایی از آب انبار و یک سیستم آب رسانی اجرا شده است. در داخل موزه تابلوهایی از سیستم اجرای قنات، وقف نامههای آب، ماکت سدها، ماکت تقسیم آب رو خواهید دید. در بخشی نیز اسناد مربوط به تقسیم آب و حساب آنها دیده میشود. سیستم آب رسانی قنات که یکی از شاهکارهای ایرانی در موضوع آب است، سهم کمی در این موزه دارد و به نظر من جا داشت که بیشتر به آن پرداخته شود. در بخش دیگری از موزه ظروف سفالی و ریتونهای سفالی که برای نوشیدن آب استفاده میشده است، به نمایس گذاشته شده است.