پایتخت امارات متحده عربی موطن یک مسجد درخشان سفید است که به بزرگترین فرش دستباف جهان میبالد، که بیش از ۱۲۰۰۰ پیشهور و یک لوستر کریستال ۱۲ تنی ایجاد کرده است. مسجد شیخ زائد یک بازتابی از مذهبی خانواده سلطنتی است. با مجموع ۸۲ مسجد و بیش از ۱۰۰۰ ستون، زیبایی بزرگ مسجد نیز توسط استخرهای انعکاسدهنده که اطراف آن را احاطه کردهاند، تقویت میشود.
مسجد شیخ زاید د رابوظبی پایتخت امارات متحده عربی ، بعد از مسجدالحرام و مسجدالنبی ، سومین سجد بزرگ دنیا می باشد که نامگذاری آن بر اساس نام بنیانگذار کشور امارات صورت پذیرفته است . این مسجد جزء معدود مساجدی است که غیر مسلمانان نیز اجازه ورود به آن را دارند . البته با رعایت حجاب که از طریق عباهایی بسیار زیبا صورت می گیرد . همچنان در هنگام نماز فقط مسلمانان جهت ادای فریضه نماز حق داخل شدن به مسجد را دارند . می گویند گنجایش این مسجد برای نماز حدود پنجاه هزار نفر می باشد که با توجه به جمعیت ابوظبی مشخص است مسجد صرفا با کاربری اقامه نماز ساخته نشده است، بلکه از جنبه گردشگری و وجهه رکوردی نیز مورد توجه بوده است. یکی از موارد جالب توجه فرش یک تکه ای به مساحت بیش از 7.000 متر مربع است که توسط هنرمندان ایرانی بافته شده است . به گفته راهنمای مسجد این فرش در قطعات کوچک تر به امارات حمل شده است و درون مسجد توسط بافندگان حرفه ای فرش به هم متصل شده است . همچنین لوستر بسیار بزرگی که در زیر گنبد اصلی آویزان است بزرگترین لوستر جهاناست که توسط اروپاییان ساخته شده است . گنبد مسجد نیز با قطر داخلی 32 متر و ارتفاع 83 متر بزرگترین گنبد جهان است ، تا اماراتی ها که علاقه زیادی به شکستن رکوردها دارند در این زمینه هم راضی باشند . در هنگام بازدید ما ، اجازه ورود به حیاط زیبا و سفید مسجد را نمیدادند و میگفتند تنها در هنگام نماز عید فطر استفاده می شود . تزیینات ستون ها و حیاط با سنگ های رنگی کار شده بود که بسیار زیبا بودند ، البته به هیچ عنوان قابل مقایسه با کاشیکاری ظریف مساجد ایرانی نمی باشند . مسجد با رنگ سفید به خصوص در هنگام روب زیبایی دوچندانی پیدا می کند .
زيباترين جاذبه شهر ابوظبي مسجد بزرگ و سفيد شيخ زايد هست که در بخش جنوبي شهر قرار گرفته. پوشش مناسب براي بازديد از اين مسجد ضروري است و اگر لباس مناسب به تن نداشته باشيد بايد در درب ورودي رداهاي بلندي که به شما داده مي شود بپوشيد. گفته شده که فرش سبز رنگ بزرگي که در اين مسجد وجود دارد بزرگترين فرش جهان است و توسط يک ايراني (علي خليقي) طراحي شده و در شرکت فرش ايران بافته شده است. چلچراغ هاي اين مسجد در مونيخ آلمان ساخته شده اند و ميليون ها نگين سواروفسکي دارند. 99 اسم خداوند در ديوار قبله اين مسجد با خوشنويسي حکاکي شده است و مسجد گنجايش 40 هزار نمازگزار (7000 نمازگزار در سالن اصلي) رو دارد. به جزئيات تزئينات اين بنا به تمام گلهاي رنگي کف زمين و روي ستونها دقت کنيد، اين گلها حاصل ترکيب قطعات سنگهاي معدني و بعضا گرانبهاست که به طرز استادانه اي برش خورده و با کنار هم قرار دادن آنها گلهاي بزرگي ايجاد شده. سنگها و کاني¬هايي مثل گرانيت، لاپيس لازولي، مرمر، سرپانتينيت و ... رو ميشه به راحتي مشاهده کرد و حتي ميشه گفت اين مسجد از نظر زمين شناسان هم جذاب خواهد بود.
ساعات بازديد مسجد هر روز از 9 صبح تا 10 هست اما جمعه ها از 4:30 بعد از ظهر به بعد براي بازديد عموم باز هست. حتما از وضوخانه ها و دستشويي هاي اين مجموعه نيز بازديد کنيد که خودشون يه جاذبه مستقل به شمار مي آيند. راحترين راه دسترسي به اين مسجد نيز تاکسي است.
این مسجد که بعد از مسجدالحرام و مسجد النبی سومین مسجد بزرگ دنیاست ، یکی از اماکن توریستی ابوظبی و رتبه دوم در سایت تریپ ادوایزر است و از معدود مساجد در امارات است که غیر مسلمانان هم میتوانند از آن بازدید کنند . البته فقط قسمت های خاصی برای توریست ها مشخص شده بود.
ساعات بازدید هر روز از 9 صبح تا 10 شب است به جز جمعه ها که به خاطر نماز بازدید از 4 عصر شروع می شود. بهترین یا شاید تنها راه دسترسی به این مسجد، تاکسی است. در قسمتی از حیاط که در نهایت به پارکینگ می رسید محلی بود که شنل های بلند و تمیزی برای حجاب کامل به خانم ها می دادند.
زیبایی و تمیزی مسجد در نهایت خودش بود. صحن مسجد فوق العاده بود البته کسی نباید وارد صحن می شد. فرش داخل مسجد هم توجه من را خیلی جلب کرد چون واقعا خوب بود و بسیار بزرگ! چیزی که در اینترنت نوشته این است که این فرش ایرانی چندهزار متری است و توسط چندصد بافنده ایرانی بافته شده. داخل مسجد یعنی محلی که برای بازدید مشخص بود نمی شد نشست و بیرون رو به روی صحن چند نیمکت قرار داده بودند.
البته همراهان من با اینکه موافق زیبایی این مسجد بودند ولی مدام آن را با مساجد ایران و به خصوص اصفهان مقایسه می کردند که ساخت آن مسجدهای بزرگ و با عظمت با همه کاشی کاری و ریزه کاری کجا و ساخت این مسجد در قرن 21 با این همه امکانات کجا. البته حرف درستی است ولی اگر صرف نظر از مقایسه و فقط از دید زیبایی و آرامشی که این مسجد داشت به آن نگاه کنیم، مسجد ابوظبی مکانیست که قطعا ارزش دیدن و حتی نشستن یکی دو ساعته و آرامش گرفتن را داشت.
مسجد بزرگ شیخ زاید در حاشیه بزرگراه و در ورودی شهر ابوظبی قرار دارد اما برای بازدید و وارد شدن به آن باید از ورودی مخصوصی عبور کنید و اگر مثل ما با تاکسی به آنجا می روید در پارکینگ از تاکسی پیاده شوید . همان طور که در سایت مسجد توضیح داده شده ، بهترین زمان برای بازدید از این مسجد بعد از ظهر و قبل از غروب آفتاب است . در این زمان از آن گرمای طاقت فرسای امارات خبری نیست و هوا بسیار خوب و نسیم ملایم همیشگی که می وزد به عالی شدن شرایط کمک بسیاری می کند .
جلوی ورودی وسایل را مثل فرودگاه باید از داخل دستگاه مخصوصی عبور دهید و خودتان هم از گیت بازرسی بدنی بگذرید . خانمها باید حجاب کامل داشته باشند و آقایان هم اگر لباس کوتاه و یا شلوارک داشته باشند باید لباس مخصوص عربی و بلندی را بپوشند . همچنین می توانید وسایل اضافی مثل کوله و ... را به قسمت امانات تحویل دهید .
این مسجد بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی سومین مسجد بزرگ دنیاست و با نمای یک دست سفید ، چشم هر بیننده ای را مجذوب خودش می کند . سنگهای کفِ مسجد ، بسیار بسیار تمیز و براق هستند و در عَجَب بودم که این سنگها در فضای آزاد چطور اینقدر تمیز و براق می مانند ؟! بدون اغراق بگویم ، ما تصویر خودمان را در سنگهای کف محوطه مسجد می دیدیم ؛ حیرت انگیز بود !اگر مثل ما عاشق عکاسی باشید بدانید و آگاه باشید که اینجا یک سوژه عالی را مفت و مجانی در اختیارتان گذاشته اند ...! همچنین در طول روز تورهای بازدید رایگان بصورت پیاده در مسجد برگزار می شود .
برای رفتن به ابوظبی از دبی می توانید با مترو به ایستگاه ابن بطوطه بروید و از آنجا با اتوبوسهای خط E101 که از ساعت ۰۵:۰۰ شروع به کار می کنند و هر نیم ساعت حرکت دارند استفاده کنید و پس از رسیدن به ابوظبی با تاکسی به مسجد شیخ زاید بروید ؛ و یا اینکه با تاکسی و مستقیم از دبی به این مسجد بروید که خوب هزینه بیشتری دارد . توجه داشته باشید که آخرین اتوبوس برگشت از ابوظبی در ساعت ۲۳:۰۰ می باشد . فاصله زمانی دبی تا ابوظبی با اتوبوس حدود 2 ساعت است . شما هر چه زودتر دبی را ترک کنید زمان بیشتری را در ابوظبی خواهید داشت . زمان لازم برای بازدید از این مسجد به علاقه شما بستگی دارد و حداقل از 2 ساعت تا 4-5 ساعت می توان برای آن در نظر گرفت ...
#جاذبه #جاذبه_شهر #امارات #دبی #ابوظبی #مسجد #مسجد_شیخ_زاید
این مسجد بزرگ، باشکوه و زیبا که در پوششی چشم نواز از مرمر ساخته شده، با اختلاف مهمترین و محبوب ترین جاذبهی گردشگری شهر و یکی از نمادهای ابوظبی هست.
طراحی مسجد، ترکیبی از طرح های معماری عثمانی، مملوک و فاطمیون است و از المانهای مختلف معماری اسلامی الهام گرفته تا محیطی هماهنگ و در عین حال مدرن داشته باشد.
هنرمندانی که در ساخت این بنا مشارکت داشتهاند از هنرهای مختلف معماری مثلا شیشه سازی، کاشیکاری و حکاکی استفاده کردهاند تا هم فضای داخلی و هم نمای بیرونی مسجد را به بهترین شکل ممکن، زینت دهند.
این مسجد بعد از بیست سال ساخت و ساز در سال ۲۰۰۷ افتتاح شد. گنجایش مسجد، ۴۰ هزار نمازگزار است و این مسجد بزرگترین مسجد در امارات متحده ی عربی و بعد از مسجد الحرام و مسجد النبی سومین مسجد بزرگ جهان است. افراد غیرمسلمان هم میتوانند با رعایت پوشش خود از این مسجد بازدید کنند.