عصارخانه شاهی یک عصارخانه تاریخی در شهر أصفهان است. این عصارخانه همزمان با ساخت بازار بزرگ قیصریه و مدرسه ملا عبدالله به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شد. عصارخانه شاهی در حال حاضر در حدود ۳۸۰ مترمربع مساحت دارد اما گفته میشود در گذشته بیش از ۱۸۰۰ مترمربع مساحت داشته است.
عصارخانه ها ، محل و تجهیزاتی بوده اند که در زمان های گذشته برای روغن گیری از دانه های خوراکی استفاده می شده اند .
عصارخانه جماله در 400 سال قبل و بدست شیخ بهایی ساخته شده است .
از مسجد جامع ( مسجد عتیق ) اصفهان که به ابتدای بازار بزرگ اصفهان بیایی در همان ابتدای بازار ، کوچه ای در سمت راست وجود دارد که کوچه شیخ بهایی یا کوچه جماله نامیده می شود . این کوچه محل زندگی شیخ بهایی ، صدراعظم دانشمند شاه عباس بوده و برخی از آثار تاریخی مرتبط با او مانند عصارخانه جماله و حمام شیخ بهای در این کوچه قرار دارند .
اما هم حمام شیخ بهایی و هم عصارخانه تاریخی جماله فعلا بازسازی و مرمت نشده اند . درب حمام شیخ بهای بسته است ولی در ورودی محقر عصارخانه ، پیرمردی نشسته و روغن های گیاهی و آبلیمو می فروشد . با هماهنگی با این پیرمرد می توانید از فضای کهن و نسبتا تاریک عصارخانه و تجهیزات آن در طبقه زیرزمین این عصارخانه بازدید کنید .
در اصفهان قدیم حدود چهل تا پنجاه عصارخانه وجود داشته که از آن میان تنها چهار عصارخانه باقی مانده . از این چهار عصار خانه ، تنها عصارخانه شاهی در سرای مخلص بازار بزرگ اصفهان تا حدی تحت رسیدگی میراث فرهنگی اصفهان قرار گرفته و برای بازدید گردشگران مهیا شده است .