عمارت تاریخی "رکیب خانه " که در مرکز شهـر و اطراف بناهایی مثل " تالار اشرف "، " تالار تیموری " ، " کاخ چهلستون " ، " عالی قاپو " و " توحید خانه " قرار داره، از جمله بناهای بافت قدیم اصفهان به شمار میاد. بنای موزه در زمان سلطنت شاه عباس اول، احداث شد و در آن لوازم سوار کاری و یراق آلات و مرکب های سلطنتی نگهداری می شد. این عمارت با انقراض حکومت صفویه متروکه شد و بعد در دوران قاجار تعمیر و احیا شد. این موزه هفت بخش دایمی، نگارخانه جانبی و صدها اثر نفیس هنری جهت بازدید داره، که بخش های هفت گانه موزه شامل بخش خط و کتابت، بخش آثارلاکی و روغنی، دستبافته ها و رودوزیهای سنتی، نگارگری، آثار فلزی، آثار چوبی، آبگینه، سفال و چینی میشه.
موزه هنرهای تزیینی در مجاورت موزه هنرهای معاصر در خیابان استانداری اصفهان قرار دارد . گویا ساختمان هر دو این موزه ها همان عمارت رکیب خانه دوره صفوی است که بعد ها بعد از بازسازی و تعییرات به عنوان خانه مسعود میرزا ظل السلطان ، حاکم اصفهان مورد استفاده قرار گرفت .
موزه هنرهای تزیینی شامل بخشهای مختلفی نظیر بخش خط و کتابت ، بخش لاکی و روغنی (شامل انواع قلمدانها و اشیاء لاکی )، بخش آثار فلزی (شامل زیورآلات و ظروف فلزی)، بخش نگارگری ( سبکهای مختلف نگارگری ایرانی ) ، بخش دستبافتها و رودوزیهای سنتی ، بخش آبگینه و سفال و چینی و بخش آثار چوبی است.
اما در بخش مجزایی از عمارت رکیب خانه ، نمایشگاه هنر های معاصر برقرار شده است که در آن به مناسبتهای مختلف نمایشگاههای مختلف نمایشگاه های نقاشی و خوشنویسی برپا میشود.
این موزه ، کتابخانه ای نیز در تمامی رشتههای هنری دارد .