مسجد جامع یزد به شیوه یک ایوان در دل کویره که حدود ۱۰۰ سال و سه دوره بنا شده. پایه های اصلی مسجد رو ساسانیان و بنای فعلی مسجد، از لحاظ شیوه معماری متعلق به دو دوره موسوم به آذریه. بنای گنبد خانه متعلق به دوره ایلخانی و سر در رفیع مسجد متعلق به زمان شاهرخ و دوره تیموریه. این بنا از لحاظ خوابیدگی گنبد، سردر رفیع و بلند و همچنین کاشیکاری زیبا و منحصربه فرد، شهرت داره و فوق العاده زیباست.
من و دوستانم در سفري به اين شهر زيبا از مطرح ترين مسجد اين شهر يعني مسجد جامع ديدن كرديم. بيشتر سنگهايي كه در ساخت اين مسجد به كار رفته آبي و فيروزه اي رنگ هستند که بر روی کاشی کاری های هنرمندانه چشمان بازديد كننده هارو نوازش میدهند. برخی پایه های ساخت این مسجد رو به دوران ساسانیان نسبت میدهند که نشان از قدمت بالای اون داره. در زمان بازدید ما موزه ای از عکسهای یک هنرمند هم در قسمت نگارخانه آن برپا بود. در سفر به شهر یزد بازدید از این مسجد زیبارو از دست ندید.
#تایسیز
مسجد جامع ٩٠٠ ساله يزد از شاهكارهاي هنر و معماري ايراني مي باشد كه در يكي از محله هاي قديم يزد و در خيابان امام خميني قرار دارد. اين بناي زيبا يك ايوان، دو شبستان، گنبدخانه، دوگرم خانه و يك صحن بزرگ دارد. كاشي هاي آبي رنگ مسجد به همراه نور هاي آبي فضاي آرامش بخش و معنوي خاصي رو براي بازديد كنندگان و عبادت كنندگان ايجاد ميكنند. در دو طرف خياباني كه به ورودي مسجد منتهي ميشود مغازه هاي زيادي هست كه انواع سوغاتي ها و منسوجات و ترمه يزدي رو ميتوان خريداري كرد. بازديد از اين مسجد زيبا آرامش خاصي رو به همراه داره كه پيشنهاد ميكنم حتما تجربه كنيد. #تايسيز
مسجد یکی از مهمترین اِلمان های معماری دوران اسلامی بوده است و تقریبا تمامی معماران برجسته اوج هنر خود را در مساجد جامع شهر به رخ بیننده خود می کشاند.
در میان تمامی مساجد جامع ایران، مسجدجامع یزد نگینی بر روی انگشتر است که گویی برای هر قسمت از بنا، معمار حکایتی داشته...
یزد به عنوان یکی از مهمترین شهرهای مذهبی ایران، همیشه میعادگاه هنرمندان و معماران برجسته بوده است! و حالا در این شهر یکی از زیباترین مساجد جهان را میبینیم.
مناره های مسجد جامع یزد جزو بلند ترین مناره های جهان است. بلندی مناره ها علاوه بر نمایش ابهت و شکوه مسجد، نشانه ای بر تمایز مسجد جامع از دیگر مساجد شهر بوده است و همچنین نمادی از شهر برای روزگاران دور که از دور دست شهر را قابل تشخیص میکرده است.
پایه ی اولیه ی بنا به زمان ساسانیان بر میگردد که روزگاری آتشکده شهر بوده و به مانند برخی از آتشکده های آن دوران، عاقبتی شیرین داشته است!
بنای کلی مسجد شامل یک شبستان مستطیلی است که به تقلید از پلان کعبه ساخته شده است!
روشنایی اصلی مسجد به مانند اکثر بناهای آن دوران به صورت غیر مستقیم با انعکاس نور بر روی گچ های سفید گنبد و دیوارها تامین می شده است.
اما قسمت جالب مسجد علایم بی شماری ست که در تمامی قسمت های مسجد دیده می شود.
معمار تمام تلاش خود را داشته از تمامی زوایای مسجد فریاد براید که اینجا مکان مقدس برای شیعیان است و با مهارتی وصف ناپذیر این موضوع را در تمامی بخش های بنا به رخ می کشد!
علایمی چون شمسه های ۱۲ پر ( به نشانه اعتقاد به ۱۲ امام) یا ستاره پنج پر (به نشانه پنج تن آل عبا) بر دیوارها و قسمتهای مختلف بنا به وفور دیده می شود.
مرکز سقف هشتی اول را که ببینید نام «علی» به وضوح قابل مشاهده است و کاشی کاریهای که نام علی را فریاد میزنند... معمار با تمام وجود علاقه و احترام خود به امام اول شیعیان را به بینندگان اعلائم کرده است !
نکته ی جالبی که شاید کمتر جایی شنیده باشید اعتقاد مردم یزد است که باور دارند معمار برای ساخت مسجد از خاک کربلا و گلاب استفاده کرده است. در درستی یا نادرستی این موضوع تاکیدی نیست اما مصالح اصلی بنا اجرهای لعابی و ساده هستند که معمار با ظرافت و زیبایی وصف ناپذیر سادگی آجرها را به سخره گرفته است و چنان بنا باشکوه ساخته است!
سلام به همه لست گرامی های گرامی، امیدوارم که خوب باشین مسجدجامع یزد(عکس شماره1: نمای بیرونی مسجدجامع یزد) یه مکان بسیار عالی و #مذهبی با #معماری بی نظیر و #تاریخی که جزو #جاذبه_های_یزد هستش این مسجد از قبل اسلام در دوره های ایلخانی و آل مظفر توسط فردی به نام سیدرکن الدین محمد قاضی (آرامگاه سیدرکن الدین در حوالی مسجد جامع قرارداره که میتونید از این مقبره دیدن کنید) ساخته شده و در دوران تیموریان، صفویه، قاجاریان ساخت این مسجد ادامه داشته تا به اتمام رسیده است. سردر ورودی(عکس شماره2: سردر ورودی مسجد)این مسجد در دوران شاهرخ و دوره تیموری ساخته شده که در سال 1313 سی و یک تیرماه ثبت ملی شد در سردر ورودی مسجدجامع مقرنس و کاشی کاری هایی به خط ثلث سفید روی کاشی های لاجوردی(عکس شماره 3) به کار رفته است همچنین سردر مسجد جامع یزد 47 متر ارتفاع دارد. بعد از عبور سردرمسجد کتیبه هایی میبینید که با خط کوفی آجری(عکس شماره4) کلمات عربی چون ((محمد والله و...)) روی آنها قابل مشاهده است. در بدو ورود به حیاط سمت راست یک سکوی بزرگی وجود دارد که عموم سکوی مهتابی( عکس شماره5) خطاب میکنند چون در فصلی از سال مردم نمازشان را روی آن سکو اقامه میکردند. نمای ایوان و گنبد مسجد جامع روبروی سکوی مهتابی قرار گرفته (عکسهای شماره6،7) و نمای پشتی سردر مسجد معماری بسیار زیبایی را دارد که نگاه شما را به خود جلب میکند (عکس شماره 8) و (عکس شماره9: توضیحات مسجدجامع) و کلی مطلب آموزنده و جذاب و دیدنی دیگه ... که نمیشه نوشت فقط باید به این مکان سفر کنید و خودتون کاوش کنید فقط یه چیزی مغازه های اطراف مسجد جامع چه لباس فروشی و... چه آبمیوه اینا همشون قیمتهاش فوق العاده گرون جنس بد ((مثلا یک لیوان شربت خاکشیر کوچک 5 تومن که تقریبا خاکشیر نداشت توش که هیچ میگفت با عرقیاته اما مزه آب میداد)) جاهای دیگری برای خرید و صرف آبمیوه و غذا تو شهر یزد در پستهای بعدی پیشنهاد میدم. راستی قبل ورود به داخل مسجد یک موزه هست که پیشنهاد میکنم از این موزه دیدن کنید همچنین امکان پوشیدن لباس قاجار و عکس تو کوچه های قدیمی یزد در کنار مسجد جامع هست که پیشنهاد نمیکنم چون هم خیلی گرونه هم بجای اینجا همین عکس رو میتونید در مکان زیباتری در یزد به نام باغ دولت آباد بگیرید.یاعلی