پارک لاله از بوستانهای بزرگ شهر تهران است که در ناحیه 2 منطقه 6 شهرداری تهران واقع شده است.
این پارک که در سال ۱۳۴۵بنیان نهاده شد پیش از آن معروف به میدان اسب دوانی جلالیه بود و برای رژه از آن استفاده میشد. مساحت پارک ۳۵ هکتار است و دارای گونه های مختلف گیاهی همچون سرو نقره ای، چنار، بلوط، ژینکگو، ماهونیا، سیدالاشجار، اقاقیا، افرا، توت، بیدسرخ، بامبو، سروخمره ای، پالم، نارون، صنوبر، بربریس، مروارید قرمز و سفید و لیگوستروم است.
بخش جنوب شرقی پارک لاله به شیوه پارکهای ژاپنی طراحی شده و دارای آبنما و جویبارهای مارپیچ است. در خیابانهای شمالی پارک، محوطه میزهای شطرنج جای داده شده است. زمینهای ورزشی پارک شامل زمینهای بسکتبال و والیبال نیز در بخش شمالی جای گرفته است.
در این پارک همچنین یک مرکز تئاتر عروسکی، یک کتابخانه زیر پوشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یک مسجد دایر میباشد. مجسمهها و تندیسهای گوناگونی نیز در این پارک وجود دارد که نامدارترین آنها تندیس خیام و تندیس ابوریحان بیرونی است.
تندیس خیام از آثار ابوالحسن صدیقی است که در سال ۱۳۵۱ و در کشور ایتالیا (به سفارش انجمن آثار ملی) ساخته شده است. این تندیس پس از جابجایی به ایران به پارک لاله انتقال یافت و مورد بازدید همگانی قرار گرفت.
بوستان لاله دارای آبنما، سه زمین کودکان (مرکز، شمال غربی، جنوب غربی)، زمین چمن مصنوعی فوتبال، تیچراسکیت، سالن چند منظوره ورزشی، فدراسیون شطرنج، نگارخانه، بوفه، غرفه، آمفی تاتر روباز و سرویس بهداشتی و همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می باشد.
پارک لاله از قدیمی ترین پارک های تهرانه که اسمش برای من یادآور خاطرات خوب کودکیه. برای هم نسل های من که بازی تو پارک بزرگترین تفریح زندگیشون محسوب میشد، پارک لاله جایگاه ویژه ای داره. حوض بسیار بزرگ با فواره بلند و مجسمه ابوریحان از شناخته شده ترین المان های این پارک به شمار میان. این پارک مساحت خیلی زیادی داره و برای ورزش و پیاده روی خیلی مناسبه.
یه نکته خیلی خاص در مورد پارک لاله اینه که امروز به یه پناهگاه امن برای گربه ها تبدیل شده و مردم به صورت داوطلبانه به حیوانات غذا میدن . البته دستگاه های مکانیزه هم در پارک قرار داده شدن. گروه های داوطلب برای درمان گربه ها به این پارک سر میزنن و باعث شده تعداد گربه ها خیلی زیاد بشه.
بوستان لاله واقع در خيابان كارگر از قديمى ترين و بزرگترين پاركهاى تهرانه كه همه ى ما خاطرات زيادى ازش داريم و موقعيتش در مركز تهران باعث شده همه ى اقشار مردم بتونن راحت خودشون رو بهش برسونن از امكاناتش استفاده كنن.
موزه ى هنرهاى معاصر تهران هم در گوشه اى از اين پارك واقع شده و جذابيت اينجا رو چند برابر كرده.
اين پارك بقدرى بزرگه كه ضلع جنوبش به بلوار كشاورز، ضلع شرقيش به خيابان حجاب، ضلع غربيش به خيابان كارگر و ضلع شماليش به خيابون فاطمى راه داره و مساحتى حدود ٣٥ هكتار داره.
درختان كهنسال، كانون پرورشى، فضاى بازى كودكان، وسايل ورزشى بزرگسالان، چمنزار زيبا و ... اينجا رو براى همه ى افراد جذاب و دوستداشتنى كرده.
یکی از نعمت های تهران پارک های اونه که اتفاقا بیشترشون مربوط به قبل انقلابه، پارک لاله هم یکی از همین پارک های زیبا و دیدنیه که در قلب تهران قرار داره، این پارک که قبلا اسمش پارک فرح بوده قدمتی تقریبا ۵۴ ساله داره، پارک لاله خیلی گسترده اس و مساحت اون حدود ۳۵ هکتاره و بین خیابان های کشاورز، کارگر، فاطمی و حجاب محصور شده. این پارک برای قدم زدن، درس خوندن، ورزش کردن، استراحت و ... بسیار مناسبه امکانات این پارک شامل وسایل ورزشی، زمین بازی کودکان، مسیر پیاده روی، مسیر دوچرخه سواری، زمین چمن مصنوعی، زمین اسکیت، فضایی برای بازی هایی مانند والیبال، فوتبال، بدمینتون، تنیس روی میز، شطرنج و ... است. همچنین پارک لاله دارای یک حوض و آبنماست که در کنار اون نیمکت برای نشستن وجود داره که بخصوص در گرمای تابستون در کنار خنکای آب، نشستن روی این نیمکت ها بسیار لذت بخشه، ضمنا در این پارک چندین تندیس وجود داره که مهمترینش تندیس خیام از آثار هنرمند مشهور ایرانی ابوالحسن صدیقی است که در سال ۱۳۵۱ و در کشور ایتالیا ساخته شده. تندیس ابوریحان بیرونی هم از تندیس های قدیمی و زیبای این جاذبه است.
در قسمت شمال غربی پارک نیز موزهی هنرهای معاصر و بازارچهی خوداشتغالی قرار داره که دیدنشونو بهتون توصیه میکنم.
پارک لاله از معروفترین و قدیمی ترین پارک های شهر تهران است که در منطقه ۶ و تقریبا مرکز شهر قرار دارد. این پارک ۳۵ هکتاری دارای چندین ورودی از سمت بلوار کشاورز، خیابان حجاب، خیابان امیرآباد و خیابان فاطمی است. دو موزه فرش و هنرهای معاصر نیز در محدوده پارک قرار دارند. قبل از احداث پارک، زمین آن بخشی از اراضی جلالیه بود که منطقه ای نظامی و مخصوص رژه و تمرینات ارتش بود. این پارک چون با حمایت فرح پهلوی احداث شد به نام فرح بود و پس از انقلاب به لاله تغییر نام داد که اسم مناسبی برای پارک است.
پارک لاله برای من یادآور روزهای خوب اوایل دهه ۸۰ است که برای ورزش به اینجا رفت و آمد داشتم و کلی اتفاقات مثبت دیگر. اینجا در هر فصلی زیبایی های خودش را دارد از بهار و تابستان گرفته تا پائیز زردرنگ و زمستان البته اگر برفی باشد! اینجا شما می توانید تعداد زیادی گربه را ببینید بخصوص در ورودی غربی! در ضلع جنوب غربی پارک نیز تندیس ابوریحان بیرونی در وسط حوضی نصب شده که بر بالای دستانش محوری را می چرخاند که ستاره ها روی آن هستند. کمی بالاتر و در اطراف آبنما نیز تندیس چند چهره معروف دیگر نصب شده است. پارک لاله امکانات ورزشی خوبی هم داره از جمله زمین های بازی مخصوص کودکان و بزرگسالان که در روزهای آخر هفته حسابی شلوغ است. در ضلع غربی پارک و از سمت خیابان امیرآباد یک بازارچه ای تحت عنوان بازارچه خوداشتغالی وجود داره که گشت و گذار در اون را هم توصیه می کنم.
#گلفام_سفر
بوستان لاله،بوستان دوستداران گربه ها.این پارک در سال ۱۳۴۵ بدستور بانو فرح احداث شد و به این دلیل ،بوستان فرح نامگذاری شدو بعد از انقلاب به اسم بوستان لاله تغییر نام داد.پاییز ،زیبایی این بوستان رو چند برابر میکنه و همچنین دیدن افراد حامی حیوانات که غذا برای گربه هاآماده میکنند و لذت میبرن از تماشای غذا خوردنشون و این حس واقعا عالیه،ولی اگر فوبیای گربه دارید به هیچ وجه توصیه نمیکنم به این مکان برید چون بعد از چند دقیقه نشستن روی نیمکت گربه های تپل احاطتون میکنندو ازتون طلب غذا دارند .ست ورزشی و بازی کودکان در صورتیکه کودک بازیگوش درون بعضی بزرگسالان باعث خرابیشون نشه فعلا وجود داره.دسترسی راحت و محیط امن و دنج و پیرمردهای بازنشسته ای که منتظر یک همبازی برای تخته نرد و شطرنجشون هستند همه عواملی هست که ممکنه در این مکان باهاش مواجه بشید.
پارک لاله شاید در سالهای اخیر به واسطهی اتفاقاتی که در محل آن افتاده شناخته شدهتر شده است اما قدمت این محل به دورهی قاجار برمیگردد که محوطهای نظامی با نام جلالیه بوده است. در تابلوی راهنمای بلوار کشاورز که در ابتدای بلوار و مقابل پارک لاله نصب شده است تاریخچهی بر این منطقه و خود بلوار کشاورز نوشته شده است. پارک لاله که شاید بتوان یک پارک جنگلی هم نامید علاوه برکارکرد تفریحی، کارکرد فرهنگی هم دارد و دو موزه مهم در مجاورت آن قرار دارد، موزه فرش و موزهی هنرهای معاصر با آن ساختمانش و طرح زیبایش. این بوستان بر حول یک آبنما و حوض مرکزی تشکیل یافته است. در زمان بازدید من که اواخر پاییز بود، برگهای درختان در کل پارک صحنهی زیبایی خلق کرده بودند. فضای مناسبی برای ورزشهایی چون والیبال و فوتبال وجود دارد و حتی گروهی مشغول بندبازی یا در حقیقت راه رفتن روی طناب بودند. فکر میکنم بهار و تابستان این پارک حس و حال بهتر و بیشتری داشته باشد، هرچند برای دوستداران پاییز اینجا یک بهشت به حساب میآید. در ورودی پارک یک سردیس از بانویی نصب شده است که فکر میکنم هیچ ارتباطی با این پارک و خاطرات شهروندان از این پارک ندارد و جای تندیسها و سردیسهای ملی و میهنی در این پارک خالی است.
پارک لاله تهران از پارکهاي بزرگ و زيباي پايتخت هست که در بلوار کشاورز قرار گرفته و قبل از انقلاب به دستور فرح پهلوي ساخته شده و پارک فرح نام داشته. در ضلع شمالي اون هم موزه هنرهاي معاصر قرار داره که بازهم مجموعه هاي نفيس آثار هنريش به همت ملکه اسبق گردآوري شده. اين پارک در هر فصلي از سال ديدني است و از مشخصه هاي بارزش حضور فراوان گربه ها است که آزادانه در حال دلبري کردن هستند و شهروندان زيادي روزانه با چرخ دستي هاي بزرگ به پارک ميان و به اين دوستان پشمالو غذا ميدن. حضور چنارهاي بزرگ و سروهاي زيبا و همچنين لاله هايي که گاها در فصل بهار در اين بوستان کاشته ميشه از خصوصيات اين پارک به شمار مياد.
یکی از بهترین و بزرگترین پارک های تهران که از پیر و جوون خاطره دارن باهاش!
توی مرکز شهر با اون همه آلودگی تنها جایی که میتونی بیای نفس بکشی اینجاست!
خواستید بیاید اینجا یک قهوه و دونات از کافه لمیز میدان انقلاب بگیرید بیاید بشینید و لذت ببرید.