آرامگاه خالق اثر نقاشی تالار آیینه، فردی که زمانی که در دربار بود، 170 تابلوی نقاشی فوقالعاده زیبا به تصویر کشید، وی لقب کمالالملک را توسط ناصرالدین شاه با مصور کردن تابلوی تالار آیینه گرفت. محمد غفاری ملقب به کمالالملک زاده کاشان بود و اواخر عمرش را در حسینآباد نیشابور گذراند، آرامگاه وی در در باغ زیبای عطار و همجوار آرامگاه عطار میباشد. در بَدو ورود به آرامگاه، زیبایی و طراوات باغ بسیار دلانگیز است و شباهت زیادی بین معماری دو آرامگاه به چشم میخورد، معماری آرامگاه کمال الملک مثل آرامگاه های ابن سینا و خیام به دست مهندس هوشنگ سیحون انجام شده است، او در سال ۱۳۳۷ بنای آرامگاهی که با آرامگاه عطار هماهنگی داشته باشد، طراحی کرد و شش قوس نیم دایره و چهار قوس متقاطع که بر روی قطرها وجود دارند، آرامگاهی زیبا که هندسه در آن حرف اول را میزند. ذهنیت سیحون از گونه معماری این بود که تزینات و طراحی بیانگر و یادآور زادگاه کمال الملک باشد، کاشیهای معرق سفید و آبی لاجوردی سطح تقارن قوسها که سمت بالا کوچکتر میشود. سنگ خانه ابدی وی از جنس گرانیت است، سنگ قبر کمال الملک همچون سایر سنگهای مزاری که سیحون در آرامگاه ظهیرالدوله تهران طراحی کردهاست، یکپارچه از سنگ گرانیت و با بافت خشن بوده، در قسمت بالای سنگ (تاج سنگ)، نقش برجستهای از کمال الملک توسط شاگرد ایشان مرحوم استاد ابوالحسن صدیقی سنگکاری گردیدهاست.
محمد غفاری ملقب به کمال الملک نقاش معروف عصر قاجار می باشد که آثار بی نظیری از ایشان به یادگار مانده است. آرامگاه این هنرمند در شهر نیشابور و در جوار آرامگاه عطار نیشابوری واقع شده است که میتوان با ورود به شهر نیشابور با دنبال کردن تابلوهای راهنما به آنجا رسید، باغی زیبا و مصفا با درختان، چمن کاری و گل کاری زینت بخش این فضا هستن و مقبره نیز با طراحی فوق العاده توسط مهندس سیحون ساخته شده است.
ورودی این مجموعه ۴۰۰۰ تومان است.
آرامگاه کمال الملک در شهر نیشابور و در باغی که آرامگاه عطار قرار دارد,واقع شده است.محمد غفاری معروف به کمال الملک، نقاش برجسته ایرانی مدتی نقاش دربار بود و در این مدت ۱۷۰ تابلوی نقاشی زیبا را خلق کرد که بدون شک معروف ترین آن ها تالار آینه است، همان تابلویی که باعث شد ناصرالدین شاه لقب کمال الملک را به این نقاش دهد.آرامگاه کمال الملک نسبت به خیام و عطار کمتر شناخته شده ولی با این اوصاف برای هنر دوستان دیدنش خالی از لطف نیست. برای ساخت بنای این مقبره از ترکیبی از معماری سنتی و معماری نوین استفاده شده و اوج هنر معمار به نمایش در آمده است. در نقشه کلی این مقبره هم درست مثل آرامگاه خیام «هندسه» اهمیت پر رنگی دارد. در واقع برای ساخت این بنا، ۶ قوس نیمدایره و ۴ قوس متقاطع بکار رفته که بر روی قطرهای مربع بنا شده اند و همین طرح جالب، ظاهری خارق العاده و یکتا را به آرامگاه کمال الملک بخشیده است.
آرامگاه کمالالملک در نزدیکی آرامگاه عطار در محله شادیاخ نیشابور (عرفان کنونی) ساخته شده است.این بنا با بنای عطار در مجاورت آن هماهنگی دارد.نمای هندسی زیبا و متفاوتی دارد با کاشی های معرق آبی و سفید.نقش برجسته سنگ قبر اثر شاگرد کمال الملک یعنی ابوالحسن صدیقی است.باغ فضای ساکت و خلوتی داشت. انتظار و توقع بیشتری از فضای اطراف آرامگاه داشتم احتمالا در بهار فضاسازی و گلگاری بیشتری انجام میشود .
آدرس: استان خراسان رضوی، نیشابور، انتهای غربی خیابان عرفان
زمان بازدید همه روزه از ساعت 8 صیح الی 21
مقبره کمالالملک در محوطه آرامگاه عطار نیشابوری قرار دارد. محمد غفاری نقاش و هنرمند سرشناس دوره قاجار که آثار او را می توان در بناهای معروف دوره قاجار و بخصوص عصر ناصرالدین شاه دید، اواخر عمر خود را در ملک و باغ شخصی خود در حسین آباد نیشابور سپری کرد و در روز ۲۷ مرداد ۱۳۱۹ درگذشت. او وصیت کرده بود تا در باغ خودش دفن شود اما به دلایلی در مجاورت مقبره عطار به خاک سپرده شد. طراحی آرامگاه او را در دهه ۱۳۴۰ معمار شهیر ایرانی، هوشنگ سیحون انجام داد و در فروردین ۱۳۴۲ از آن رونمایی شد. طرح آرامگاه از هندسه جالبی بهره برده که خلاقیت طراح آن را نشان می دهد. همچنین از کاشی معرق برای تزئین بنای آرامگاه استفاده شده است. روی سنگ قبر نیز نقش برجسته ای از کمال الملک قرار داده شده است.
محمد غفاری ملقب به کمال الملک از نقاشان مطرح ایرانیست. آرامگاه کمال الملک در میان باغی زیبا و سرسبز در همسایگی آرامگاه عطار نیشابوری در خیابان عرفان شهرستان نیشابور قرار داره. طراح این آرامگاه زیبا کسی نیست جز هوشنگ سیحون،بنای این آرامگاه از 6تا قوس تشکیل شده که با کشیکاریهای زیبایی تزئین شده.
#آرامگاه_کمال#الملک ( محمد غفاری)در #شهر_نیشابور و در جوار آرامگاه عطار نیشابوری میباشد. #کمال_الملک از نقاشان بزرگ در عصر قاجاریه بوده است که با نقاشی های منحصر به فردش همگان را به وجد می آورده است. این آرامگاه در محوطه ای بسیار بزرگ و سرسبز و پوشیده از درختان و گل های زینتی قرار گرفته است. معماری #آرامگاه_کمال_الملک بسیار زیبا و منحصر به فرد میباشد و توسط مهندس #هوشنگ_سیحون طراحی شده است. برای بازدید از این آرامگاه ومحوطه اش باید بلیط به مبلغ ۲/۵۰۰ تومان به ازای هر نفر پرداخت نمایید.
محمد غفاري بزرگترين نقاش ايراني در سده اخير و پر نفوذترين شخصيت هنري در دربار قاجاري بوده است . در زمان حضورش در دربار نزديك به ١٧٠تابلو نقاشي كرده كه معروف ترين آن تالار آينه است كه به خاطر همين تابلو ناصر الدين شاه به او لقب كمال الملك داده است مقبره اين هنرمند در استان خراسان رضوي در شهر نيشابور در خيابان عرفان ودر باغ عطار جنب آرامگاه شاعر بزرگ عطار نيشابوري قرار دارد
آرامگاه #کمال_الملك نقاش معروف ايراني در شهر تاریخی #نیشابور است؛ آرامگاهی کوچک اما بسيار دلنشين و زيبا كه در میان باغی دوست داشتني پر از درختان توت و گلكاري قرار گرفته است.
اين مقبره خارج از مرکز شهر نیشابور و در نزدیکی آرامگاه خیام قرار دارد. آرامگاه عطار نیز در اين باغ جاي گرفته و در همسایه مقبره کمال الملک روزگار می گذرانند.
در اطراف باغ و خارج از ان فروشنده هايي از سوغات نيشابور مانند انواع خشكبار و الو و ... نشسته اند. و همچنين عده شتر دارند و براي سواري كرايه ميدهند.