در 9 کیلومتری جنوب بهشهر ، دریاچه ای زیبا در دل جنگل های منطقه وجود دارد . این یک دریاچه است که بر اثر احداث بندی از خشت و ساروج در دوره صفوی ایجاد شده تا آب های باران و جاری از ارتفاعات را کنترل کند .
در عین حال در همان زمان یک طرح از باغ ایرانی را هم در پیرامون این دریاچه اجرا کرده بودند . طرحی از حرکت آب در مسیر جوی های آب و هدایت آب از کانال های باریک ( تنبوشه ) از ارتفاعات مجاور تا در پایین دست تر به صورت فواره بیرون بریزد .
جایی در وسط دریاچه یک ساختمان چهارطاقی بلند هیجده متری ساخته بوده اند که هنوز پابرجا است و روی سقف آن گیاه و درخت روییده است .
وقتی که آب دریاچه کاملا پر می شود تمام ارتفاع این چهارطاقی وسط دریاچه هم زیر آب می رود و تنها چیزی که می توانی ببینی یک جزیره کوچک در وسط آب دریاچه است که رویش گیاهان خودرو و درخت روییده است . اصلا فکرش را نمی توانی بکنی که این یک جزیره خاکی نیست بلکه سقف یک ساختمان است که می گویند از سفال و چوب هم ساخته اند . تعجب می کنی که چگونه این درختان بر این سقف سفالی روییده اند و چگونه این سقف چوبی برای بیش از چهارصد سال در آب و رطوبت دوام آورده است .
می گویند که قبلا یک عمارت و کاخ بر روی این جزیره چهارطاقی قرار داشته و یک پل چوبی ، این جزیره کوچک را به فضای جنگلی پایین دست دریاچه مرتبط می کرده است . اکنون نه دیگر از این کاخ خبری هست و نه از آن پل .
البته یک نظریه دیگر هم اینه که ساخت این چهارطاقی در وسط دریاچه یک علت مهندسی دارد . یعنی اینکه وقتی دریاچه پر از آب می شده برای آنکه به سد و بند دریاچه آسیب نزنه به طریقی از کانال های زیر این چهار طاقی به زمین های پایین دست تخلیه می شده است .
بقایای یک حمام قدیمی و یکی دو برج قدیمی ، ساختمان های دیگه دور وبر این دریاچه هستند که البته ما یکی از این برج ها را دیدیم .
فعلا از فضای دریاچه و محیط جنگلی زیبای پیرامون آن برای امکانات تفریحی مانند قایق سواری و اسب سواری و رستوران استفاده میشود .
مسیر دسترسی به دریاچه عباس آباد بهشهر :
از سمت ساری که به بهشهر برسی باید در ورودی شهرباید وارد بلوار هاشمی نژاد شوی که در ادامه به بلوار امام رضا می رسد . در جایی در سمت راست در میانه های مسیر بلوار امام رضا تابلو دریاچه عباس آباد را می بینی که وارد آن می شوی و بعد از حدود نه کیلومتر که در این جاده زیبای جنگلی پیش بروی باز در سمت راست تابلو ورود به مسیر دریاچه را می بینی . دریاچه نزدیک است .
سلام. ما در آبان ماه بود که برای همایش در ساری دعوت شدیم و رفتن به این دریاچه زیبا یکی از برنامه های تفریحی همایش بود. این منطقه در 60 کیلومتری ساری هستش و حدود یکساعت تو راه بودیم تا رسیدیم. حدود 10 کیلومتر آخر مسیر تقریبا یه گردنه کوچک داره اما چون همش در دل جنگله اصلا حس نمیشه. این دریاچه که بالای کوه تشکیل شده بر اساس فرمایش دوستمون همیشه آب داره و کاخی در وسط اون قرار داره که گویا به دوره صفوی برمیگرده و در تابستان آب که فروکش می کنه کاملا پیدا میشه و در زمستان بسته به میزان بارش مقداری از آن یا کل آن زیر آب میره. ما که رفتیم قایق پایی و اسب سواری جزء تفریحات اونجا بود. من یه دور، دور دریاچه زدم که حدود 10 دقیقه طول کشید. آرامش و زیبایی اونجا مثال زدنیه و پیشنهاد می کنم حتما اینجارو در برنامه سفرتون بذارید.
مجموعه عباس آباد شامل جنگلهای زیبا یک دریاچه رویایی و بناهای تاریخی ست .این مجموعه همراه با هشت باغ دیگر به عنوان باغ ایرانی در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است .برای دیدن این باغ باید به استان مازندران شهر بهشهر بروید در بهشهر از بلوار امام رضا تا جلوی هتل قصر بروید هتل قصر در ورودی جاده عباس آباد قراردارد .داخل دریاچه یک عمارت آجری هست که در فصل های پر آب زیر آب میرود. متاسفانه تمام مناظر زیبا و رویایی عباس آباد با وجود انبوه زباله و بوی افتضاح (بوی آب نبود )سفر من به برای دیدن این مجموعه زیبا را به دو ساعت محدود کرد!و با اندوه بسیار از وضع جنگل و جایی که مدتها منتظر دیدنش بودم از عباس آباد خداحافظی کردم.اطراف دریاچه رستوران و کافه وجود دارد.