مقبره دو کمال در محله بیلانکوه تبریز واقع شده و مدفن جمعی از ادبا، عرفا و اهل هنر این سرزمینه که از آن میان می شه به بزرگانی مثل شیخ کمال الدین مسعود خجندی (عارف و شاعر پارسی گوی قرن هشتم هجری)، کمال الدین بهزاد هراتی (نگارگر بزرگ عصر صفوی)، نظام الدین سلطان محمد نقاش (نگارگر مکتب تبریز)، استاد سلطان محمود مجلد (هنرمند جلد ساز دوره صفوی)، مولانا طوسی و مولانا مشربی شروانی و ... اشاره کرد
مقبره دو کمال در محله بیلانکوه و کمی بالاتر از چهارراه آبرسان قرار دارد. اینجا قبلا پارک و باغ بزرگی بوده است و اکنون تبدیل به یه دانشکده علمی کاربردی در زمینه هنر شده است. باغ کمال مدفن دو شخصیت تاریخی و فرهنگی ایران زمین به نام کمال است: کمال الدین مسعود خجندی و کمال الدین بهزاد. کمال الدین خجندی شاعری بود که در خجند تاجیکستان که بخشی از ایران قدیم بود، زاده شد اما در یک سفر حج و هنگام بازگشت در تبریز ماندنی شد و همین جا درگذشت و اکنون یکی از شخصیت های برجسته تاجیکستان محسوب میشه. حدود ۱۲۰ سال بعد در این محل کمال الدین بهزاد نگارگر و میناتوریست معروف ایرانی به خاک سپرده میشه. او در هرات متولد شده ولی بعدها به دعوت شاه اسماعیل صفوی میاد تبریز و سال های آخر عمرش را اینجا سپری می کند. متاسفانه بنای آرامگاه وضعیت مناسبی ندارد و حتی لامپ سوخته آن هم تعویض نشده بود!
در بازدید از مقبره این دو که هم اکنون با محوطه سازی زیبا تبدیل به دانشگاه دوکمال و مرکز آموزش نگارگری شده است با مقبره ای ساده که گنبد آن تقریبا با سطح زمین برابر است ملاحظه میشود. ورودی مقبره پس از چند پله به پایین و درب چوبی کوچکی است.
داخل مقبره جز دو سنگ قبر و تاریخچهای مختصر چیزی قرار ندارد. بهتر بود لااقل آثار کمالالدین بهزاد در این مکان به نمایش درمیآمد.