حمام شیخ که با نام موزه صنایع دستی هم در اردبیل شناخته میشود در همان میدان ورودی آرامگاه شیخ صفی و همانجا که مجسمهی شاه اسماعیل صفوی نصب شده است، قرار دارد. این حمام که قدمتش به دورهی صفوی میرسد، ثبت ملی شده است و مرمت شده است. تنها در دو گوشهیِ ورودی رختکن حمام دو طرح زیبا دیده میشود و به نظر میرسد بنای اولیه دارای نقشهای زیبایی در دیوارها بوده است. تنها در سقف گنبدی شکل حمام نقشهای گل و بوته دیده میشود.
کاربری فعلی این حمام به عنوان موزهی صنایع دستی تغییر یافته است و هر قسمت حمام به معرفی هنری اختصاص یافته است و علاوه بر آن کارگاهی نیز برای هنرمندان در همان بخش درنظر گرفته شده است. در حقیقت بازدید کننده علاوه بر این که با صنایع دستی منطقه آشنا میشود از نزدیک در جریان ساخت اثر و هنرمند آن آشنا میشود.
در کوچه کناری مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی حمامی به نام حمام شیخ وجود دارد که اکنون تبدیل به موزه صنایع دستی اردبیل شده است. قدمت این حمام به دوره صفویه بر می گردد. در ورودی حمام بسیار باریک است که در بین آجرهای زیبای سرخ رنگی قرار گرفته است. معمولاً در مناطق سردسیر این امر به خاطر گرم نگه داشتن حمام بوده است. مانند بقیه حمام ها حوض آب کوچکی در هشتی آن قرار دارد که مزین به گلدان های گل زیبایی است. دیوارهای حمام را سفید کرده اند و تزئیناتش منحصر به چندین ردیف کاشی ساده آبی و سفید است. با بازدید از این مجموعه می توانید با کار هنرمندان صنایع دستی که همانجا نیز مشغول به کار هستند آشنا شوید. می توانید نمونه هایی از کارهای معرق روی چوب، قلمزنی و تراش سنگهای قیمتی را ببینید. نمونه هایی از این هنرها نیز همانجا قابل فروش هستند. همچنین قسمتی از حمام اختصاص به نمایش تابلو فرش های دستبافت و ورنی های ابریشمی معروف دشت مغان دارد که می توانید از دیدن آنها لذت ببرید.