بازار سنتی شاهرود با قدمتی بیش از 150 سال بر پهنه این شهر می درخشد. این روزها بازار سنتی شاهرود مانند سابق، روزهای شاد و پر از سرزندگی خود را نمی بیند. این بازار از بخش های مختلفی همچون؛ مدرسه، راسته اصلی، آب انبار و کاروان سراها، حمام، بارانداز و مسجد تشکیل شده و هنوز هم با گذشت سالیان متمادی بافت قدیمی و تجاری خود را حفظ کرده است.
بازار شاهرود در دوران قاجار تاسیس گردید و در بخش قدیمی شهر هنوز هم محل خرید و فروش خیلی از کسبه و مغازه دارن می باشد.
مجموعه بازار مساحتی حدود 18 هزار مترمربع را دارا می باشد ، که 250 مغازه را در خود جای داده است. دیوار بازار از خشت خام و در قسمت گنبد ها از آجر و سفال ساخته شده، و طراحی داخل گنبدها با تنوع اندازه و شکل نمایی متفاوت را ایجاد نموده است.
اولین پایه های بازار سنتی شاهرود در زمان صفویه شکل گرفت و در زمان قاجار کار مرمت و بازسازی به شکلی گسترده و جدی بر بافت بازار انجام پذیرفت. و در نهایت در زمان پهلوی اول زمانی که تصمیم به شهرسازی و خیابان کشی کرد، بخش عظیمی از بازار تحت تاثیر این نوآوری تخریب و به جای آن محله های مسکونی تاسیس گردید. آنچه امروزه از بازار شاهرود باقی مانده تنها بخش کوچکی از آن همه قدرت و شکوه تجاری می باشد.
در گذشته مغازه ها محل ارائه مشاغل و محصولات سنتی مردم بودند، اما امروزه جای خود را به طلا فروشی ها، لباس فروشی، خشکبار، کفش فروشی و در نهایت چند باب پارچه سرا داده اند. البسه موجود در بازارهمگی از اجناس بی کیفیت برخی کشورهای خارجی تامین شده و دستان هنرمند خیاطان ماهر دیگر توان تولید لباس های سنتی و زیبا را ندارند.
بازار شاهرود هم مانند سایر بازارهای سرپوشیده به نحوی ساخته شده که در گرمای تابستان محیطی خنک را برای کاسبان و خریداران فراهم آورد. بافت اغلب دکان ها خشتی و در برخی موارد آجر با گچبری های ساده را تشکیل می دهد.
جهت دسترسی به بازار شاهرود، از طریق میدان جمهوری به سمت خیابان 22 بهمن رفته و سراغ بازار قدیمی و سنتی شاهرود رابگیرید.