این مسجد درضلع شمالی حیاط مدرسه حاج صفرعلی، در یمنی دوز بازار واقع گردیده و توسط حاج صفرعلی خویی- معاصر نایب السلطنه و بازرگان معروف- ساخته شده. بنایی با عظمت و زیبا با گنبدی بلند و مناره ای منقش به کاشی های آبی رنگ است. کلاهک و قسمتی ازبالای مناره درگذشته فروریخته است. درضلع شرقی و غربی مسجد، دو تالار ستوندار دیگر وجود دارد که هر یک به جای خود مسجد جداگانه ای به شمار می آید. حد فاصل مسجد میانی و دو تالار فوق، پنجره هایی چوبی نهاده اند که به هنگام بازکردن آنها، هرسه صحن، به صورت مسجد واحدی درمی آیند. اکنون، جلوی ایوان و گنبد خانه، دیواری وجود دارد که محراب مسجد در آن است و به نظر می رسد که ازالحاقات بعدی به فضای مزبور باشد. درجبهه های دیگر حیاط، حجره هایی برای طلاب علوم دینی ساخته شده است.
یکی از مساجد قدیمی بازار تبریز هست که ثبت ملی شده و دسترسی راحت تری نسبت به بقیه مساجد بازار تبریز داره. گنبد و مناره ی اون از خیابان دارایی در تقاطع صاحب الامر دیده میشه. تاریخ بنای اون به دوره صفوی میرسه، هر چند در دوره قاجار هم تجدید بنا و مرمت شده. بارزترین و زیباترین بخشش همون گنبد هست که با آجر چینی تزیین شده و بنای سمت شمالی مسجد که بخش اصلی اون هست تزیینات معماری روی نمای بیرونیش داره. اینجا علاوه بر این که مسجد هست، مدرسه علوم دینی هم هست و دور حیاط مسجد حجره ها و کلاس های درس طلبگی هست. یه بخشی از مسجد گویا در سیل های تبریز قدیم دچار آب گرفتگی شده و نشانی هم بر روی ستون مسجد نصب شده که اون قسمت حالا قابل بازدید نیست و دفتر مدرسه ی دینی شده. منازه ی زیبای مسجد به مرمت نیاز داره. این مسجد ابتدای بازار یمنی دوزان و اولین ورودی بازار از سمت پل صاحب الامر قرار داره. #گلفام_سفر
مسجد حاج صفرعلی در راسته بازار یمنی دوران ، واقع در داخل بازار سرپوشیده و بزرگ تبریز واقع شده است.این مسجد در نیمه اول قرن سیزدهم هجری قمری ، توسط بازرگان معروف، مرحوم حاج صفرعلی خوئی ، معاصر نائب السلطنه ، عباس میرزا بنا شده است.مسجد بنائی زیبا با گنبدی بلند و مناره ای منقش به کاشی های آبی رنگ دارد.در ضلع شرقی و غربی مسجد، دو تالارستون داروجودداردکه هریک به جای خودمسجدجداگانه به شمار می آید.دورتادورصحن نیز حجره هائی برای طلاب علوم دینی ساخته شده است.
این مسجد ، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، طلبه نشین بوده و مدرسه علمیه حاج صفرعلی در آن دایر بوده است.در این مسجد، مرحوم آیت الله میرزاجوادسلطان القرائی به مدت ۵۵ سال ، نماز جمعه اقامه کرده است.
در حال حاضر مسجد دایر و فعال است و حوزه علمیه "سفیران هدایت"در آن فعالیت میکند.
اگر از سمت خیابان دارایی و چایکنار قصد ورود به بازار تبریز را داشته باشید، حتما تک مناره این مسجد را خواهید دید اما ورود به داخل این مسجد از سمت داخل بازار است. این مدرسه که علاوه بر کاربری مسجد امرزه به عنوان مدرسه علوم دینی به کار می رود و در زمان بازدید من در اتاقها و حجره های دور مسجد کلاس های طلبگی برپا بود.
بعد از ورود از در اصلی وارد یک هشتی می شوید و از این فشا وارد حیاط باصفای این مسجد می شوید.
قسمتی از مناره این مسجد ریخته است اما همچنان کاشیکاری دور آن زیبایی خودش را دارد. ورود به مسجد از داخل دالانی با درهای کوتاه ممکن است و شاید بیشتر به خاطر اقلیم منطقه و حفظ گرما در روزهای سرد چنین درهایی و دالانی طراحی شده است. در قسمتی از این مسجد نوشته ای بر روی یکی از ستون ها قرار داشت که در بازدید اخیر با توجه به بخش بندی مسجد، ان نوشته را ندیدم و در دفتر یکی از اساتید قرار گرفته بود. در این نوشته و نشان محلی را که در زمان قدیم سیل داخل این مسجد شده و با آب پر شده بود را نشان می دهد.