منطقه حفاظت شده قمیشلو منطقه وسیع حدود 80 هزار هکتاری است که در سمت شمال غرب اصفهان و در اراضی بیابانی و نیمه بیابانی مابین شاهین شهر ، تیران و علویجه قرار گرفته است .
این منطقه نسبتا خشک و بیابانی با ارتفاعات پراکنده ، مجل زندگی کل و بز و قوچ و میش آهوی ایرانی می باشد. کل و بزها برروی کوه و ارتفاعات پراکنده این ناحیه زندگی می کنند و قوچ و میش های وجشی در دامنه های ارتفاعات هستند و آهوهای ایرانی در میان مناطق مسطح و کم آب و علف این ناحیه وسیع زندگی می کنند.
منابع آب منطقه قمیشلو محدود به چند چشمه و قنات در این ناحیه می شود ولی علاوه بر این ، آبشخورهای متعددی برای استفاده حیوانات در این منطقه وسیع قرار داده اند .
از لحاظ جعرافیایی می توان این منطقه را محصور در بین چهار جاده اصلی در نظر گرفت .
جاده ای که از پلیس راه اصفهان تهران به علویجه و دهق می رود در سمت شمال منطقه حفاظت شده قمیشلو قرار دارد .
جاده بزگراه خلیج فارس که کمربندی غرب اصفهان محسوب می شود و از ادامه اتوبان کاشان به اصفهان به کمربندی شمال نجف آباد می رسد در سمت شرق منطقه حفاظت شده قمیشلو قرار دارد .
جاده تیران به داران نیز در سمت جنوب منطقه حفاظت شده قمیشلو قرار دارد .
در سمت غرب منطقه حفاظت شده قمیشلو ، جاده ای قرار دارد که از میانه جاده دهق علویه به میانه جاده تیران به داران می رسد و روستاهای حسین آباد و میراباد در آمتداد آن قرار دارند .
ارتفاعات دشت های نیمه بیابانی منطقه حفاظت شده قمیشلو حدود 1600 متر ازسطح دریا است و ارتفاع بلندترین کوه و ارتفاعات این منطقه به حدود 2700 متر از سطح دریا می رسد .
در قسمت جنوب شرقی منطقه حفاظت شده قمیشلو ، یک باغ بسیار بزرگ همراه با مجموعه عمارت و برج و قلعه قدیمی وجود دارد که در حدود 150 سال قبل و در زمان حکومت مسعود میرزا ظل السلطان ( پسر ناصرالدین شاه ) بر اصفهان ساخته شده و محل استراحتگاه وی برای شکار در این منطقه بوده است .
قنات و استخر خیلی بزرگی نیز در این باغ وجود دارد و محوطه پردرخت و سرسبز این باغ بزرگ در محیط خشک منطقه مانند بهشتی می نماید .
بازدید از منطقه جفاظت شده قمیشلو و باغ و قلعه آن معمولا نیازمند اخذ مجوز از اداره محیط زیست اصفهان یا تیران است .
ما در یک برنامه رکابزنی از اصفهان تا منطقه قمیشلو ، از طریق حیابان امام خمینی اصفهان به تقاطع شاهین شهر رفته و با پیچیدن به جاده سمت چپ به روستای چهاد آباد ( چاله سیاه ) رسیدیم و سپس از طریق جاده خاکی های باریک و بعد از گذشتن از زیرگذر بزرگراه خلیج فارس وارد قسمت شرقی منطقه حفاظت شده قمیشلو شدیم و بعد از حدود ده پانزده کیلومتر به باغ و قلعه قمیشلو در این منطقه رسیدیم . در طی مسیر تقریبا به موازات دکل های برق فشار قوی حرکت می کردیم که تا حدود تیران ادامه دارد .
مسیر نزدیکتر دیگر دسترسی به این باغ و قلعه از جاده نجف آباد به تیران است . این باغ و قلعه در هفت کیلومتری شمال تیران قرار گرفته است .
باغ و قلعه قمیشلو در حال حاصر به عنوان یکی از پایگاه های حفاظت محیط زیست در این منطقه بکار می رود . البته طرح ایجاد منطقه گردشگری برای این قلعه و منطقه نیز در دستور کار مسئولین قرار دارد .