راستش قبل از بازدید از این بخش مجموعهی شیخ صفی فکر میکردم موزه چینی خانه محلی است که چند ظرف چینی به نمایش درآمده است. اما موزه چینی خانه در زمان شاه عباس و به همت شیخ بهایی احداث شده است. موزه چینی خانه که هم به حرمخانه و هم به قندیل خانه راه دارد. چینی خانه دارای محفظههای متعددی است که چینیهای اهدایی به پادشاه صفوی به این محل ارسال میشد تا در آن نگهداری شود. گچ بری، کاشیکاری و نقش و نگارهای طلایی بر همهجای این عمارت یا تالار دیده میشود.
تعدادی از چینیها که در این مجموعه باقی مانده است به نمایش گذاشته شده است. علاوه بر آنها یک خرقهی منسوب به شیخ صفی الدین هم در این محل به نمایش درآمده است.
این تالار کاملا با هدف تزیینی ساخته شده است و به نظر نمیرسد از همان ابتدا هم کارکرد دیگری داشته باشد. نکتهی قابل توجه اما ورودیهای این تالار است که بسیار تنگ و باریک ساخته شده است و متوجه دلیل آن نشدم.
این موزه در قسمتی از مقبره شیخ صفی الدین و جنب قندیل خانه یا همون تالار مقبره اصلی(دارالحفاظ) قرار داره و به دستور شاه عباس صفوی و توسط شیخ بهایی طراحی و ساخته شده وجه تسمیه اون نیز به خاطر ظروف چینی هست که اکثر اون مربوط به دوران شاه عباس صفوی هست که توسط امپراطور چین به شاه عباس و ایران هدیه شده و شاه عباس همه رو وقف بقعه شیخ صفی کرده ،طراحی ساختمان به شکل ۸ضلعی و با تزیینات گچکاری و کاشی کاری بسیار زیبا ساخته شده در تعدادی از ویترین های موزه دستخط های شاهان صفوی از جمله شاه طهماسب و شاه عباس در مورد اداره امور مقبره شیخ صفی و موقوفات اون قرار داره ،ضمنا خرقه پشمی با تزیینات چرمی منتسب به شیخ صفی نیز در اون قرار داره و نمایش داده شده.