فقرقا آرامگاه سه تن از پادشاهان ماد میباشد که در ده کیلومتری شهرستان مهاباد واقع شده است،
قدمت آن به سه هزار و پانصد سال قبل برمیگردد.
آرامگاه باشکوه و عظیمی می باشد که در دل کوه ساخته شده است.
دسترسی و رفتن به بالای این آرامگاه خیلی سخت و در صورتی که محلی های آنجا نردبان با خود آورده باشند میتوانند از نزدیک ببینند مثل پدر شوهر من.چون قصد عکاسی حرفه ای از این منظره و دیدن آرامگاه از نزدیک مدنظرشون بود ،با نردبانی که آورده بودن،تونستن عکسای جالبی هم بگیرند و ما هم بتونیم منظره داخل آرامگاه رو ببینیم.
هیچ گونه امکانات و ورودی و نگهبانی از این آثار تاریخی بزرگ وجود نداره متاسفانه و برای همین شاهد بی فرهنگی مردم و دیوار نویسی همچین اثر تاریخی بزرگ میشیم.#گلفام_سفر
نمادی از شکوه تمدن مادها گفته می شود آرامگاه پدر دیاکو اولین پادشاه ماد به اسم فرورتیش یکی از سه قبر داخل صخره هاست . از مسیر میاندواب که بیاید 15 کیلومتری مهاباد یه تابلوی کوچیک داره که باید خیلی دقت کنید تا ببینید . از جاده انحرافی و از بین باغ ها وارد میشید و تپه رو خواهید دید. فضای سرسبز و قشنگی داره فقط هر وسایلی که میخواید ببرید چون امکانات رفاهی هیچی نداره حتی آب. متاسفانه سازمان گردشگری کمترین توجه رو به این اثر تاریخی خیلی مهم داشته و حتی امکاناتی برای ورود به داخل مقبره ها وجود نداره مگه اینکه شانس داشته باشین تو اون وقت که شما میرید یکی از محلی ها نردبان بزرگ آورده باشه بتونید برید بالا!!!
دخمه یا غار دستکند فقرقا در موقعیت جغرافیایی N365210 E454011 در استان آذربایجان غربی واقع است. در دهکدهٔ اندرقاش یا اگریقاش در ۱۸ کیلومترى مهاباد دخمهٔ نسبتاً بزرگى در دل کوه ایجاد شده است که احداث آن را به فراآتیس پدر دیاکو (اولین پادشاه ماد) نسبت مىدهند و طبق نوشتههاى مورخین آرامگاه اوست. ساختمان این غار که اهل دهکده اندرقاش آن را فقرقا مىنامند بسیار استادانه طراحى شده و ارتفاع آن تا سطح زمین در حدود ۱۰ متر است. داخل این دخمه سه حوضچه حفر شده است؛ یکى از آنها که در وسط قرار دارد بزرگتر و طویلتر از حوضچههاى طرفین است و مىتوان گفت که ممکن است آرامگاه فراآتیس در آنجا واقع شده باشد. مورخین و مؤلفین که از دخمه سنگى فقرقا دیدن کردهاند آن را آرامگاه فراآتیس پدر دیاکو اولین پادشاه ماد مىدانند. ژاک دومرگان باستانشناس معروف فرانسوى که ۱۲۰ سال قبل، از این غار سنگى دیدن کرده، آن را یکى از آثار باستانى متعلق به دوره ماد و یا هخامنشیان به حساب آورده است.