میدان ساعت، در مرکز شهر ساری در استان مازندران یکی دیگر از میدان های جذاب، دیدنی و معروف ایران است که شما را از گذر سریع عمر، با برج ساعتی که در خود دارد آگاه می کند. خوب است که بدانید این میدان بین مازنی ها به پا ساعت معروف است و نماد شهر ساری است.
در اکثر منابع که نگاه میکنیم، ساخت این میدان را به سال 1355 نسبت می دهند، این در حالی است که در سال 1309 در زمان پهلوی اول، برای اولین بار در مرکز شهر، برجی به ارتفاع 25 متر با اقتباس از معماری ایرانی و اروپایی ساخته شد و بر فراز آن ساعتی که از کشور روسیه آمده بود نصب شد. اما در سال 1344 این برج بنابر تصمیم شهرداری تخریب و به جای آن فواره ای در میدان قرار داده شد.
10 سال بعد، شهرداری به ترغیب سازمان فرهنگ و هنر، مجددا تصمیم به طراحی جدید برج ساعت گرفت. ساخت این برج دو سال یعنی از سال 1355 تا سال 1357 به طول انجامید و بنای محکمتری نسبت به برج اولیه ساخته شد. در آن زمان هزینه ساخت برج ساعت با آن همه مصالح مرغوب 250000 تومان شد.
ساعت این میدان از نوع عقربه ای و زنگدار است. این بدان معناست که در راس هر ساعت از شبانه روز به تعداد عدد زمان، ساعت زنگ می زند. شاید در بین هیاهو و شلوغی مرکز شهر، در طی روز کمتر صدای آن شنیده شود. این در حالی است که در سکوت شب به وضوح تا چند خیابان آن طرفتر هم صدای طنگ به گوش می رسد.
همین صدای زنگ باعث اعتراض مردم آن منطقه شد و آنها خواستار قطع این صدای مزاحم شدند. لذا در سال 1380 به مدت چند سال این صدا قطع شد. ولی هم اکنون دوباره این زنگ به صدا در می آید.
گفته می شود در ابتدا این برج دو ساعت وارداتی از کشور روسیه که در دو سمت خیابان مدرس و انقلاب نصب شده بودند داشت. اما چند سالی است که بر روی این برج 4 ساعت ژاپنی در 4 طرف نصب شده است. ولی از آنجا که خیابانهای اطراف میدان دقیقا در یک راستا نیستند، تنها از سمت خیابان انقلاب ساعت به وضوح دیده می شود.
سلام. این میدان در مرکز ساری واقع شده است و در وسط آن یک برج باریک هستش با ارتفاعی حدود 8 متر که در ارتفاعات چهارطرف آن ساعت تعبیه شده است. این میدان جزء میدانهای اصلی و معروف شهر ساری محسوب میشود و اطراف آن پر از مغازه هایی است که می توانید سوغاتیهای شمالی و تا حدودی هم سوغاتیهای این شهر رو بیابید. خیابانهای منشعب این میدان حالت بازار دارند و همه چیز در آنها یافت می شود و شما می توانید ساعتها در این میدان و انشعابات آن وقت بگذرانید و از مغازه ها و گاها مجسمه های زیبای اطراف آن لذت ببرید. در سفر به ساری دیدن این میدان و اطراف اون رو پیشنهاد می کنم. فاصله این میدان از میدان شهرداری کمتر از 1000 متر است.
هر شهری یک نماد و سمبل معروف دارد که نماد شهر ساری، برج ساعت تاریخی آن است. این برج ساعت معروف که در منطقه مرکزی شهر قرار دارد، در سال ۱۳۰۹ با ظاهری با ویژگیهای معماری ایرانی و اروپایی ساخته شد. این برج در سال ۱۳۴۴ با تصمیم شهرداری تخریب شد و میدانی فوّارهای جایگزین آن شد. در سال ۱۳۵۵ تصمیم به ساخت برج ساعت با طراحی جدیدتری شد و برج در سال ۱۳۵۷ با هزینه ای حدود ۲۵۰ هزار تومان و با معماری محمدعلی حمیدی نوا رونمایی شد.
#برج_ساعت به زبان مازندرانی ( #پاساعت) در یکی از میدان های شهر #ساری به نام #میدان_ساعت میباشد.
این برج دارای ساعتی با عقربه ای بزرگ میباشد که راس هر ساعت صدای ناقوس آن به تعداد رقم های ساعت به صدا در می آید.
این میدان از میدان های اصلی و پر تردد شهر #ساری میباشد و در واقع میتوان آن را سمبل و نماد #شهر_ساری دانست.
این برج در سال ۱۳۰۹ با بودجه ای برابر ۲۵۰ هزار تومان با معماری ایرانی اروپایی ساخته شده است و معمار آن نیز آقای محمد علی حمیدی نوا میباشد.
رنگ های این برج را بنا به فصول سال عوض میکنند.
چهار خیابان منتهی به #میدان_ساعت نیز شامل؛ خیابان مدرس، ۱۸ دی،نادر و انقلاب میباشند.
بنای اصلی برج ساعت، در سال ۱۳۰۹ شمسی و در دوران حکومت پهلوی اول ساخته شده و نقل است که توسط مهندسان و هنرمندان آلمانی، طراحی و اجرا شده بود. اما به دلایلی در سال ۱۳۴۴ شمسی تخریب گشت و در سال ۱۳۵۵ شمسی، تصمیم به ساخت همان برج بر اساس نقشههای قبلی گرفته شد. بنای فعلی، یادگار آن دوران است که تا به امروز باقی ماند. در گذشته، ۲ ساعت در برج وجود داشت که از روسیه وارد شده بود؛ اما به دلیل تخریبِ برجِ اولیه، ساعتها نیز از بین رفتند. امروزه، ۴ ساعت در ۴ طرف برج دیده میشود. ساعت های آن مجهز به صدای زنگ ناقوس است که در هنگام تغییر ساعات به شمار رقم ساعت آن لحظه به صدا در میآید . محمد علی حیدری سازنده این برج است.
با وجود بناها و آثار تاریخی و قدیمی دیگر، این برج نماد شهر ساری است.