سفر به لبنان بدون دیدن آثار تاریخی بعلبک به نوعی سفر ناقصی محسوب میشه. مجموعه معابد رومی بعلبک از مهم ترین آثار تاریخی لبنان و حتی دنیاست. مجموعه معابد رومی و ملحقات آنها به تدریج در طول ۳ قرن اول بعد از میلاد در این منطقه بنا شدند که نمونه ای از شکوه معماری روم باستان است. پس از اعلام مسیحیت به عنوان دین رسمی دولت روم در اوایل قرن چهارم میلادی، این معابد از رونق افتاده و به دست فراموشی سپرده شوند. همچنین زلزله های متعدد در طول قرنهای گذشته نیز باعث تخریب بخش هایی از این مجموعه شد.
نوع معماری این معابد یکی از سوالات بی پاسخی هست که هنوز جوابی برای آن یافت نشده است. استخراج و نحوه انتقال این سنگهای عظیم به محل ساخت معبد یکی از سوالات بی پاسخ باستان شناسان است. یکی از فرضیه های مطرح شده این است که احتمالا این تخته سنگهای عظیم در این محل وجود داشته است و اصلا همین موضوع باعث شده تا امپراطوری روم دستور ساخت معابد را در شهر دور افتاده ای مثل بعلبک بدهد. همچنین ستونهای گرانیتی بکار رفته در ساخت معابد نیز از مصر آورده شده است. این ستونهای بزرگ گرانیتی بر روی اهرم های چوبی قرار داده می شد و از طریق رود نیل و دریای مدیترانه به بندر طرابلس در شمال لبنان منتقل می شد. از انجا که بین طرابلس و بعلبک کوههای عظیمی قرار گرفته است، بنابراین آنها مجبور به انتقال ستونهای سنگی به شهر حمص در سوریه شده و سپس از طریق دشت بین حمص و بعلبک آنها را به صورت قِل دادن به معابد رساندهاند. در ساخت معابد فقط از سنگ استفاده شده و هیچگونه ملاطی استفاده نشده است. ستونها بوسیله گیره های آهنی بهم وصل شده اند (البته با روکش سرب تا از زنگ زدگی آهن جلوگیری کند). مجموعه معابد بعلبک شامل ۶ بخش است: دروازه ورودی، حیاط شش ضلعی، حیاط بزرگ و قربانگاه، معبد ژوپیتر، معبد باخوس و معبد ونوس.
دروازه ورودی معابد اولین بخش این مجموعه تاریخی است که در فاصله سالهای ۲۱۱-۲۱۷ میلادی ساخته شده است. ورودی معابد شامل دو برج بلند در دو طرف، یک ایوان در وسط، ۳۹ پله از کف زمین تا مدخل ورودی، و در دو طرف پلکان ۱۲ ستون قرار داشته که از سنگ گرانیت صورتی بوده است که ۴ ستون از سمت راست پلکان هنوز باقی مانده است. سه در، ایوان را به حیاط شش ضلعی وصل می کنند که درِ وسطی ۸ متر ارتفاع و ۶ متر عرض داشته و درهای جانبی نیز ۴ متر ارتفاع و ۵/۲ متر عرض داشته اند. در دیوار پشتی ایوان نیز ۱۲ طاقچه به نشانه ۱۲ الهه رومی وجود دارد. حیاط شش ضلعی محلی است که عبادت کننده قبل از ورود به محوطه اصلی در آن تامل کرده و پس از توقف کوتاهی وارد حیاط بزرگ شود. در اطراف محوطه مرکزی این حیاط ۳۰ ستون ۸ متری گرانیتی وجود داشته و ۴۰ ایوان که هر کدام ۴ ستون داشته، حیاط را محصور کرده بوده است. ضمن آنگه این حیاط شش ضلعی سقف چوبی داشته است. پس از حیاط شش ضلعی، حیاط بزرگ و قربانگاه قرار دارد که محوطه بسیار وسیعی است و طول و عرض آن ۱۳۵ در ۱۱۳ متر است. این حیاط مسقف بوده است تا عبادت کنندگان از آفتاب و باران در امان باشند.۸۴ ستون از گرانیت سرخ آسوان مصر در دور حیاط قرار داشته و ۴۴ ستون نیز برای نگهداری سقف چوبی حیاط وجود داشته است. در داخل حیاط یک برج مکعبی شکل به ارتفاع ۱۷ متر وجود دارد که دارای یک راه پله ورودی و یک راه پله خروجی است. از بالای برج، عبادت کنندگان کل مکان مقدس را می توانسته اند ببینند. در داخل حیاط نیز دو آبگیر برای انجام غسل های مذهبی وجود داشته است که بقایای آنها هنوز پابرجا مانده است.