سرای سعدالسلطنه به دستور "سعدالسلطنه"، حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شده ای قرار دارد. چهار طرف گنبد را، چهار نیم گنبد با رسمی بندی و نورگیر فراگرفته اند که فضا را بزرگتر نشان می دهند. سرای سعدالسلطنه قزوین، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده و مرکز تجاری داخلی شهری کشور است که با وسعتی افزون بر ۶/۲ هکتار در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد.
یکی از زیباترین سراها (بازارهای رو بسته) ای که تا بحال دیده بودم سرای سعدالسطنه بود... قدم به قدم و نقطه به نقطه ی این کاروانسرا که به دستور حاکم وقت قاجاری ساخته شده بود. این سرا پر از کافه و رستوران و پر از دکان های سوغاتی فروشی و صنایع دستی بود که وقتی میدید کیف میکردید. معماری و زیبایی این بنا بی نظیر بود و ما رو محو خودش کرده بود. اون زمان نم بارون هم داشت میزد یه حال و هوای فوق العاده و عجیبی داشت. اگه دست من بود تک تک مغازه ها و تک تک کافه ها رو میخواستم برم و تست کنم اما واقعا زیاد زمانش رو نداشتیم و باید کمی سریعتر میگشتیم اما قطعا دوباره به قزوین زیبا سری خواهم زد و بیشتر از این فضا لذت خواهم برد.
این سرا ی زیبا در قلب شهر قزوین ، قطعا یکی از دیدنی ترین مکان های گردشگری کشور می باشد که با تغییر کاربری سرا ، به سمت و سوی کاربری نمایشگاهی و بازار صنایع دستی و سوغاتی ، جذابیتی دو چندان یافته است .
این سرای زیبا و چشم نواز در تاریخ 11 مرداد 1316 ثبت ملی گردید و به همت سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین تا سال 1388 بطور کامل مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت .
کاروان سرای سعد السلطنه به دستور باقرخان سعدالسلطنه حاکم وقت قاجاریه قزوین در خیابان امام خمینی شهر قزوین ساخته شد . بنای سعدالسلطنه با مساحت 26 هزار متر مربع از وسیع ترین سراهای سنتی ایران می باشد که با وجود حجره های متعدد و تزیینات و نقوش دیدنی متعدد ، قطعا بسیار جذاب و دیدنی می باشد . این سرا دارای چندین ورودی ، حیاط و هشتی و همچنین راسته و تیمچه و حمام و ... می باشد که بر جذابیت این مکان می افزاید .
در حال حاضر حجره های کاروانسرا به مغازه هایی جهت فروش سوغاتی و صنایع دستی تبدیل شده که خود جاذبه دیگری در دل این سرای زیبا گردیده اند . وجود نمایشگاه و موزه دایمی در دل این سرا به جذابیت و غنای فرهنگی آن افزوده است . بدون شک سفر به قزوین و دیدن این سرای رویایی خاطرات ماندگار و شیرینی را برای شما رقم خواهد زد به طعم شیرینی خوشمزه باقلوای قزوین .
قزوین به عنوان شهری با قدمت و تاریخی با شکوه و شهری که 57 سال پایتخت صفویان بوده، جاذبه های زیادی برای گشت و گذار دارد.
اینجا یکی از زیباترین و شناخته شده ترین و منحصر به فرد ترین جاذبه های شهر است. اما برای این منحصر به فرد بودن دلیل دارم. آن هم تنها کاروانسرای سرپوشیده در مرکز شهر است چون بسیاری از کاروانسراها در خارج از شهرها و در مسیر عبور کاروانها ساخته میشدند.
قدمت این کاروانسرا به 130 سال قبل باز میگردد یعنی دوره ی قاجار و سلطنت ناصرالدین شاه قاجار.
اما اسم این کاروانسرا از روی حاکم آن زمان شهر قزوین به نام باقرخان سعد السلطنه، گرفته شده است. این سرا در قلب شهر و نزدیک به بازار قدیمی و سرپوشیده ی قزوین واقع شده.
درست است که این اثر بسیار مرمت و بازسازی شده ولی همین امر باعث رونق قرفه های مختلف و فروشگاه های داخل آن نیز شده که باعث جذب توریست و گردشگر شده است.
در مسیر این کاروانسرا که قدم میزنید، قرفه ها و حجره های زیبایی را میبینید که نماد بازارهای سنتی و اصیل ایرانی است.
در سفر به قزوین، از این اثر زیبا غافل نشوید.
از خوبیهای این جاذبه این است که فرقی نمیکند در چه فصلی از سال به اینجا سفر میکنید. به واسطه ی مسقف بودن کاروانسرا، میتوانید ساعتها در کوچه پس کوچه هایش قدم بزنید.
#گلفام_سفر
کاروانسرای سعدالسلطنه که یکی از زیباترین اماکن تاریخی قزوین (و بزرگترین کاروانسرای درون شهری ایران) می باشد به دستور «سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. این بنا نزدیک به چهل ستون و حمام قجر می باشد، بازارها و مغازه های سنتی خوبی دارد که امکان خرید صنایع دستی و سوغاتی را فراهم میکنند همچنین در این بنا کافه های زیبایی همچون کافه ارثیه و رستوران های متعددی نیز وجود دارد. بناها مرمت شده است اما حس نوستالژیک و سنتی آنها همچنان پابرجاست، ودر یک کلام یک بازار فوق العاده زیبا و آرام و با صفا با حجره ها و دالان های و حیاط های متعدد
با این که بخشهای زیادی از کاروانسرای سعد السلطنه بازسازی و مرمت شده است، اما عدم وجود تابلوهای دقیق راهنما گاه بازدید کننده را در تشخیص موقعیت مکانی خود به اشتباه میاندازد. کاروانسرا از غرب به راسته بازار وزیر محدود شده است و از جنوب به سرای قیصریه.
کاروانسرا دارای یک حیاط مرکزی است و حیاطهای جانبی است که در تصویر دهم بر روی پلان کاروانسرا علامت گذاری شده است.
مجموعهی کاروانسرا بیشتر مغازههایش در اختیار فروشگاهها، کارگاهها و آتلیههای هنری، صنایع دستی و سوغات قزوین است.
بهترین بخش فعلی کاروانسرا برای بازدید چهارسوق آن در محل تلاقی با سرای قیصریه است.
در فضای این کاروانسرا دو موزه هم برپا شده است. موزه اساطیر شاهنامه، آثار رضا ازی محمدی و موزه ملت، آثار اهدایی دکتر صالحی، وزیر امور خارجه وقت، برپا شده است.
به نظر میرسد با ادامه و تکمیل مرمت بخشهای باقیماندهی کاروانسرای سعد السلطنه، این محل به قطب گردشگری شهر قزوین تبدیل شود.
این کاروانسرا یکی از زیباترین جاذبه های شهر قزوین است. قدمت ان به دوران قاجار میرسد و بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده ایران است. سعدالسطنه حاکم وقت قزوین بدلیل روابط تجاری که با ترکیه و روسیه داشت دستور ساخت این محل را داده است. در حال حاضر کاروانسرا به زیبایی مرمت شده است و به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده است. بازدید از این محل رایگان است و میتوانید یکی دو ساعتی در بخشهای مختلف ان بگردید. تعدادی کافه و رستوران نیز در بخشهای مختلف وجود دارند.
کاروانسرای سعدالسلطنه از بناهای تو در تو تشکیل شده. در سرتاسر حیاط آن حجره هایی دیده می شود که تزیینات بسیار خاصی دارند. این بنا دارای چندین ورودی، چندین حیاط وسیع، حجره های متعدد، هشتی های باشکوه دالان های طویل و تزیینات آجرتراشی شده است. این محل برای عکاسی بسیار مناسب است البته به این شرط که بیش از حد شلوغ نباشد.
بعد از عبور از خیابان عبید زاکان و خرید انگور شانی قزوین ،به محض ورود به خیابان امام با سر درب ورودی سرای سعدالسلطنه مواجه شدیم و به لطف دوست خوب و میزبان عزیزمون آقای اسدالهی که به تازگی لست گرامی هم شدن ،بازدید کاملی از این مجموعه داشتیم ،سازنده بنا سعدالسلطنه حاکم وقت قزوین در زمان ناصرالدین شاه قاجار بوده،در این مجموعه که به زیبایی باز سازی شده میتونید از انواع گالری های صنایع دستی ،نقاشی،گیوه دوزی،منبت کاری بازدید کنید ودر تعداد زیادی کافه و شربت خانه و فضاهای فرهنگی اوقات خوبی رو سپری کنید،در یکی از کافه ها معجونی از خیار رنده شده ،نعناع،لیمو،بهار نارنج ،تخم شربتی نوشیدم که واقعا طعم بیاد موندی داشت،توصیه میکنم در بازدید از قزوین اینجا رو از دست ندید
کاروانسرای سعدالسلطنه بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده داخل شهری ایران است که در دوره حکومت ناصرالدین شاه قاجار بنا شد. محمدباقر سعدالسلطنه حاکم قزوین بانی این کاروانسرا بود که به نام او نامیده شد. بر اساس کاشی سقف چهارسوق بازار، بنا در سال ۱۳۱۲ قمری به پایان رسیده است. کاروانسرا مشتمل بر چندین حیاط و راسته تو در تو است و تا اوخر دوره قاجار از رونق برخوردار بود تا بتدریج از کانون توجه خارج شد. این کاروانسرای زیبا که در مرکز شهر قزوین قرار دارد، از اوایل دهه ۹۰ بازسازی و اکنون به یکی از جاذبه های دیدنی قزوین درآمده است.
به جرات می توان گفت که یکی از زیباترین مجموعه های تاریخی شهر قزوین همین سرای سعدالسلطنه واقع در خیابان امام خمینی شهر قزوین است که در بدو ورود از نظر زیبایی ، هماهنگی ، تمیزی و معماری نگاه هر بیننده ایی رو به خود جلب می کند. سرای سعدالسلطنه دارای راسته های تو در تو ، چندین حیاط زیبا و طاق های گنبدی شکل می باشد.
در این مجموعه علاوه بر فروشگاه های صنایع دستی شکیلی که وجود دارد و میتوان یادگاری های نفیسی را تهیه کرد ، چندین کافه زیبا نیز وجود دارد که از معروف ترین آنها می توان به کافه عینک ارثیه و کافه نگارالسلطنه نام برد.
در بازدید از قزوین دیدن این مجموعه زیبا رو شدیداٌ پیشنهاد میکنم.
بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده ایران که قدمتی قاجاری داره و توسط سعدالسلطنه حاکم وقت قزوین ساخته شده.در اون سراهای زیادی از جمله سرای بهشتیان (که داخلش موزه رضا ازی محمدی هست) و قیصریه وجود داره و گرمابه ها. طاق ۴ سوق آن رسمی بندی های زیبایی داره و آدم محو تماشا میشه. در این کاروانسرا اجناس مختلفی بفروش میرسه که دکور همه مغازه ها و گالری ها و کافه ها دلچسبه و قیمت ها بالا.
کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده ایرانه که در دوره قاجار ساخته شده و با مرمت با کیفیتی که در سالهای اخیر انجام شده باعث رونق گردشگری شهر قزوین شده، ورودی مجموعه از یک خیابان یکطرفه امام خمینی که فقط وسایل حمل و نقل عمومی میتونه ازش عبور کنه قرارگرفته که فقط روزهای تعطیل میتونید ماشین خودتون رو همراهتون ببرید. مسیر اولی که وارد میشید یک راسته با تعدادی مغازه که با درهای چوبی و طاقهای آجری ساخته شده رو میبینید که صنایع دستی، خشکبار، عطاری و سوغات قزوین در اون ارائه میشه، جلوتر به یک چارسوق میرسید که از تقاطع دو راسته اصلی ایجاد شده و از زیباترین قسمتهای مجموعه هست و یک گنبد کاشیکاری شده زیبا داره، چهار طرف گنبد چهار نیم گنبد با نورگیر موجوده که به زیبایی فضا اضافه کرده. از مسیرهای جذاب دیگه سرای قیصریه هست که با چندپله پایین میره. چند حیاط هم در بین این دالانها وجود داره، کافه های نگارالسلطنه و ارثیه و انسان از کافه های خوب مجموعه هست، بخصوص کافه نگار که نوشیدنیهای خاص خودش رو ارائه میده و نقدش در صفحه من هست. اگر روزهای عادی به این مجموعه سر بزنید خلوت تره ولی تعطیلات بخصوص تعطیلات عید خیلی شلوغه و برای کسانی که عکسهای خوب میخوان نظرشون تامین نمیشه.مرمت مجموعه همچنان ادامه داره. بازدید از این مجموعه از اولویتهای سفر به قزوین هست. بازدید رایگان هست.
بازار، سرا یا کاروانسرای سعدالسلطنه یکی از جاذبه های شهر قزوین هستش. این بازار از چندین سرای تشکیل شده و در زمان قاجاریه به دستور ناشرالدین شاه ساخته شده. ما در این بازار گشتی زدیم و تقریبا همه مغازه هاش رو بازدید کردیم، مغازه هایی که ظروف می فروختند، آتلیه عکاسی با لباس محلی داشتند، عقیق و نقره فروشی دیدیم، کافه بود و یا بعضا خدمات جوشکاری و نجاری ارائه می دادند و ... محیط تمیز و زیبا بود اما به نظرم چیز چشمگیری برای خرید شاید نبینید ولی ارزش دیدن داره
کاروانسرای سعدالسلطنه از مهمترین جاذبه های شهر قزوین توسط محمدباقرخان سعدالسلطنه اصفهانی حاکم وقت شهر قزوین در اواخر دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد و تا زمان جنگ جهانی اول نیز مرکز بازرگانی شهر قزوین به شمار می رفت . این کاروانسرا شامل شش حیاط ، گرمابه ، مسجد ، تیمچه و ... می باشد . در حال حاضر نیز غرفه های فراوانی بیشتر به فروش صنایع دستی و شیرینی های قزوینی اشتغال دارند و کافه هایی چون نگارالسلطنه و ارثیه نیز در حال کار هستند . ساختار آجری آن به همراه درهای عظیم و چوبی حس خوبی به گردشگران می بخشد .
از زيبايي و حال خوش کاروانسراي سعدالسلطنه قزوين هر چي بگم کم گفتم. اين کاروانسرا در زمان قاجاريه احداث شده و به تازگي با همکاري سازمان بهسازي و نوسازي شهرداري قزوين و زير نظر ميراث فرهنگي به طرز ماهرانه و تحسين برانگيزي مرمت و احيا شده و از اماکن ديدني مهم شهر قزوين به شمار مياد که در سفر به اين پايتخت صفوي حتما بايد از آن بازديد کرد. اين کاروانسرا در دوران ناصرالدين شاه و به دستور حاکم وقت قزوين محمدباقر خان سعدالسلطنه اصفهاني، در مسير کاروان هاي تجاري ترک و روس ساخته شده و علاوه بر محل اسکان، محل داد و ستد و تجارت نيز بوده.
در حال حاضر حجره هاي اين کاروانسرا رو به هنرمندان واگذار کردند که انواع البسه سنتي، صنايع دستي و شريني جات مخصوص قزوين رو ارائه مي کنند. همچنين کافه هاي زيباي سنتي، مانند کافه انسان، کافه عينک ارثيه و کافه نگارالسلطنه نيز در اين مجموعه داير شده اند که پاتوق هنرمندان و فرهيختگان شهر هستند. از نقاط قوت اين مجموعه، نور پردازي بسيار زيباي آن در شب هست که به راحتي نمي توان از آن چشم پوشي کرد.
#قزوین #ایرانگردی #معماری #کاروانسرا
يكي از جاهاي ديدني زيبا در قزوينه
تقريبا در جنوب قزوين است و نزديك بازار بزرگ قزوين هست
كه داري كافه هاي بسيار خوب و زيباست
و ميتونيد ازش سوغاتياي قزوين براي دوستاتون خريداري كنيد
در فصل بهار و ارديبهشت بهترين مكان هاي ديدني هست
ميتونيد تا اواخر شب در اين كافه ها بمونيد و قدم بزنيد
از لباس هاي سنتي گرفته و ظروف سفالي گرفته تا شيريني و بدليجات زيبايي داره
در ايام عيد براي مسافرين از رسوم قزوين نمايش داده اند
کاروانسرای سعد السلطنه با وسعتی برابر ۶٫۲ هکتار، بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده در ایران است. قدمت ساخت این بنا به اواخر دوران حکومت ناصر الدین شاه قاجار برمی گردد. این کاروانسرا، اسم های دیگری مثل سرای سعدیه و سرای سعادت هم دارد. کاروانسرای سعدالسلطنه از بناهای تو در تو تشکیل شده است. در سرتاسر حیاط آن حجره هایی دیده می شود که تزییات بسیار خاصی دارند و قسمت هایی از بازار از هم می گذرند. این بنا دارای چندین ورودی، چندین حیاط وسیع، حجره های متعدد، هشتی های باشکوه دالان های طویل و تزیینات آجرتراشی شده است.مهم ترین قسمت کاروانسرا را بتوان چهار سوق آن دانست که بر بالای آن گنبد بزرگ کاشیکاری شده ای قرار دارد. این کاروانسرا به خوبی مرمت شده و علاوه بر مغازه های مختلف کافه هایی هم در نقاط مختلف آن وجود دارد. سرای سعد السلطنه در خیابان امام خمینی قرار دارد. باید در اطراف آن جایی برای پارک ماشین پیدا کنید و پیاده نقاط مختلف این بازار را ببینید
کاروان سرای سعدالسلطنه به دستور سعد السلطنه حاکم وقت قاجار ساخته شده و بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده است و در اواخر سلطنت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده. در حال حاضر این مکان زیبا به بازارچه سنتی تبدیل شده.
این مکان دارای راسته های تو در تو و چند حیاط زیبا و آب نماست. طاق های گنبندی این سرا یکی از زیباترین قسمت های این مکان هستند. در هنگام نوروز این مکان حال و هوای خوبی دارد و در گوشه و کنارش هفت سین های بزرگ و زیبایی گذاشته مي شود.
برای اولین بار همراه با دوستان به قزوین رفتیم.. دومین مکان برای بازدید بعد از حمام قزوین سرای سعدالسلطنه بود.. از آنچه در انتظارم بود خیلی بالاتر بود.. سنگفرش تمیز .. حجره های یکدست با معماری تحسین برانگیز و فضای عالی. در بسیاری از حجره ها و فضاهای داخل و بیرونی علاوه بر مغازه های صنایع دستی، کافه و رستوران نیز به چشم میخورد.. کافه نگارالسلطنه یکی از کافه ها بود که ما در آنجا یکی از بهترین معجونهای شربت سنتی رو تجربه کردیم... سرای سعدالسلطنه نماد شهری تمیز با معماری و آثار باستانی غنی و مردم خونگرم.
این کاروانسرای قدیمی در شهر قزوین واقعا منو شکه کرد اصلا توقع نداشتم اینقدر زیبا باشه.بازسازی اینجا خیلی با دقت انجام شده عابربانک ها آبخوری و ... جوری طراحی شدن که مث یه وصله ناجور نیستن تو این بافت قدیمی .اینترنت رایگان داره .مغازه ها خیلی قشنگ و مرتبن نورپردازی شاهکاره ! کافه های خیلللی قشنگی داره مخصوصا نگارالسلطنه و عینک ارثیه ! صنایع دستی خیلی قشنگی دارن و شیرینهای بی نظیر !سعدالسلطنه واقعا دلنشینه حتما ببینیدش#تایسیز
بزرگترين كاروانسراي درون شهري ايران است و قدمت آن به زمان ناصرالدين شاه در دوران قاجار برمي گردد و از زيباترين و تميزترين بازارهاي سرپوشيده و سنتي ايرانه،آدم دلش مي خواد بارها ازش بگذره و محو معماري و فضاي قشنگش كه پر از مغازه هاي سنتي و كافه هست بشه. #تايسيز