چشمه علی که نام اصلی آن بنا به نوشته مورخین علی بولاغ است، در شمال غربی دامغان و در مسیر راه دامغان ـ کیاسر ـ ساری و به فاصله ۳۲ کیلومتری از دامغان قرار گرفته . در اطراف آن باغات و کوه های زیبا و سرسبزی وجود دارد که از آب چشمه علی آبیاری می شود. این چشمه از لحاظ تقسیمات جغرافیایی در حوزه دهستان رودبار قرار دارد و دارای دو دریاچه می باشد که اولی در شمال و دیگری در جنوب عمارت فتحعلی شاه قرار دارد. دریاچه شمالی بر تپه خاکی هموار با سنگ و شن متصل است که قسمت اعظم آب چشمه از این قسمت خارج می شود.
چشمهعلی در 30 کیلومتری شمال دامغان در مسیر راه ساری - کیاسر- دامغان و در میان روستاهای آستانه و کلاته رودبار قرار دارد. این چشمه که آب شهر دامغان نیز از آن تأمین میشود،ظاهرا یکی از مناطق بسیار باصفای این شهر و مکانی مناسب برای گذراندن یک روز تابستانی بوده است.
در مورد زمان ساخت و علت نامگذاری این مکان، روایات متعددی وجود دارد ولی به نظر میرسد این چشمه در عهد صفویه ساخته شده و در گذشته به دلیل وجود چندین مجرای آب در این باغ به آن «عالی بولاغ» یا «هزار چشمه» میگفتند. این چشمه روزگاری فضایی برای تفریح تابستانی پادشاهان قاجار بوده است.
در زمان مراجعه ما، با توجه به خنک شدن هوا، جمعیت زیادی در این منطقه حضور نداشتند. ولی آثار هموطنان در جای جای این مجموعه قابل مشاهده بود، از انواع آشغال و پوشک بچه تا آثار کباب پزی.
از طرفی بی توچهی مسئولین به نگهداری مجموعه و لایروبی چشمه کاملا مشهود بود.
بطور کلی میتونم بگم که زیر ساخت فوق العاده منحصر بفردی برای گردشگری و ایجاد شغل در این منطقه مشاهده کردم که متاسفانه مورد بی مهری مردم و مسئولین قرار گرفته بود.
این منطقه، جدا از اینکه مکانی برای وقت گذرانی مردم بومی به حساب میاد، می تواند مکان منابی برای استراحت مسافران بین راهی باشد.
چشمه علی دامغان، یک منطقه تفریحی خوش آب و هوا در نزدیکی شهر دامغانه که حدودا ۳۵ کیلومتر با این شهر فاصله داره. ما یک بعد از ظهر، پس از بازدید از چند منطقه در دامغان به سمت این جاذبه رفتیم. قبل از رفتن، فکر نمیکردم جالب و دیدنی باشه و به اصرار همسرم برای بازدید رفتیم. ولی واقعا جالب بود که وسط کوه های خشک اون منطقه، چنین چشمه ای وجود داشته باشه.
دوتا عمارت یا کوشک که در زمان قاجار ساخته شدن هم تو این محوطه وجود داره که داخلش بازدید نداشت.
مردم دامغان برای پیک نیک و گشت و گذار یک روزه به این منطقه میان و در ایام نوروز حسابی شلوغ بود.
در سفر به دامغان اگه فرصت کردید حتما یک سر به چشمه علی بزنید. منطقه خوش آب هوا و زیباییه.
#گلفام_سفر
تو مسیر برگشت از مسافرت سمنان به سمت ساری که میرفتیم اول جاده کیاسر خیلی اتفاقی تابلو چشمه علی رو دیدیم و رفتیم سمتش،اصلا برام باور کردنی نبود چطور توو دل اون همه صخره و خاک یه همچین چشمه زلال و با آب خنکی باشه، دو طرف چشمه هم ساختمانی بود که وقتی پرسیدم گفتن استراحتگاه فتحعلی شاه بوده،به شدت پیشنهاد میشه اگر توو مسیرتون بود مثل ما حتما برید و ببینید #گلفام_سفر
این چشمه در 35 کیلومتری دامغان در مسیر راه دامغان کیاسر ساری و در میان روستاهای آستانه و کلاته رودبار قرار گرفته است ؛اب شهر دامغان از این چشمه تامین میشود ؛ این منطقه یکی از مکانهای زیباو با صفای دامغان می باشد که گردشگران و مردم این شهر برای گذراندن تابستانهای گرم از این مکان خوش اب و هوا استفاده میکنند ؛ در وسط چشمه ساختمانی دو طبقه با دو ایوان به نام عمارت فتحعلی شاه بنا شده است که ان را به دو حوض بزرگ تقسیم کرده است که یکی در شمال و دیگری در جنوب عمارت قرار دارد ؛ بنایی که درون آب ساخته شده پایهای سنگی دارد و خود بنا آجری می باشد ؛ به فاصله قریب پانصد متر از تپه های آبده، ساختمانی است دو طبقه و دارای ایوان محصور در آب است ؛ در کنار این چشمه امکانات رفاهی مانند رستوران و سرویس بهداشتی و... برای رفاه حال گردشگران موجود می باشد و اگر مسافر این شهر هستید پیشنهاد میکنم حتما از دیدن ان غافل نشوید
چشمه علی دامغان یکی از زیباترین تفرجگاه های دامغان هست که قدمت آن به دوران قاجار می رسد. عمارت چشمه علی توسط فتحعلی شاه قاجار ساخته شد و محل استراحت و تفریح پادشاهان بوده است. این مجموعه از دو قسمت قراول خانه و عمارت شاهی ساخته شده است. در کنار چشمه درخت چنار قطوری هست که پارچه هایی به ریشه ها و شاخه های آن دخیل بسته شده است (اهالی دامغان بنا به روایاتی این چشمه را حاصل کوبیدن سماسب حضرت علی به زمین میدانند و این چشمه و درخت برایشان باارزش هست). این چشمه و باغات اطراف آن طبیعت سرسبز و فرح بخشی دارد و جای مناسبی برای علاقمندان به طبیعت میباشد. بهترین فصل بازدید از این مکان بهار و تابستان و اوایل پاییز میباشد..
#چشمه_علی از مناطق تفریحی و طبیعی بسیار بسیار زیبای #شهر_دامغان می باشد که در نزدیکی های شهر و در میانه کوه ها قرار گرفته است.
مکانی که در کنار کوه و چشمه منظره بسیار زیبایی را به خود اختصاص داده و جایی برای تفریح و خوش گذرانی پادشاهان قاجار بود طوریکه شما دو تا از عمارت های متعلق به دوره قاجار و متعلق به پادشاهان قاجار را در این جا مشاهده میکنید.
بهترین زمان برای سفر به این منطقه زیبا فصل بهار و تابستان میباشد که در این دو فصل شما گردشگران زیادی را در اینجا میبینید که برای تفریح نیم روزه و پیکنیک به همراه خانواده و یا دوستانشان آمده اند.
بچه ها و حتی بزرگسالان را در چشمه مشغول آب تنی میبینید، در فضای اطراف چشمه علی برای رفاه حال گردشگران آلاچیق هایی برای اسکان و استراحت ، مسجد، سرویس بهداشتی و غذاخوری هایی احداث شده است که میتوانید از آنها استفاده بفرمایید.
در مجموعه چشمه علی شما دو ساختمان قدیمی به نام های ( قراول خانه و عمارت درون آب(کاخ) را که در واقع متعلق به دوره صفوی ولی کاربری اصلی آنها در دوره قاجار بوده است را مشاهده میکنید. ساختمان وسط آب دارای ستون های بلند و ایوانی بزرگ در دو طبقه میباشد که محل نشستن و استراحت پادشاهان بوده که توسط پل های کوچکی در دو طرف ساختمان از روی چشمه رد شده و وارد عمارت میشوید.
برای رسیدن به این مکان زیبا شما میتوانید از شهر ساری و از جاده زیبای کیاسر به سمنان و همینطور هم از خود جاده سمنان راهی شوید.
مجموعهی چشمهعلی که یکی از مهمترین تفریحگاههای شهر دامغانه در واقع جایی برای تفریح تابستانی پادشاهان قاجار بوده .چشمه علی دارای دو دریاچه است که یکی در شمال و دیگری در جنوب عمارت فتحعلی شاه قرار داره. .بنای چشمهعلی از دو قسمت تشکیل شده است؛ یکی عمارت قراولخانه که بنایی خشتی داره و قسمت دوم، بنایی که درون آب ساخته شده وبنایی آجریه و توسط فتحعلی شاه قاجار ساخته شده ، این بنا دو طبقه ساخته شده و از دو طرف بازه و هر کس داخل بنا باشه دو طرف دریاچه را میببینه.
چشمه علی در نزدیکی شهر دامغان قرار دارد. ما در یک بعدازظهر سوزان خرداد ماه به چشمه علی رفتیم که هوای دلپذیر و خوبی داشت. مردم در اطراف چشمه مشغول استراحت بودند و این محل برای پیک نیک بسیار مناسب است. البته جمعیت زیادی در محل بودند و عده ای نیز در داخل چشمه اب تنی میکردند. در دو طرف استخر دو عمارت مربوط به دوران قاجار وجود دارد که ترکیب انها با چشمه نمای زیبایی بوجود اورده است. در بخشی از چشمه که به نظر میرسد سرچشمه میباشد نیز مردم در حال برداشت اب بودند و این محل و اب این چشمه به روایتی مقدس میباشد. در این محدوده پارکینگ، چند سوپرمارکت و یک لباس فروشی نیز وجود دارد و برای گذراندن یک بعدازظهر تابستانی مکان مناسبی است.
مجموعه چشمه علی دامغان در سی کیلومتری این شهر و در ناحیه ای خوش آب و هوا قرار گرفته است که خیلی از دامغانی ها برای تفریح در روزهای تعطیل به آنجا می روند. این مجموعه دارای دو بنا به نام آغامحمدخان قاجار هست و معروف هست که او این بنا را احداث کرده . آب و هوای این منطقه معتدل و آب چشمه به خارج از مجموعه روان هست که برای آبیاری باغ های اطراف از آن استفاده می شود. هزینه ورودی به این تفرجگاه به ازای هر نفر هزار تومان تعیین شده
چشمه علی منطقه ییلاقی در ۳۵ کیلومتری شمال شهر دامغان است. چشمه ای زیبا و عمارتی متعلق به دوران قاجار تشکیل دهنده تفرجگاه باصفایی برای شاهان قاجار، خصوصا محمدعلی شاه بوده.
در اطراف این چشمه، دو عمارت کوچک وجود دارد. یکی از این عمارت ها در دوره صفویه ساخته شده و توسط فتحعلی شاه قاجار ترمیم شده و عمارت بزرگتر به دستور آقا محمد خان قاجار ساخته شده است که به علت تعمیرات، داخل آن قابل بازدید نبود.
فروردین ماه شاید خیلی زمان مناسبی برای بازدید از این منطقه نباشد چون هنوز درختان سبز نشده اند و این منطقه سرد است ولی با اینحال ما از دیدن این چشمه در دل کوه ها و منطقه کویری سمنان بسیار لذت بردیم.
اکثر خانواده ها با وسایل کامل برای اقامت نیم روزه و صرف نهار به این منطقه آمده بودند.
توصیه میکنم در سفر به استان سمنان این منطقه را از دست ندهید
مجموعه چشمه علی یک فضای محصور شده برای تفریح تابستانی شاهان قاجار بوده .بهترین زمان برای بازدید بهار و تابستان هست.زمانی که مراجعه کردیم در حال تعمیرات بودن اصلا فضای تمیزی نداشت.مگس پر بود. دیوارهای سازه پر از یادگاری های قشر بی فرهنگ بود که با دیدنش اعصاب ادم بهم میریخت.
آدرس:
چشمه علی در استان سمنان، در شمال غربی دامغان و در مسیر راه دامغان – کیاسر – ساری و به فاصله ۳۲ کیلومتری از دامغان قرار گرفته است.
به نام حضرت حق..
سلام دوستان، #چشمه_علی_دامغان در نزدیکهای شهر دامغان در شمال شهر قرار دارد و فضای سرسبز و هوای خنک آن به همراه آب همیشه جاری آن جلوه زیبایی را به طبیعت و طبیعت گردان هدیه داده است
ارادتمند :
#پیام_جمال_لیوانی
#تایسیز