#شیخ ابوالحسن خرقانی در روستایی به نام قلعه نو خرقان در 24 کیلومتری شمال شاهرود در بخش بسطام آرمیده است. مجموعه آرامگاه با توپوگرافی جالب به صورت باغ ایرانی است و نهر آبی از کنار آن روان است و در کنار آن مکانی برای استراحت گردشگران در نظر گرفته اند. در وسط مجموعه بنای آرامگاه و مسجدی منسوب به شیخ ابوالحسن واقع است. محراب این مسجد که متعلق به دوره ایلخانی است از جمله مهمترین بخش های بنا بوده و تنها محرابی است که رو به مغرب ساخته شده است.
شيخ ابوالحسن علي بن جعفر بن سلمان خرقاني، عارف بزرگ قرن چهارم و پنجم هجري، از چهره هاي بسيار درخشان عرفان ايراني است كه در آزاد انديشي و مردمگرائي جهاني و وسعت نظر انساني و تفكر والاي عرفاني ممتاز و كم نظير است. گفتار و كردار اين عارف كيهانگراي ايراني، در طي گذشت نزديك به يك هزار سال همواره مورد توجه، مطالعه و سرمشق عارفان، شاعران، متفكران و محققان بوده است.
گفته می شود شیخ ابوالحسن بر سردر خانقاه خود چنین نوشته بود «هر که در این سرا در آید، نانش دهید و از ایمانش مپرسید، چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد، البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد». امروزه این گفتار بشر دوستانه، شعار ملی گردشگری کشورمان است.
در منقولات و حكايات باقي مانده است كه شیخ ابوسعید ابوالخیر، ابوعلی سینا پزشک نامی و ناصر خسرو قبادیانی، شاعر و متفكر ايراني كه معاصر شيخ ابوالحسن خرقاني بودهاند به خرقان رفته و با وي صحبت داشته و مقام معنوي وي را ستودهاند. گفته اند كه سلطان محمود پادشاه مقتدر غزنوي به ديدار شيخ ابوالحسن خرقاني رفته و از وي كسب فيض كرده و نصيحت خواسته است.
خواجه عبدالله انصاري «پير هرات»، عارف بزرگ قرن پنجم هجري و گوينده رسائل مقالات و مناجات هاي خوش آهنگ و دلنشين و سوزناک و سراپا هنر عرفاني از شاگردان و مريدان خاص شيخ ابوالحسن خرقاني بوده است. وي سال ها در خرقان بسر برده و در خانقاه خرقان از محضر پر برکت شيخ ابوالحسن خرقاني کسب فيض کرده تا بسرحد کمالات معنوي نائل شده است. چنانکه خود گفته است: «مشايخ من در حديث و علم و شريعت بسيارند. اما پير من در تصوف و حقيقت شيخ ابوالحسن خرقاني است اگر او را نديدمي کجا حقيقت دانستمي» خواجه عبدالله انصاري در مناجات و مقالات خود درباره درک فيض از مکتب شيخ بزرگ خرقان چنين آورده است: عبدالله مردي بود بياباني، ميرفت بطلب آب زندگاني، ناگاه رسيد به شيخ ابوالحسن خرقاني، ديد چشمۀ آب زندگاني، چندان خورد که از خود گشت فاني، که نه عبدالله ماند و نه شيخ ابوالحسن خرقاني، اگر چيزي ميداني من گنجي بودم نهاني، کليد او شيخ ابوالحسن خرقاني.
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی در ۲۴ کیلومتری شمال شاهرود در تپه ای در شمال روستای خرقان قرار دارد. اطراف آرامگاره را فضاى سبز و جوی روان و زیبائی، فرا گرفته است که به آرامگاه قداست خاصى بخشیده است. مجسمه ای از شیخ ابوالحسن خرقانی روی پله های ورودی زیارتگاه ایشان قرار دارد که دو طرفش دو شیر و در دستش عصایی به شکل مار قرار دارد. در روایتی آمده است که شیخ ابوالحسن خرقانی دو شیر و یک مار را اهلی کرده بود و این حیوانات در صحرا بارش را برایش تا خانه حمل می کردند.
دیدار از این آرامگاه با ارزش همه روزه و در همه ساعات و بصورت رایگان امکان پذیر است. این بنا به نوبه خود، گویای گوشه ای از تاریخ و فرهنگ ایران بزرگ و با عظمت هست.
شیخ ابوالحسن خرقانی در روستایی به نام قلعه نو خرقان در 24 کیلومتری شمال شاهرود در بخش بسطام آرمیده است. مجموعه آرامگاه با طراحی جالب به صورت باغ ایرانی است و نهر آبی از کنار آن روان است و در کنار آن مکانی برای استراحت گردشگران در نظر گرفته اند. در وسط مجموعه بنای آرامگاه و مسجدی منسوب به شیخ ابوالحسن واقع است. محراب این مسجد که متعلق به دوره ایلخانی است از جمله مهمترین بخش های بنا بوده و تنها محرابی است که رو به مغرب ساخته شدهو در آن نوشتار فارسی بکار رفته که بدین مظمون است: «گفت علی شيخ قدس الله رحمه: قبله بر پنج است؛ کعبه، قبله مومنان است . بيت المعمور، قبله فرشتگان است. عرش، قبله دعاگويان است و حق، قبله جوانمردان و دوستان».
شیخ ابولحسن خرقانی از عارفان صوفی بوده که هم اکنون نیز از مریدان زیادی برخوردار است و افراد زیادی با انجام فرایض عرفانی خاصی در این بنا مشغول دعا هستند.
آرامگاه عارف بزرگ شیخ ابوالحسن خرقانی در ۲۴ کیلومتری شاهرود در روستای قلعه نوخرقان در داخل باغی ایرانی قرار دارد. در وسط باغ بنای آرامگاه و مسجدی قرار دارد که در حال حاضر از مسجد فقط محراب آن باقیمانده است که دارای گچبری های زیبایی است. بر روی قبر شیخ قطعه سنگ مرمری قرار دارد و اشعاری بر روی آن نوشته شده است. در اینجا محلی برای استراحت مسافران نیز در نظر گرفته شده است و سرویس بهداشتی نیز دارد و در کل محلی زیبا، خلوت، عارفانه و پر از انرژی مثبت هست. بر روی پله های ورودی مجسمه شیخ قرار دارد که در دو طرفش شیر و در دستش عصایی مثل مار دارد که گفته میشود شیر نر و ماری توسط او اهلی شده اند.
ارامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی در روستای قلعه نو خرقان واقع در ۲۴ کیلومتری جاده شاهرود ، آزادشهر قرار گرفته است ؛ وقتی که از در پایین به داخل حیاط وارد می شوید ، مسیری پلکانی را می بینید که تا خود مقبره دو طرف آن درختان بلند کاج قرار گرفته اند که بیشتر مردم هنگام ورود از سلفی گرفتن قافل نمیشن ؛ توی مسیر پله ای مجسمه این شاعر را در اطرافتان می بینید و هنگام رسیدن به بالا ،بنای ارامگاه که با باز شدن درب چوبی جلویی و قرار گرفتن گلهای شمعدانی کنار مزار در فصل بهار منظره زیبا و عارفانه ای رو ایجاد کرده بود که نظر همه بازدیدکنندگان رو جلب کرده بود ؛ قسمت داخلی آرامگاه محرابی را می بینید که با گچبری های فوق العاده زیبا درست شده است و کنج دیوار سمت چپ محراب تابلویی وجود دارد که روی آن سخنان نابی از این عارف بزرگوار نوشته شده است ؛ هرکه در این سرا در آید نانش دهید و از ایمانش مپرسید چه آنکس که نزد باریتعالی به جان ارزد البته بر خوان بوالحسن به نان ارزد
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، در روستای قلعهنو خرقان در ۲۴ کیلومتریشاهرود در بسطام در یک منطقه خوش آب و هوا قرار دارد. محوطه بیرونی آرامگاه باغی بسیار زیبا و سرسبز میباشد. بنای آرامگاه از آجر هست و روی قبر شیخ، یک تکه سنگ مرمر است که اشعاری بر آن حک شده است. در کنار این آرامگاه مسجدی وجود داشته که در حال حاضر فقط محراب مسجد باقیمانده است و رویش نوشته های فارسی دارد. ورودی مقبره چندین پله دارد و روی پله های ورودی مجسمه ای از شیخ قرار دارد که کنارش دو شیر ودر دستش عصایی مثل مار هست که گفته میشود شیخ آنها را اهلی کرده بود.
آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، در روستای قلعهنو خرقان در ۲۴ کیلومتری شمال شاهرود در بخش بسطام قرار دارد. آرامگاه این صوفی نامدار، در میان باغی زیبا و چشمنواز قرار دارد.ودر چند جای این باغ تندیسهایی از شیخ وجود داره.ساختمان مقبره زیاد قدیمی نیست .روی قبر شیخ یک قطعهسنگ مرمری قرار دارد که اشعاری بر آن حکشده است.یه محراب هم هست که برای حفاظت ازش جلوش رو شیشه کشیدن.
سلام. این آرامگاه در در ۲۴ کیلومتری شهر شاهرود در تپهای در شمال روستای قلعه نو خرقان قرار دارد. حدود 20 تا سی تا پله که تشریف ببرید بالا خود مقبره که آنچنان هم بزرگ نیست رو خواهید دید که داخل آن قبر ایشان بنا شده است. محیط اطراف پارک مانند و آرامش بخش هستند.
ابوالحسن علی بن جعفر بن سلمان بن احمد خرقانی(زادهٔ ۳۵۲-درگذشتهٔ ۴۲۵ق) عارف و صوفی نامدار ایرانی بودهاست. وی از انگشت شمار پیرانی است که پیرو حکمت خسروانی و پاسدار فرهنگ ایران بودند. همچنین ایشان در آزاد اندیشی و مردم گرائی جهانی و وسعت نظر انسانی و تفکر والای عرفانی ممتاز و کم نظیر است.
اگر اهل فضاهای اینچنینی هستید پیشنهاد می کنم یه سر حتما به اینجا بزنید که حال و هوای خاصی دارد.