این مسجد بزرگ و زیبا بر روی تپه چاملیجا واقع در منطقه آسیای استانبول قرار دارد که ترکیبی از سبک معماری عثمانی و سلجوقی است.
این مسجد ۶ مناره و گنبد مرکزی آن ۷۲ متر از زمین فاصله دارد که نشانگر ۷۲ ملتی است که در این شهر زندگی میکنند و همچنین دارای کتابخانه ، استراحتگاه، پارکینگ سرپوشیده،موزه و نمایشگاه هنری است.همچنین برای استفاده راحتتر نمازگزاران و کسانی که ناتوانند هم آسانسور و هم پله برقی تعبیه شده و میتونید از حیاط بسیار بزرگ مسجد تمام استانبول رو نظاره گر باشید.
برای دسترسی به این مسجد زیبا هم میتونید از اسکله کادیکوی با اتوبوس F14 که راه طولانی هم هست به این مسجد برسید.
#گلفام_سفر
این مسجد تو منطقه آسیایی استانبول و نزدیک تپه چاملیجا یا همون بام استانبول ساخته شده. یه مسجد با تلفیق ساختار مدرن و کلاسیک دوره عثمانی. اینجا فقط میجد نیست بلکه یه مرکزه زیارتی با رستوران، استراحتگاه، کتابخانه، موزه، نمایشگاه هنری و ... هست. شما با موندن تو حیاط مسجد علاوه بر مشاهده زیبایی مسجد میتونین از دوربینهای تعبیه شده در حیاط پل بسفر، مسجد اورتاکوی و تنگه بسفر و عبور و مرور کشتیها رو هم مشاهده کنین که کار لذتبخشیه. دیدن این مسجد تو روز قطعا برای عکاسی مناسبتره اما تو شب نورپردازی و دیدن بسفر به نظرم کار جالبتر و دیدنیتره. از اسکله کادیکوی تا اینجا میشه با اتوبوس F14 اومد و حدود ۴۰دقیقه راه هست.
#گلفام_سفر
اگر در استانبول به قسمت آسیایی شهر بروید یا از قسمت اروپایی به خط ساحلی آنطرف نگاهی بیاندازید، چند نقطه شاخص در بلندیها نظر شما را جلب خواهد کرد که شاخصترین آنها مسجدی شش مناره با حجمی سفید و عظیم است. این مسجد به نام مسجد جامع چاملیجا عنوان بزرگترین مسجد ترکیه را دارد و با حمایت ریاست جمهوری وقت اردوغان ساخته شده و در سال جدید افتتاح شده است.بنابراین هنوز به عنوان جاذبه توریستی برای گردشگران خارجی شناخته شده نیست. برای رفتن به این مسجد باید به قسمت آسیایی و سمت تپه چاملیجا بروید. بدلیل قرار گیری مسجد در بالای بلندی، از پله و آسانسور میتوانید استفاده کنید، البته پله برقی هم نصب بود که فعال نبودند. مجموعه پارکینگی بزرگ در زیرزمین دارد که اگر با خودرو شخص رفتید مشکلی برای پارک ندارید. مسجد در چند طبقه با کاربریهای مختلف ساخته شده که برای دیدن تمامی قسمتها به حداقل سه ساعت زمان نیاز دارید.در طبقات پایینی موزه، نمایشگاه و کلاسهای آموزشی است. فضا ی باز دور مسجد در بالاترین نقطه قرار دارد که از آنجا دید پانوراما به محلات اطراف و تنگه بسفر خواهید داشت.در این فضا حجمی مدرن و چندوجهی با شیشه های تیره خواهید دید که نقش نورگیر دارد و باطرح کلاسیک مسجد در تضاد است. دو در ورودی بلند با سردری سنگی که با مقرنس ساده تزیین شده به سمت داخل صحن باز است.ابتدا از صحنی که با رواقهای به سبک عثمانی تزیین شده و با گنبدهای کوچک پوشانده شده عبور میکنید و به صحن ورودی اصلی میرسید. در محور اصلی ورودی مسجد آبخوری و وضوخانه ای سمبلیک به سبک معماری قدیم ساخته شده است. و اما داخل مسجد، وقتی وارد مسجد میشوید ارتفاع سقف و مساحت وسیع فرش شده بسیار با ابهت و تاثیر گذار است. لوستری گرد به سبک لوستر موزه ایاصوفیه با طرحی ساده از سقف آویزان است و کلمه الله در مرکز گنبد بزرگ میانی نقش بسته و اسماء متبرکه در اطرافش نوشته شده، محراب و منبر از ترکیب سنگ و کاشی آبی ساخته شده اند. تزیینات بیشتر گچبری رنگ شده وسنگهای تراشیده شده هستند.رنگ آبی مسجد خیلی حس سردی دارد. کمرپوشهای دور مسجد در دوسطح هستند که نوع طاقها متفاوتند. قسمت خانمها در نیم طبقه ها هستند که با پله و آسانسور میتوانید به آنجا بروید. بدلیل اینکه این مسجد بزرگترین مسجد ترکیه و تازه تاسیس است، اکثر مراجعین گردشگران ترک هستند که برای بازدید از اینجا آمده اند و تعداد گردشگران خارجی کم است.