نقطه کانونی گشت و گذار در گرمسار زیبا بی شک غارهای نمک آن است. پیش از رسیدن به غارها، این تصور وجود دارد که شما با سازه هایی طبیعی همچون آن چه در علیصدر همدان یا چال نخجیر دلیجان می بینید، روبرو هستید اما این غارها در حقیقت معادنی هستند که پرعیارترین سنگ های نمک آن استخراج شده اند و پس از رها شدن توسط معدن کاران، به جاذبه هایی طبیعی بدل شده اند.
برای رسیدن به غارها به ناچار باید جاده ای غیرهموار را طی کنید که عبور از آن با خودرو سواری بسیار دشوار است. زیبایی مسیر آن است که کریستال های سنگ نمک را در جای جای جاده می بینید و حتی می توانید سوغاتی خود را همان جا برداشت کنید. با رسیدن به محل معدن، هم شانس بازدید از غارهای نمک را دارید و هم در کنار غارها، دریاچه ای سبز رنگ را می توان دید که در دل کوه های نمک زیبایی کم نظیری دارد.
کاش جاذبه طبیعی غارهای نمک در زمانه ای که بیماران تنفسی در برخی نقاط دنیا از این فرصت ها برای درمان استفاده می کنند، جدی گرفته می شدند. کاش هتل هایی در این منطقه احداث می شد و کاش این زیبایی ها بیشتر در تورهای گردشگری جای داشت. به هر حال دیدار اکثر جاذبه های طبیعی این سرزمین، حسرتی از جنس کم توجهی و یا حتی بی مبالاتی را بر دل انسان می گذارد ...
دیدار از گرمسار زیبا را از دست ندهید و نیمی از روز را صرف دیدار از غارهای نمکی و دریاچه های کوچک زیبایش کنید.
این غار در واقع یک معدن نمک است که برای استخراج نمک حفاری شده و بصورت غار درآمده است.
هنگامی که وارد غار نمکی گرمسار میشوید، اولین چیزی که ممکن است توجهتان را به خود جلب کند، دیوارههای تیره و طوسی رنگ آن است. هر چه در غار جلوتر بروید، متوجه میشوید، غار روشنتر و براقتر میشود. اگر به دیوارههایی برخورد کردید که براق و روشنتر از بقیه بودند، باید بدانید آنها زمان حفرشان بسیار نزدیکتر از بقیه بوده است. یعنی به تازگی حفر شدهاند و زیبایی خودشان را حفظ کردهاند.
از جذابترین دیدنیهای این غار، دیوارههای نمک آن است. در واقع در جایجای این غار با دیوارههایی از نمک رو به رو میشوید که کریستالهای نمک به آن آویزان است و زیبایی منحصر به فردی را ایجاد کرده است.
جالب است بدانید هوای این غار بدلیل عبور از دورن لایه های نمک بسیار سالم و عاری از هر گونه آلودگی بوده و به تازگی برای بیماری های آلرژی تنفسی و پوستی بصورت درمانی استفاده می شود. در غار نمکی حتی در اوج گرمای تابستان می توانید خنکای ملایم باد را در زیر پوست خود حس کنید.
سطح غار اصلی پر از آب است که یک حوضچه ایجاد کرده که ارتفاع زیادی هم ندارد و می توان برای آب تنی از ان استفاده کرد. آب تنی در این غار می تواند جنبه درمانی نیز داشته باشد.
در فاصله ۱۵ کیلومتری غرب گرمسار و ۹۰ کیلومتری تهران در جاده های ایوانکی و گرمسار نزدیک به ۲۷ معدن نمک وجود که به دلیل اینوه این معادل به شکل کو هستند به انها غار نمکی می گوبند در این معادن دریاچه های اب شوری وجود ادرد که خیلی شفاف هستند و می کویند خاصیت درمانی هم دارد عمقسون از کم به زیاد هست و نی توان در ان ابتنی کرد مسیر پیدا کردنش کمی سخت هست و تابلو ندارد باید وقتی در جاده تهران گرمسار قرار گرفتید پرسو جو کنید تا مسیر را پیدا کنید و در کل چون چند وقته توریست رفت امد داره دارن جاده سازی و اسفالت و سنگ چینی میکننش جاده خاکیش رو و در اخر در اونجا امکاناتی مثل سوپر مارکت و سرویس بهداشتی وجود ندارد اما فرودی برای هر ماشین ده هزار تومان هست
گرمسار با فاصله ی یک ساعت و نیمه از تهران، چند جاذبه ی گردشگری دارد که به راحتی قابل دسترسی هستند.
جالب است بدانید که گرمسار یکی از قطبهای تولید نمک در ایران است آن هم به واسطه ی معادن نمکی که در این خطه وجود دارد.
توصیه میکنم که از غارهای نمکی که ساخته ی دست بشر است دیدن کنید.
معروفترین این غارها، غاری در معدن نمک سالار است که از دیدن این حفره های عظیم که جهت استخراج معن کنده شده اند به وجد خواهید آمد.
برای دسترسی به این غار نمکی باید 2 کیلومتر از اتوبان گرمسار به قم را طی کنید و جاده ی معدن گرمسار را طی کنید.
لازم است با مدیریت معدن هماهنگ نمایید که تلفنهای تماسشان در ابتدای جاده و در محل نگهبانی نصب شده است.
#غار نمک ( غار پیرزن) - #گرمسار - #سمنان #Salt #cave , #garmsar , #semnan province در شمال شهرستان گرمسار رشته کوه های سرخ مریخی وجود داره به اسم کوه اژدها ، در انتهای کوه اژدها دره ای قرار داره که به هر جایش نگاه کنید کریستال های نمک رو میبینید در انتهای دره غاری هست به اسم غار نمک یا غار پیرزن که می تونید استلاگمیت و استالکتیت های نمکی را بر روی دیواره ها و کف غار مشاهده کنید. اما ناگفته نماند رسیدن به غار نزدیک به نیم ساعت پیمایش دارد
همه اسم پیرزن هم از اونجا اومده که محلی ها معتقد بودن توی این غار جنی زندگی میکنه به اسم پیرزن