یکی از نه دروازه ی قدیمی شهر قزوین به دروازه تهران معروف است و مزین به کاشی کاری دوره ناصری (ناصرالدین شاه ) است.بنای آن آجری، دارای یک سر در اصلی با سبک رسمی بندی و کاسه بندی و دو طاق قرینه در طرفین که راه ارتباطی است. هنگامی که به دروازه نزدیک شدید، حتما پیاده شده زیر این طاق قجری رفته و بعد دور تا دور آن چرخی بزنید که هشت گلدسته این دروازه را به زیبایی هر چه تمام تر ببینید. این دروازه به همراه هفت دروازه دیگر محافظ این شهر در برابر حملات و دزدی و غارت بوده اند که امروزه فقط دروازه کوشک و دروازه تهران به جا مانده که در سال 47 مرمت شده است و در مرداد سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قزوین قبلا دارای نه دروازه بوده که تنها دو تای اون پابرجاست که یکیش دروازه قدیم تهرانه، که قبلا در خروجی شهر به سوی جاده تهران باز میشده اما اکنون با گسترش شهر تقریبا در نزدیک های مرکز شهر قرار داره. این دروازه در زمان قاجاریه و حکومت ناصرالدین شده ساخته شده، بناي دروازه آجري و داراي يک سردر اصلي و دو راه ارتباطي کوچک تر در طرفين است، این دروازه 8 گلدسته داره و دارای کاشیکاری های زیبا در دو طرف دروازه است، البته کاشی کاری ها در سال 1347 مرمت شده است. این دروازه در شب هم دارای نورپردازیه و میتونید در روز یا شب از این محل بازدید داشته باشید که زمان زیادی رو از شما نخواهد گرفت.
این بنای ثبت ملی شده که قدمتش به دورهی قاجار میرسد، یکی از دو دروازه باقی مانده از مجموع دروازههای قزوین است. این دروازه یک درب بزرگ در وسط بنا و دو درب در کنار درب اصلی دارد. وضعیت فعلی بنا هر چند که به طور کامل مرمت و بازسازی شده است ولی به نظر میرسد نگهداری از آن چندان اهمیتی ندارد و بیشتر از جانب مردم مورد بی مهری قرار میگیرد. متاسفانه در چند جا و روی کاشیکاریها آثار انفجار ترقه و تخریب آن دیده میشود. زیر گنبدهای ورودی طرحهای کاشیکاری خوبی اجرا شده است و به واسطهی عدم دسترسی در وضعیت بسیار خوب و زیبایی قرار دارند. در یکی از میادین ورودی قزوین از سمت تهران یک المان کاروان و ساربان اجرا شده بود که شاید اجرا و نصب آن در این محل موضوعیت بیشتری داشت. بازدید از این جاذبه که در بخش غربی میدان قرار دارد رایگان است و زمان حداکثر ده، پانزده دقیقهای طلب میکند.
جالب بوده که در زمان قدیم هر شهری برای خود دروازه ای داشته مثل اینکه دروازه ورودی خانه باشد. قزوین هم در گذشته 9 دروازه داشته که در حال حاضر تنها دو تای آن با قی مانده اند دروازه کوشک و دروازه قدیم تهران. دروازه قدیم تهران که در خیابان تهران قدیم و در میدان هاشمی قرار دارد مربوط به زمان قاجار است اما در سال 47 شمسی به زیبایی کاشیکاری شده . به نظرم رنگهای کاشیهایی که در بناهای قزوین به کار رفته بیشتر از اینکه فیروزه ای باشد به رنگ زرد و سبز روشن متمایل است که همین موضوع هم در کاشیهای این دروازه دیده می شود. این دروازه یک سردر اصلی با 8 گلدسته دارد که به زیبایی کاشیکاری شده.
دروازه ها نقش کنترل ورود و خروج به شهرها را داشته تا مردم ساکن در آن شهر از غارت و دزدی و حملات دشمنان در امان باشند. قزوین ۹ دروازه داشته که فقط دو دروازه تهران و درب کوشک باقی مانده است. دروازه تهران در جنوب شرقی شهر و ابتدای جاده تهران قرار داشته و اکنون با توسعه شهر این اثر تاریخی در داخل بافت شهری قرار گرفته است. دروازه تهران اثری از دوره قاجاریه است که در اوایل دهه ۱۳۹۰ بازسازی شد.