این آرامگاه، نماد شهر همدان و یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری استان است. در شمال آرامگاه، خانه های مسکونی و در جنوب آرامگاه حیاط قرار دارد. این ساختمان۱۰ ستون دارد که از سنگ خارا تراشیده شده که هر یک از این ستون ها، نمودار گذشت یک قرن از زمان تولد بوعلی سینا تا روزگار ما و تعداد علومی است که او به آنها تسلط داشته است. این مکان در واقع خانه قدیمی دوست صمیمی او بوده است. در سال ۱۳۲۸ تصویری از بوعلی سینا توسط استاد ابوالحسن صدیقی ترسیم شد که بر اساس آن، مجسمه تمام رخ ایستاده ای از سنگ مرمر سفید، ساخته شد و در میدانی به همین نام نصب شد.
آرامگاه بوعلی از جاذبههای دیدنی شهر همدانه که وسط میدونی به همین نام قرار گرفته. میدونی سرسبز که برای اهالی و گردشگران حکم پارک رو هم داره و یه جور تفرجگاه به حساب میاد!
طبقهی همکف بنا مقبرهی بوعلی قرار گرفته و کنارش هم موزهای که چندان جذاب نیست تعبیه شده.
معماری و سازهی مقبره شکل جالب و عجیبی داره و از ستونهای بلند بتونی ساخته شده. قسمت بام بنا دیدنیتره و سازهی اصلی اونجا خودشو نشون میده.
جایگیری این بنا در گذشته که شهر کوچکتر و کم جمعیتتر بوده شاید کار درستی بوده اما الان باعث ترافیک سنگین شده و دیدن این جاذبه رو کمی سخت کرده.
آرامگاه ابوعلی سینا در شهر همدان و مرکز میدان بوعلی قرار داره. میدان بوعلی میدان بسیار بزرگ و سرسبزیه که حکم پارک رو داره و قسمت های مختلفش صنایع دستی استان همدان، مخصوصا سفال های لالجین به فروش میرسه. مقبره 12 ستون بلند داره و در سال 1324 و به سبک گنبد قابوس ساخته شده داخلش، موزه خیلی جالبی هست که گیاهان دارویی و ابزار آلات پزشکی که در طب قدیم مورد استفاده قرار میگرفته نمایش داده میشه. تعدادی تابلو هم به دیوارهای بنا نصب شده که ابوعلی سینارو در حال طبابت نشون میده. علاوه بر ابوعلی سینا، مقبره ابوسعید دخدوک(دوست نزدیک ابوعلی سینا که اولین آرامگاه رو برای او ساخته) و ابوالقاسم عارف قزوینی داخل بنا قرار داره.
داخل آرامگاه کتابخانه نسبتا بزرگی وجود داره که تعداد زیادی کتاب خطی نفیس در آن نگهداری میشه.
آرامگاه و موزه بوعلی سینا در شهر همدان پدر جوار بابا طاهر قرار دارد داخل موزه برای من بسیار جذاب بود اتاق های بسیار بزرگ با نمای چوبی کتابخانه مجلل که انواع کتاب های قدیمی در آنجا نگهداری میشود فرش نفیسی که تصویر بوعلی را به نمایش گذاشته انواع گیاهان دارویی با خواص درمانی در معرض دید همگان قرار دارد یک مقبره ساده و بی آلایش و یک دنیا حس ناب و کتاب فروشی که میتوان کتب گیاهان دارویی را از آنجا تهیه کرد
آرامگاه بوعلی سینا در همدان در میدان بوعلی و انتهای خیابانی به همین نام قرار دارد.ابوعلی سینا حکیم،فیلسوف،طبیب و دانشمند بزرگ ایرانی است.
از این سازه به عنوان نماد این شهر یاد می شود.جنس ستون های مرتفع آرامگاه از سنگ گرانیتی است.بنای آرامگاه به دو سبک ایران باستان و ایران بعد از اسلام ساخته شده.در قسمت زیرین نمایی از بناهای مصر،ایران و یونان قدیم را میبینیم و در قسمت بالایی روش معماری گنبد قابوس را نشان داده است.آرامگاه بوعلی سینا 12ستون دارد که نشانگر 12دانشی هستند که ابن سینا بر آنها مسلط بوده..
قسمت زیرین کاربری موزه دارد و ابزارهای طبابت این دانشمند رو میتونید اونجا ببینید..
آرامگاه ابو علی سینا یکی از جاذبه های مهم همدان آرامگاه بوعلی سیناسنت که در بازدید از شهر همدان باید حتما دیده بشه ، خیلی راحت میشه توی همدان پیداش کرد چون در مرکز شهر قرار داره ، این سازه به عنوان نماد شهر محسوب میشه. این جاذبه در آثار ملی ایران به ثبت رسیده ،آرامگاه ابن سینا ۱۲ ستون دارد که دلیل خاص آن نشانگر ۱۲ دانشی است که ابن سینا به آن آگاهی داشت . بخش های مختلف آرامگاه تندیس ابو علی سینا، مقبره ها،موزه ابن سینا ، کتابخانه و محوطه زیبای آرامگاه است. برای دسترسی به آرامگاه فقط میدان بو علی سینا و میتوان از اتوبوسهای شهر که در این میدان توقف میکنند استفاده کرد، به جز روزهای تعطیل همه روزه ساعت۸:۳۰ تا۱۷ برای بازدید باز است و بهای بلیط هم ۳۰۰۰ تومان است .
#بوعلی_سینا ( شیخ الرئیس ) از دانشمندان بنام و فیلسوف و طبیب زبردست ایرانی است که زاده و متوفی شهر همدان میباشد.
مقبره این فیلسوف گرانقدر در میدان بوعلی سینا در #شهر_همدان میباشد که میدانی بسیار بسیار بزرگ و سرسبز و پوشیده از درختان میباشد که #مقبره_بوعلی_سینا درست در وسط میدان میباشد.
تالاری در زیر برج آرامگاهی قرار گرفته که در حال حاضر موزه میباشد و در آن ( سکه ها و سفال ها و اشیا برنزی ) و در قسمت دیگری از تالار کتاب های نفیس و قدیمی ایران را نگهداری میکنند.
تندیس بوعلی سینا را هم در گوشه دیگری از باغ که کتابی در دست دارد مشاهده میکنید.
این بنای آرامگاهی توسط مهندس هوشنگ سیحون طراحی و ساخته شده است، بنای اصلی دارای ستون هایی بسیار بلند است که بر روی آن گنبدی مخروطی شکل قرار گرفته و مقبره در زیر آن جای گرفته و در واقع میتوان گفت معماری بنا بر گفته از برج گنبد قابوس میباشد.
همه روزه از ساعت 8.30 صبح لغایت 17 بعد از ظهر میتوانید از این مقبره و موزه ارزشمندش با مبلغ 3.000 تومان هزینه بلیط ورودی برای هر نفر بازدید نمایید.
ابوعلی سینا همهچیزدان،پزشک،ریاضیدان، منجم، فیزیکدان، شیمیدان، روانشناس،جغرافیدان، زمینشناس، شاعر، منطق دان و فیلسوف ایرانی، شیخ الرئیس بوعلی سینا یا (پورسینا،ابن سینا) در سال ۳۵۹ه.ش در بخارا به دنیا آمد.
بیشتر ما ایشون رو به عنوان طبیب حاذق میشناسیم و از کتاب های معروفشون میشه قانون و شفا رو نام برد که این کتابها در موزه آرامگاه هم وجود داشتند.
آرامگاه بوعلی سینا در شهر همدان در سال ۱۳۷۶ به ثبت ملی رسیده.
من مهر ماه ۹۸ در سفر به همدان از این آرامگاه دیدن کردم.زمان بازدید این آرامگاه از ۸ صبح تا ۸ شب هست و هزینه ورودی اون ۳۰۰۰ تومان برای هر نفر.
?ما نزدیکای غروب این آرامگاه رو برای دیدن انتخاب کردیم که هم بتونیم تو روشنایی زیبایی های اونجارو ببینیم هم تو تاریکی شب. ( پیشنهاد من به شما اینه که همین کار بکنید با یه تیر دو نشون بزنید?)
تو موزه ابوعلی سینا تصاویر ایشون حین طبابت، ابزار پزشکی زمان قدیم، داروهای گیاهی و تاثیرات اونا، کتابها، و ... بود. یه چیز جالب که از یکی از تصاویر متوجه شدم این بود که ایشون موسیقی دان هم بودن و ساز میزدند، یعنی یه همه چی دان واقعی.
دیدن این آرامگاه زیبا رو بهتون پیشنهاد میکنم
آرامگاه بوعلی سینا در میدانی به همین نام در شهر همدان واقع شده، ساخت آرامگاه مربوط به دوره معاصر است ولی طرح بنا با اقتباس از معماری پیش و بعد از اسلام شکل گرفته، طراحی و ساخت بنا توسط معمارمعروف مهندس هوشنگ سیحون به سفارش انجمن آثار ملی ایران(انجمن مفاخر) انجام شده است. گنبد مدور بنا از برج گنبد کاووس الهام گرفته شده با این تفاوت که بین ستونها فضای خالی است.در راهنمای آرامگاه به تعداد ده ستون که هر کدام نشانه گذر یک قرن از تولد این دانشمند جهاتی است اشاره شده ولی تعداد ستونها دوازده عدد است که نشانه دوازده علمی است که بوعلی سینا در آن تخصص داشته. جنس مصالح بنا سنگ است و عناصر اصلی از سنگهای یکپارچه گرانیت ساخته شده اند.برای دیدن این برج گنبد باید از پله های کنار آرامگاه بالا بروید.مجموعه آرامگاه چند بخش دارد که قسمتی سنگ قبر قدیمی و جدید مقبره این دانشمند و موزه ای از اشیاء کشف شده در محوطه تاریخی این محدوده است.
در میدان بوعلی سینای همدان آرامگاه طبیب بزرگ قرار دارد این بنا در دوران قاجاریه بنا نهاد شد و در دوران معاصر توسط هوشنگ سیحون براساس همان دورانی که بوعلی سینا می زیسته طراحی شده، بنای آرامگاه 12 تا ستون داره که به گفته تور لیدر ما براساس 12 علومی بوده که بو علی سینا برآنان مسلط بوده فضایی که این آرامگاه داخلش قرار داشت زیبا بود طراحی فضای سبز هم قشنگ بود حس خوبی بود قبر اصلی زیر بنای فعلی قرار دارد و یک موزه درست کردن که قبر عارف قزوینی هم اونجاست اولین سنگ قبر بوعی سینا هم وجود دارد در این موزه کلی وسایل پزشکی هست برای دوران پهلوی جایی که مزار اصلی بو علی سینا هست اطرافش داروهای گیاهی رو در قفسه هایی قرار دادن و توضیح دادن هر دارو برای چی خوبه حتما پیشنهاد می کنم ببینید
یه بنا تاریخی و زیبا که بصورت دو طبقه هست. ما اول رفتیم طبقه بالا که با دیدن درخت زیبایی که اونجا بود خیلی ذوق زده شدیم. خیلی جالب بود که تو سقف اون مکان همچین درخت بزرگ و پر برگی دیدیم.
همچنین نماد آرامگاه که بصورت 12 ستون طراحی و ساخته شده بسیار جالب بود.
اینجا خیلی شلوغ و مردم و توریست های زیادی اونجا بودن. ما حدود نیم ساعتی اونجا بودیم و بعدش رفتیم طبقه پایین که موزه بود رو دیدیم. اونجا یه مجسمه از شیخ الرئیس خریدیم و کمی هم کنار حوض جلوی محوطه نشستیم.
توی اردیبهشت ماه هوای عالی و دلپذیری بود.
آرامگاه بو علی دارای دو بخش است. بخش فوقانی که صندوقچه برنزی در وسط ستونهای ۱۲گانه که نشان ۱۲ دانشی که ابو علی سینا داشته و بخش زیرین که موزه و مقبره بو علی سینا در آن قرار دارد،قسمت فوقانی بنایی به اختباس از برج قابوس ساخته شده.این آرامگاه در وسط میدانی به همین نام در همدان قرار داره و اطراف آرامگاه به حالت پارک هستش که خیلی از مسافرها شبها اونجا چادر میزنن و وقت میگذرونن.دور میدان همه ماشینها رو پارک میکنن غافل از اینکه پلیسها بغیر از ایام خاصی در حال نوشتن جریمه برای ماشینها هستن.
قطعا همه ما، ابن سینا را به عنوان یکی از بزرگترین مفاخر ایران می شناسیم و نمی شود کسی به همدان سفر کند و از مقبره این دانشمند بزرگ بازدید نداشته باشد. این مقبره درست در وسط میدانی به همین نام قرار گرفته. جای پارک اون اطراف به سختی گیر میاد و پلیس ها اجازه پارک در اطراف میدان رو هم نمیدن. آرامگاه بو علی سینا، عظمت خاصی داره. بسیار بلند و با شکوه و 12 ستون اطراف آن، نشانده تعداد علومی است که این دانشمند ایرانی در آن ها تبحر داشته است. بخشی از مجموعه به موزه و کتابخانه آثار بوعلی سینا اختصاص یافته (متاسفانه عکسی که از کتابخانه گرفتم به علت انعکاس نور بر روی شیشه، کیفیت خوبی نداره). ضمنا مقبره عارف قزوینی، شاعر توانمند ایرانی هم در محوطه آرامگاه قرار گرفته ولی خیلی از بازدید کنندگان از این موضوع اطلاع ندارن.
این آرامگاه به مناسبت هزارمین سالروز تولدابوعلی سینا در میدان ابوعلی سینا وشهر همدان ساخته شد طرح ونقشه را مهندس هوشنگ سیحون براساس گنبدقابوس ومعماری ایرانی داد محل آرامگاه منزل شخصی یکی از دوستان صمیمی ابوعلی سینا به نام ابوسعید دخوک می باشد که مزار او نیز در همین مکان می باشد ۱۰ستون ایوان نشانه ده قرن پس از بوعلی و۱۲ستون برج نشانه ای از ۱۲دانشی است که بوعلی در آنها مهارت داشته وچون قبل از ۱۸سالگی علم پزشکی او کامل می شود به ایشان شیخ الرئیس گفته می شود دو تالار در آنجا وجود داشت که یکی بعنوان موزه و دیگری بعنوان کتابخانه مورد استفاده قرار می گیرد بوعلی در فلسفه ریاضیات طب علوم موسیقی و روانشناسی مهارت کافی داشته است
ارامگاه بوعلی که نماد شهر همدان هم هست در میدانی به همین نام قرار گرفته ، بنای مقبره از یک برج ۱۲ ستونه (به نشان ۱۲ علم بوعلی ) و بخشی که موزه و مقبره ی بوعلی در ان قرار دارد تشکیل شده . ورودی مقبره ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومانه(نمیدونم چرا قیمت بلیتا رو یادم نیست ،شرمنده) . اطراف ارامگاه پارکینگ زیادی وجود نداره و اگه خودرو رو دور میدون پارک کنید حتما جربمه میشید چون همیشه پلیس حضور داره . رستوران و فست فود اطراف میدون زیاده ولی یه سیب زمینی فروشی هست که خیلی معروف شده و من اسمشو فراموش کردم??♀️(کلا فراموشی گرفتم )سیب رمینیاش خوشمزس واقعا
در شهر تاریخی همدان در یکی از نقاط مهم و پر تردد شهر دانشمند و طبیبی آرام گرفته است که هر مسافری که وارد شهر می شود ابتدا سراغ مزارش را می گیرد: آرامگاه بوعلی سینا از کدام سمته؟!
آرامگاه شیخ الرئیس ابوعلی سینا درست در میدانی در وسط شهر قرار گرفته است که مجاور با بازار همدان است. دسترسی به آن راحت است و ستون های گرانیتی و رفیع مزارش از دور شما را به سمت خودش می کشاند. بی دلیل نیست که به نماد شهر همدان تبدیل شده است. با پرداخت 3000 تومان بلیط ورودی می توانید وارد آرامگاه شوید. در جلو آرامگاه حوض سنگی کوچکی با آبی خنک پذیرای شماست. درست روبروی حوض و مشرف به آرامگاه سنگ مزاری کوچک و تنها توجه تان را جلب خواهد کرد. شاید تعجب کنید زمانی که بفهمید اینجا مزار عارف قزوینی شاعر پر آوازه ایران است: از خون جوانان وطن لاله دمیده ... یادتان آمد!؟
فضای درونی آرامگاه به چند اتاق تقسیم می شود. یکی کتابخانه که کتاب های بوعلی سینا در آن قرار دارد و روبرویش اتاقی که وسایلی قدیمی از جمله وسایل پزشکی سنتی در آن قرار دارد. در وسط آنها محوطه ای است که سنگ مزار بوعلی سینا در محیطی مدور درست زیر ستون های بلند آرامگاه قرار گرفته است. بعد از بازدید می توانید به بالای آرامگاه بروید و ستون های سنگی دوازده گانه و بلند را از نزدیک لمس کنید. سپس می توانید گشتی در محوطه اطراف بزنید.
یکی از موارد مورد علاقه ام در این آرامگاه درختی به نام درخت پر است که با رنگ و رویی زیبا و لطافتی دوست داشتنی قاب عکس زیبایی را برایتان رقم میزند. بعد از بازدید می توانید پیاده راهی میدان امام شوید تا از بازار سنتی همدان هم دیدن کنید.