درست تقاطع خیابان باباافضل و میدان کمال الملک "بازار تاریخی کاشان" که از باشکوه ترین بازارهای ایرانِ واقع شده. این بازار که از پر رونق ترین و با شکوه ترین بازارهای سنتی ایران و از مهمترین آثار تاریخی و دیدنی کاشان به حساب میاد، با طاق های چشمه ای و گنبدهای کوچک به هم پیوسته اش متمایز میشه و یادگار سه دوره تاریخی صفویه، زندیه و مخصوصا قاجاری هستش. تو این بازار علاوه بر راسته بازارهای اصلی مثل مسگرها، زرگرها، کفاش ها، بزازها و بازارچه های میانچال، ملک، ضرابخانه و رنگرزها، مساجد، بقاع، کاروانسراها، تیمچه ها، حمام ها و آب انبارهای متعدد و مختلفی وجود داره که هر کدومشون توی دوره خاصی ساخته شدن. اگه دوست داشته باشین حمام خان رو ببینین، باید بگم که این حمام هم توی «بازار کاشان» قرار داره. از جمله چیزایی که می شه از این بازار تهیه کرد فرش، صنایع دستی و سوغات کاشانه. شما کنار بازدید از بنا، از خرید کردن داخل این بازار تاریخی هم می تونین نهایت لذت رو ببرین. بنابراین برای خرید سوغاتی در سفر به این شهر و تور کاشان می تونه بهترین انتخاب باشه.
بازارهای قدیمی و تاریخی یکی از جاهایی است که من در هر سفر آن را در برنامه بازدید خودم می گذارم. بازار قدیمی کاشان هم از جذابیت های این شهر است و در طول بازار چندین مسجد، امامزاده، آب انبار، حمام و کاروانسرا نیز وجود دارد که بازدید همه این مکان ها شاید به حداقل یک نصف روز زمان نیاز داشته باشد. تیمچه های بخشی و امین الدوله نیز از بخش های زیبای بازار است.
بازار کاشان پر از راسته ها و تیمچه هاو کاروانسراها و کوچه های باریک و دیدنیه که همیشه چیزهای جدیدی برای کشف کردن داره.توی گشتتون سری به شربتخونه ها بزنید و از صنایع دستی مثل پارچه های دستباف و پرده های گلدوزی شده خرید کنید.بازار قدیمی کاشان همچنان پر رونقه و صدای زندگی در راسته های اون بگوش میرسه.
به نظر من اگه می خوای شور و سرزندگی یه شهرو ببینی باید یه سر به بازار اون شهر بزنی.
در سفری که ما به کاشان داشتیم، تقریبا اولین جایی رو که رفتیم بازار قدیمیش بود، یه راسته بازار بلند، چند دقیقه اول که تو بازار قدم زدم گفتم که بازارش معمولیه اما وقتی که به تیمچه ها و سراهاش رسیدم واقعا شگفت زده شدم.
تیمچه هایی با معماری سنتی، مغازه های قدیمی و زیبا که وسایل زیبا میفروختن، شربتخانه های زیبا با شربت های خوشمزه، صنایع دستی و ...
پیشنهاد میکنم در سفر به کاشان دیدن تیمچه های زیبای بازار رو از دست ندید.
قدمت بازارکاشان به زمان صفویه بر می گرده و یکی از مهمترین و زیباترین بناهای این شهر تاریخیه.این بازار از وسطای خیابان بابا افضل تا حدود دروازه دولت ادامه دارد.این بازار در اوج دوران رونق و زیبایی در دوران سلجوقی و صفوی، بخاطر زلزله شدید در سال ۱۱۹۲ قمری خراب میشه و علاوه بر تخریب بناهای تاریخی شهر، بافت بازار هم از بین رفت. بازار فعلی کاشان روی خرابه های بازار قدیم که بر اثر زلزله ویران شده بود، بازسازی شده.
تیمچه امین الدوله یكی از زیباترین قسمت هاو بناهای داخلی بازار که توسط فرخ خان غفاری (امین الدوله) ساخته شده. یمچه به معنی تیم کوچک یا کاروانسرای کوچکه. اما در دوره معاصر به کاروانسراها یا سراهای کوچک و سرپوشیده، تیمچه می گن،مثل تیمچه امین الدوله تو کاشان.
این بازار قدیمی ترین بازار کاشان می باشد که میتوان در آن تمامی مایحتاج روزانه زندگی را تامین کرد.
از جمله فروشگاه هایی که در این بازار قرار گرفته میتوان به گوشت و مرغ فروشی، عطاری، فروش پوشاک، عطر فروشی و ... اشاره کرد.در این بازار یک مسجد هم قرار گرفته که کاسبان این بازار از آن استفاده میکنند.
به نظر من این بازار معماری قابل توجهی در مقایسه با بازارهای تاریخی در شهر های بزرگ همچون بازار وکیل شیراز،بازار تبریز و بازار اصفهان نداشت.
#تایسیز
حمام خان مربوط به دوره زندیه است و در بازار کاشان واقع شده و این اثر بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کاشیکاری سردر آن از اهمیت تاریخی زیادی برخوردار است. چندین پله پایینتر، به فضای سربینه میرسیم. در وسط این قسمت، یک حوض کوچک قرار دارد که وسایل قدیمی حمام، زینت بخش اطراف آن شده است. دورتادور این قسمت، سکوی پهنی تعبیه شده است. این سکوها امروز مفروش بوده و پذیرای مهمانانی است که از این مکان دیدن میکنند.
در این قسمت چای و قلیان فروخته میشود و بسیاری از بازدید کنندگان لحظاتی را آنجا سپری می کنند. در پایین این سکوها، قسمتهایی تعبیه شده است که محل نگهداری کفشها بوده است. پس از این قسمت، راهروهای باریک و پیچ در پیچ؛ با حوضچههای کوچک و بزرگ تعبیه شده در آنها آغاز میگردد. در قسمتهایی از این حمام قدیمی، حمامهایی به شکل امروزی وجود دارد که بعدها به آن اضافه شده است. بنابر اظهارات صاحب ملک، این حمام تا دوازده سال پیش مورد استفاده عموم بوده است.