منارجنبان یکی از دیدنی های اصفهانِ و یکی از مهم ترین دیدنی های شهر نیز به حساب میاد. در گذشته، منارجنبان از شهر جدا و در دهکده ای به نام «کارلادان» قرار داشت ولی امروزه این بنا، جزو اصفهان به شمار می ره و در نزدیکی محلی به نام نصرآباد قرار گرفته. این ساختمان با کاشی های لاجوردی رنگ تزئین شده و نکته جالب در این بنای تاریخی آنکه با حرکت دادن یک مناره، نه تنها مناره دیگر به حرکت در می آید، بلکه تمام ساختمان به لرزه درمی آید.
درود. در مسیر خیابان آتشگاه اصفهان این مجموعه که با ورودی به آن می توانید وارد شوید را مشاهده خواهید نمود. اینجا مقبره عمو عبدالله کارلادانی از پارسایان قرن هفتم هستش. در اینجا دو مناره وجود دارد که با استفاده از پدیده تشدید(رزونانس) با تکان خوردن یکی، دیری خودبخود به تکان خوردن می افتد که این پدیده برترین جاذبه این مجموعه است. ساخت این بنا در دوره ایلخانی است. این بنا از یک ایوان با دو مناره و صحن پیرامون ساخته شده سبک ساختمان این ایوان که تزئینات کاشی کاری دارد سبک مغولی است. محیط اطراف آن گرچه کوچک است اما سرسبز و مملو از درختان زیباست. گرچه در راستای حفظ این اثر تاریخی مناره ها را هر یک ساعت و نیم یکبار می جنبانند و ورود به طبقه دوم(پشت بام) ممنوع است، اما در سفر به اصفهان بازدید از اینجا خالی از لطف نیست.
منارجنبان از آثار تاریخی زیبای اصفهان هست که قبلا متعلق به خمینی شهر بود و بعدها به اصفهان ملحق شده، این مجموعه دارای دو مناره با ارتفاع ۱۷ متر و پهنای ۹ متر هست که با تکان دادن یک مناره ،مناره دیگر و سایر قسمتهای بنا هم شروع به تکان خوردن میکند، البته زمانی که ما مراجعه کردیم مجموعه درحال تعمیر بود و امکان تکان دادن نبود. در زیر این مجموعه مقبره عارف بزرگ عبدالله کارلادانی وجود دارد. در کل هر بنایی که قابلیت تکان خوردن دارد منارجنبان نامیده میشود که علاوه بر اصفهان در شهرهای دیگه مثل اردکان و کشورهای دیگر هم وجود دارد اما تفاوت دراین است که در منارجنبان اصفهان با تکان دادن یک مناره علاوه بر مناره دیگر سایر قسمتهای بنا هم تکان میخورد و تا الان دانشمندان هیچ دلیل منطقی برای این موضوع پیدا نکردند و گفته اند شاید به دلیل پدیده فیزیکی دوپلر باشد. داخل حیاط کوچک این بنا نیمکت های برای نشستن وجود دارد، در کل این مجموعه نسبتا کوچک است و درکنار ساختمانهای مسکونی داخل یه خیابون نه چندان بزرگ و اصلی قرار دارد و پیدا کردنشو کمی سخت میکنه.بعد از درب ورودی، یه اتاقکی قرار داره که نگهبان بنا آنجا حضور دارد و مراقب مجموعه هست و روبروی آن هم روی دیوار، پوسترهایی از جاذبه های اصفهان نصب شده است.
منارجنبان همانطور که از اسمش پیداست دارای مناره هاییست که با لرزش یک مناره ،مناره دیگر نیز میلرزه که البته نه تنها مناره ها بلکه کل ساختمان بنا به لرزه در می آید ،این بنا از قرن هشتم تا کنون با وجود این لرزش ها همچنان پا برجاست، مناره ها از خشت ساخته شده و با کاشی های فیروزه ای، مشکی و سفید تزیین شده . داخل مناره ها پله های مارپیچی است که به بالای مناره ها راه پیدا می کنه که البته ورود گردشگران به آن ممنوع است.
منارجنبان بناییست که در قرن هشتم هجری بر روی قبر عارفی به نام عمو عبدالله کارلادانی ساخته شده، قبر این عارف دقیقا زیر گنبد سقف قرار داره بر روی قبرش نوشته شده قبر شیخ زاهد عموعبدالله بن محمد بن محمود سقلابی است. خدا او را رحمت کند. او در هفدهم ذی الحجه ی سال 716 به رحمت خدا رفت. بازدید از این بنا که دارای ویژگی های منحصر به فرد معماری ایرانی، اسلامی است قطعا جذاب است
منارجنبان یکی از مشهور ترین آثار تاریخی ایران است که در خیابان آتشگاه، در فاصله شش کیلومتری غرب شهر اصفهان و در مسیر اصفهان به نجف آباد، در محله ای به نام کارلادان واقع شده است. منار جنبان بنایی است کهن، به صورت یک بقعه و دو مناره که بر فراز مقبره ی عارفی گمنام به نام عمو عبدالله کارلادانی، بنا شده و بر اساس تاریخ سنگ نوشته، این مقبره در سال ۷۱۶ هجری قمری ساخته شده است. این بنا با مساحتی حدود ۱۴۶ مترمربع و مناره هایی به ارتفاع هفت و نیم متر از سطح بام، یکی از آثار معماری دوره ایلخانیان به شمار می رود. سقف بنا با کاشی کاری های لاجوردی و فیروزه ای پوشانده شده همچنین دو مناره ی زیبا دارد که ارتفاع هرکدام از سطح زمین ۱۷.۵ متر و پهنایشان هم ۹ متر می باشد. نکته مهم در مورد این بنا این است که با حرکت دادن یک مناره نه تنها مناره دیگر، بلکه کل بنا مرتعش می شود و دلیل آن هم پدیده ای به نام تشدید است. وقتی یک مناره را تکان می دهیم، نیروی وارد شده به آن در واقع به کل سازه منتقل می شود و باعث می شود تا تمام این سازه به لرزه دربیاید. روی هر دو مناره زنگوله هایی قرار داده شده است تا موقع لرزیدن مناره ها، آن ها هم به لرزش در بیایند و راحت تر بتوان جنبش مناره ها را دید. در خود سازه سعی شده است تا از وسایلی ساده ای مثل کاسه ای پر از آب برای نشان دادن لرزش کل ساختمان به گردشگرها استفاده شده است. این بنا هنوز هم مثل قبل پا برجا است و فرو نریخته است و دلیل آن هم وجود دو شیار عمیق در مناره هاست و با حرکت این مناره ها، دوشیار باعث می شوند تا ساختمان به راحتی حرکت کند و فرو نریزد. گویا قبلا هر کسی می توانسته این مناره ها را بجنباند اما در حال حاضر مسوول آن در زمانهای مشخصی این کار را انجام می دهد
منارجنبان که در محله نصرآباد قرار داره به نظرم برای یک بار دیدن کافی هستش و از ساعت ۹ الی ۱۶ فعال هست و توجه کنید که مناره هارو هر یک و نیم ساعت یک بار تکون میدن و شما تماشا میکنید پس سر تایم برید تا معطل نشید و ورود به طبقه بالا هم ممنوع هست و هزینه ورودی ۳ هزار تومن هستش
منارجنبان یکی از مشهور ترین آثار تاریخی ایرانه که در خیابان آتشگاه قرار داره .منار جنبان به صورت یک بقعه و دو مناره که بر فراز مقبره ی عارفی گمنام به نام عمو عبدالله کارلادانی ساخته شده و یکی از آثار معماری دوره ایلخانیان به شمار می رود.نکته این منارها هم اینه که وقتی یکیشون رو تکون میدن اون یکی مناره هم تکون میخوره.که البته الان زیاد تکون نمیدنشون.