روستای دَرَک در بخش زرآباد شهرستان کنارک با داشتن بکرترین، پاک ترین و زیباترین ساحل ایران اسلامی و حتی جهان، علاوه بر چهار نمونه ساحل یادشده، از جنگل های حرا و خور باستانی گالک بطول 6 کیلومتر و وسعت 52 هکتار برخوردار است.
روستای دَرَک تاکنون برای گردشگران داخلی و خارجی ناشناخته مانده است، با توجه به اینکه سال 1396 استان سیستان وبلوچستان مقصد گردشگری ایرانیان معرفی شده، فرصت مناسبی برای معرفی بهتر مناطق مختلف گردشگری، تاریخی و دیدنی بلوچستان و سواحل مکران است.
روستای دَرَک در انتهای نقشه استان سیستان و بلوچستان و نزدیک مرز دریایی 2 استان هرمزگان و سیستان وبلوچستان و در حوزه بخش زرآباد شهرستان کنارک واقع شده است.
گردشگران می توانند از طریق زمینی و هوایی به این منطقه بکر سفر کنند، از طریق هوایی بعد از انتخاب مقصد چابهار (فرودگاه کنارک) با پیمودن 135 کیلومتر و عبور از روستاهای کهیر به طرف زرآباد به روستای دَرَک خواهند رسید.
مسافرانی که از سمت هرمزگان قصد سفر به چابهار را دارند بعد از طی مسیر 160 کیلومتری از جاسک به زرآباد به این روستای ساحلی زیبا خواهند رسید.
تماشای زیبایی های این روستا هر گردشگری را به وجد می آورد و باید ساعت ها از دیدن آن لذت ببرد، چون مشاهده سواحل ماسه ای بدون سنگ در کنار کوه، جنگل و نخلستان جذابیت خاصی به این منطقه داده است.
روستای درک در فاصله ۱۷۰ کیلومتری چابهار قرار داره و بهتره برای رفتن به این روستا یا طلوع افتاب رو انتخاب کنید یا غروب افتاب. این روستا محلی هست که کویر با دریا تلاقی میکنه. این پدیده به قدری زیباست که گاهی باور نمیکنید که در ایران هستید. درختان نخل و خانههای سفید رنگ روستا به طرز زیبایی فرهنگ منطقه رو بهمون گوشزد میکنه.
در این روستا هم مردم به مانند تمامی روستاها و مناطق چابهار لباس سنتی تن میکنند و گویش بلوچی دارند. اگر. برای دیدن غروب به ساحل این روستا رفتید بهتره در روستا اقامت داشته باشید چون مسیر برگشت خیلی تاریک و خراب هست ممکنه با شتر در راه تصادف کنید.
از مسجد روستا دیدن کنید و غذاهای محلی را تجربه کنید. چندتا از خانه های محلی برای ارایه خدمات به گردشگران اماده هستند البته باید از قبل باهاشون هماهنگ کنید. در نظر داشته باشید این منطقه اب اهمیتی زیادی داره و حتما در استفاده از اب صرفه جویی کنید.
این روستا به فاصلهی 170 کیلومتری از چابهار قرار دارد. یکی از نادرترین پدیدههای طبیعی یعنی تلاقی کویر و دریا در این روستا اتفاق میافتد و هر سال گردشگران زیادی برای دیدن این پدیده به روستا میآیند.
در مورد جاذبههای درک باید عرض کنم که تنها یک خیابان دارد و چندین کوچه پس کوچه و در مرکز آن و در خیابانهایش جاذبهی گردشگری خاصی نمیبینید اما ساحلی بسیار آرام دارد. کمی قبل از روستا یک تابلو میبینید که شما را به سمت ساحل هدایت میکند. در حوالی این ساحل و در کویر یک تک درخت نخل وجود دارد که خیلی معروف و محبوب شده و تمام گردشگران اصرار دارند که این درخت را ببینند. اما از نظر من این درخت به تنهایی جاذبهی خاصی محسوب نمیشود. بخشهایی از این ساحل اصلا تمیز نیست و متاسفانه زباله، شیشه شکسته و بطری زیاد دیده میشود و مواظب باشید که با پای برهنه آسیب نبینید. پیشنهاد میکنم کفش مناسب برای این ساحل به همراه داشته باشید. اگر هم تمایل داشتید میتوانید همراه خودتان یک کیسه زباله ببرید و در راه برگشت کمی از زبالهها را با خود برگردانید.
اگر وقت داشته باشید پیشنهاد میکنم بعد از دیدن ساحل و یا قبل از آن، تنها خیابانِ اصلی روستا را تا انتها بروید و تنها چند کیلومتر بعد از روستا وارد رملهای شنی در سمت چپ جاده (سمت دریا) بشوید و تا میتوانید از این کویر لذت ببرید. البته حواستان باشد ابتدای این رمل ها یعنی جایی که هنوز نزدیک به جاده است باز هم شیشه و بطری روی زمین زیاد است. اما کمی جلوتر که بروید و وارد رمل ها که بشوید دیگر زباله نیست و با خیال راحت میتوانید با پای برهنه روی شن ها قدم بگذارید.
اگر تصمیم دارید شب در روستا بمانید پیدا کردن جای خواب راحت است. چند نفر از اهالی روستا اتاق های خانه شان را اجاره می دهد و حتی میتوانید شام و ناهار هم همانجا بخورید. پیدا کردن نشانیِ این افراد بسیار راحت است. کافیست آدرس و نامِ صاحب این خانه و یا اقامتگاهها را از مردم بومی سوال کنید
روستای درک از توابع زرآباد شهرستان کنارک در فاصله تقریبی صد وشصت کیلومتری غرب چابهار قرار گرفته. برای رسیدن به این روستا باید جاده ای ساحلی که از یک طرف با کوههای بینظیر منطقه محصور شده طی کنید.کوههای به نام مریخی که شکلهایی خاص دارن و گویی به شکلهای زیبا تراشیده شدن. روستای درک در سواحل معروف به مکران دریای عمان قرار گرفته.بافت روستایی پراکنده و خانه ها یک طبقه با معماری ساده هست.از ویژگیهای روستا آب شیرین طبیعی هست که طبیعت به رایگان در عمق زمین در اختیارشون گذاشته. کم نظیرترین هدیه طبیعت به این روستا ساحل بسیار زیبای روستاست که کویر و دریا در این منطقه هم نشین شدن و مناظری بینظیر به وجود آوردن. به همین دلیل در سالهای اخیر این روستا مقصد گردشگری قرار گرفته و چند اقامتگاه بومگردی توسط اهالی ساخته شده که برای توسعه روستا شرایط خوبی ایجاد کرده.امکانات روستای درک محدوده و در حد نیازهای اولیه هست ولی مردم مهربان و مهمان نوازی داره که خاطره خوبی از اقامت در روستا خواهید داشت.برای خوردن غذا میتونید به اقامتگاههای محلی مراجعه کنید.
#دورهمی_لست_سکند
#لیپارگشت
#چابهارچهارفصل
روستاي درك در فاصله ١٢٠ كيلومتري از شهر چابهار، از جاذبه هاي عجيب و خارق العاده و منحصر به فرد اين منطقه است. تلاقي كوير و دريا در يك نقطه . رمپل هاي ماسه هاي طلايي رنگ از آن طرف ساحل ماسه اي با غروبي فوق العاده زيبا.
طبيعتي كه شايد هيچ جا مشابهش را نديده باشيد.
جاده از چابهار تا درك جاده خيلي خوبي نيست و دست اندازها و آبراه هاي زيادي دارد و بهتر است براي رفتن به اين منطقه در روشنايي روز رفت.
#چابهارچهارفصل
#ليپارگشت
روستای درک از روستاهای سیستان و بلوچستان می باشد که در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب چابهار قرارد . روستایی دور افتاده و کوچک با خانه های بدون دیوار حیاط و فاقد امکانات . رستورانی در این روستا وجود ندارد اما می توانید از غذای خانگی و خوشمزه آنجا استفاده کنید . آقای اسحاقی از اهالی روستا بودند که با هماهنگی آژانس لیپار گشت نوین و لیدر آژانس ، ناهار را که چلو مخصوص و کباب ماهی شوریده بود که هم با کیفیت و هم خوشمزه بود با ترشی انبه تدارک دیده بودند که از شرچای خوشمزه بعد از نهار هم که زحمت کشیده بودند نمی توان نامی نبرد . با گذشتن از این روستا به ساحل زیبای درک خواهید رسید . و تلاقی کویر و دریا را خواهید دید .
# چابهار چهار فصل # دور همی لست سکند
روستای درک در ۱۵۰ کیلومتری غرب شهر چابهار و در خط ساحلی دریای عمان واقع شده است.جاده آن تا روستا آسفالت بوده اما در بعضی جاها پستی و بلندیهای ناجوری دارد که باید خیلی هوشیار رانندگی کرد.بنده پمپ بنزین در این مسیر ندیدم، بنابراین بهتر است از قبل و در چابهار حتما باک بنزین را پر کرد.شبها این جاده خیلی خطرناک است و بعلت ورود شترها به جاده احتمال تصادف با آنها وجود دارد بنابراین باید خیلی مراقب بود.مردم روستا خیلی مهربان و صمیمی هستند. ما به اتفاق دوستان عزیزی از لست سکند وبا تورآژانس لیپار گشت به این روستا رفتیم.آژانس فوق در روستای درک با یک خانه بومگردی قرارداد دارد و محل اسکان و غذای میهمانان را فراهم میکند.ما در منزل آقای اسحاقی برای صرف ناهار رفتیم که ماهی شوریده با پلو آماده کرده بود که فوق العاده خوشمزه بود.روستا را وسیع دیدم اما خانه ها و سایر اماکن از هم فاصله داشتند.درختان نخل در روستا و اطراف آن وجود داشت.این روستا تنها روستائی در این منطقه است که کویر شنی با درخت نخل به دریا منتهی میشود و منظره جالب و تماشائی را ایجاد میکند.
#چابهارچهارفصل.
#دورهمی_لست_سکند.
#آژانس_لیپارگشت
سلام. این روستا در حدود 150 کیلومتری شرق شهرستان چابهار قرار دارد. جاده دسترسی از چابهار به این روستا آسفالته است، اما کیفیت آنچنانی ندارد. قبل از رفتن به این روستا و ساحل کم نظیرش باید حتما خوراکی و آب با خودتون ببرید، چون امکانات آنچنانی در این روستا وجود ندارد. فقط برخی اقامتگاهها غذا بصورت گروهی برای توریستها طبخ می کنند که اگر تنهایی و بدون هماهنگی تشریف ببرید بعیده غذا گیرتون بیاد. مردم بسیار مهربان و خونگرمی داره. این روستا بسیار کوچک هستش و توریستها بخاطر ساحلی که دارد(مکان تلاقی کویر و دریا) به این روستا میان. ما در یکی از اقامتگاههای این روستا با هماهنگی قبلی توسط لیدر مربوطه به همراه همسفران خوب لست سکندی ناهار سرو کردیم. بسیار مهمان نواز و خوب بودند و شیرچایی محلی اینجا بسیار لذیذه. اینجا بخاطر ساحلش معروفه و پیشنهاد می کنم حتما در سفر به چابهار از این روستا و ساحلش دیدن فرمائید.
یکی از جاذبه های گردشگری بسیار زیبای چابهار روستای درک و ساحل بسیار زیبای آن است. معمولا عکسهای زیادی از ساحل درک را برای تبلیغات گردشگری این ساحل انتخاب می کنند. عکسهایی که نشان دهنده طلاقی کویر و دریا هستند و یک تک درخت نخل نیز نزدیک ساحل قرار گرفته است. به نظرمن این ساحل پتانسیل بسیار زیادی برای جذب گردشگر دارد. نبود امکانات اقامتی مناسب حوالی ساحل به چشم می آید. حتی به نظرم میتوانند در ساحل چندین کافه محلی برپا کنند و متاسفانه این محل فاقد سرویس بهداشتی است. ولی در کنار همه کمبود ها وقتی در این ساحل هستید یکی از زیباترین و آرامش بخش ترین سواحل ایران را به چشم میبینید. با سفر به این ساحل هم می توانید روی رملهای شنی قدم بزنید و هم از منظره دریا لذت ببرید. برای دیدن این ساحل زیبا باید به 150 کیلومتری شرق چابهار و 15 کیلومتری زرآباد بروید. #چابهارچهارفصل
یکی دیگه از جاذبه های قشنگ چابهار روستای درک هستش که این جاذبه هم به دلیل دور بودن باز هم پبشنهاد میکنم نهایت لذت رو ازش ببرید چون رفتن دوباره به اونجا امکان پذیر نیست.
به هم رسیدن دریا و کویر واقعا دیدنی بود. کلی هم صدف های خوشگل میتونید پیدا کنید. حتما هم زیر تک درخت نخل تو غروب یه عکس خوشگل بگیرید.
راستی ما تو خونه سنتی های همون روستا ناهار خوردیم و استراحت کردیم که خیلی ناهار خوشمزه ای بود و پیشنهاد میکنم اگر موقعیتش بود این کارو بکنید.
روستای درک در 15 کیلومتری زرآباد و 150 کیلومتری شرق چابهار قرار دارد . عمده شهرت روستای درک تلاقی کویر و دریا و مناظر بدیع آن می باشد . عمده مردم درک از طریق ماهیگیری امرار معاش می کنند ، و تعداد کمی نیز باغ هندوانه دارند. مردمی از قوم اصیل بلوچ که از زمان های دور در همین منطقه به ماهیگیری اشتغال داشتند . مردهای روستای درک دائم در حال سفرهای دریایی دور و نزدیک می باشند . به گفته یکی از اهالی ، ماهیگیران درک در زمان های دور افرادی را از سومالی به عنوان غلام و به منظور خدمت به همراه خود به این روستا آورده اند . البته حدود 50 سال هست که همه آزاد هستند و مثل سایر مردم برای خود زمین و خانواده و کسب و کار دارند ، ولی چهره های انها کاملا قابل تشخیص و بسیار بامزه می باشد . در کل به نظر من علیرغم محرومیت ، وضعیت اقتصادی و معیشتی درک از بسیاری از روستاهای استان سیستان و بلوچستان بهتر می باشد . عمده گلایه مردم ، نبود امکانات درمانی بود که باید تا بندرعباس و یا کرمان بروند و با توجه به هزینه پایین درمان در پاکستان ، حتی برای درمان به کراچی رفت و امد می کنند . گلایه دیگر آنها وجود مافیای توزیع ماهی می باشد که باعث عدم بدست آوردن سود کافی از صیادی آنها می باشد .