در منطقه بیستون غار کوچکی وجود دارد که مربوط به دوره پارینه سنگی است.این در دامنه کوه بیستون و دربالای مجسمه هرکول واقع شده.قبل از رسیدن به سراب بیستون در دامنه کوه پله هایی قرار دارد برای رسیدن به غار.غار کوچکی به مساحت 35متر مربع که ظرفیت 6 نفر را دارد و در کنار غار توضیحات کاملی درباره غار نصب شده.غاری که پناهگاه شکارچیان بوده و موقعیت مناسبی نسبت به سراب بیستون داشته و مکانی برای رسدشکار و شکارکردن بوده.
در این غار آثار زیادی از دوران پارینه سنگی کاوش شده که از جمله آن میتوان به ابزارهای سنگی . ابزار استخوانی .استخوان انسانهای نئاندرتال و استخوان های جانورانی همچون گوزن.غزال.گاووحشی و گراز و اسب سانان نام برد
یکی دیگر از شگفتی های محوطه بیستون غار شکارچیان میباشد جایی که برای شکارچیان پناهگاه موقتی بوده که لاشه شکار را در آنجا آماده حمل به اقامتگاه اصلی میکردند.همچنین مخفیگاهی بوده که شکارجیان میتوانستند به راحتی بدون آنکه به شکار نزدیک شوند آن را از هر سو بخصوص از بالا نظاره گر باشند.
این غار در سال ۱۹۴۹ میلادی توسط کاوشگر و پرفسور «کارلتون کوون» پیدا شد .این غار مربوط به دوران پارینه سنگی میباشد که ابزارالاتی از قبیل ابزارهای استخوانی،ابزارهای سنگی و جانوری و همچنین استخوانهای حیوانی مانند؛گراز،گاو وحشی،غزال، و مهمترینش بخشی از استخوانهای ساعد انسان نئاندرتال در این غار پیدا شده است.
غار شکارچیان در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
غار شکارچیان در دامنه کوه بیستون و در بالای مجسمه هرکول قرار دارد و دارای فضای کوچکی به مساحت ۳۵ متر مربع است.
غار شکارچیان از جمله دیدنی های مجموعه بیستون است. این غار فضای کوچکی داره و از این جهت به غار شکارچیان معروفه که احتمالا در دوره پارینه سنگی، پناهگاه موقت شکارچیانی بوده که در اونجا لاشه شکار را قصابی و برای انتقال به اقامتگاه اصلی خودشون آماده میکردن.
در این غار استخوان ساعد انسان نئاندرتال و ظروف سفالی دوره هخامنشی کشف شده. همینطور بقایای استخوان های حیواناتی نظیر غزال، گوزن و گراز کشف شده. غار شکارچیان تنها غار رشته کوه های زاگرسه که در اون بقایای انسان نئاندرتال کشف شده.
خود غار چیز خاصی برای دیدن نداشت، اما تابلوهایی که به عنوان تابلوی راهنما نصب شده بودن، اطلاعات جالبی درباره سیر تکامل انسان ها داشتند.