اين آبشار با ارتفاع تقريبي 75 متر در منطقهي جنگلي و سر سبز و زيباي لفور مازندران در كنار امامزادهاي معروف به سه بزرگوار گزو در فاصلهي 15 كيلومتري «زيراب» سوادكوه قرار دارد.
این آبشار در استان مازندران نزدیک آلاشت قرار دارد. وجه تسمیه آن به دلیل امامزاده ای که در آنجا قرار دارد است.بعد از چند ساعت رانندگی در جنگل به امام زاده و محل لسکان مسافران میرسیم. در محل استراحت اتاق هایی که اجاره میدهند و سرویس بهداشتی و ... فراهم آماده است. البته ما در زمان عزاداری رفتیم و از صبح ساعت ۸ با صدای بلند مداحی پخش میشد. مکان استراحت تا آبشار ۴۰ دقیقه جنگل نوردی فاصله دارد ولی مسیر صعب العبور نیست و با اندکی آمادگی جسمانی به راحتی میتوان به ابشار رسید و از آن لذت برد.خانواده های زیادی به این مکان می آیند و از ابشار و مناظر جنگل لذت میبرند. دیدن گراز برای اولین بار و گیر کردن ماشین در گل از هیجانات این سفر برای ما بود.
حدود 40 کیلومتر بعد از سد البرز واقع در منطقه لفور از توابع شهر شیرگاه در دل جنگلهای انبوه به امامزاده گزو می رسین جاده خاکی هست و در بعضی نقاط وضعیت مناسبی نداره با حدود دو کیلومتر جنگل نوردی در مسیر سرازیری از پارکینگ امامزاده گزو به آبشار می رسین ارتفاع آبشار حدود 50 متر هست.
البته یه جاده دسترسی دیگه از روستای جمشید آباد حد فاصل شهرهای زیرآب و شیرگاه تو جاده فیروزکوه هم داره.
آبشار گزو از ارتفاع ۷۵ متری درون درهای به شکل U میریزد که در زیر آن حوضی از آب زلال تشکیل شده است. لذت ایستادن نزدیک آن و خیس شدن از شبنمهای حاصل از پودر شدن آب قابل وصف نیست، وقتی پس از پیادهروی حدودا دو کیلومتری و کم کردن حدوداً ۳۰۰ متر ارتفاع از پارکینگ امامزاده گزو وارد دره منتهی به آبشار میشوید صدای آبهای خروشان روحتان را نوازش میدهد و مجبورتان میکند تندتر و حتی خطرناکتر قدم بردارید!#تایسیز
بشار گزو با ارتفاع ٤٨ متر يكي از زيباترين جاذبه هاي گردشگري لفور در استان مازندران را ايجاد كرده است. براي رفتن به اين آبشار بايد از جاده تهران-فيروزكوه به سمت شیرگاه برويد و در سه راهي شیرگاه سمت چپ به سمت لفور و سد البرز رفته و با دنبال كردن تابلوهاي امام زاده سه تن گزو به ابتداي مسير جنگل نوردي آبشار برسيد.
بخش زيادي از مسير خاكي است و سعي كنيد با ماشين مناسب به اين منطقه برويد. حدود يك ساعت و نيم مسير خاكي شمارا به امام زاده مي رساند.
بعد از پارك كردن ماشين هم يك ساعتي مسير شيبدار و رو به پاييني را در دل جنگلها مي رويد تا به آبشار برسيد. توجه داشته باشيد كه همين مسير سراشيبي موقع برگشت نفستان را خواهد بريد.
بهترين زمان بازديد از اين آبشار اواسط بهار تا تيرماه و مهر و آبان است. كنار امامزاده سرويس بهداشتي و آب هست و امكان برپايي چادر هست. يك يا دو اتاق هم جهت اقامت از جانب امامزاده در اين فصول كرايه داده مي شوند. ابشار درون دره اي يو شكل قرار گرفته است و در فصول پر آب به زيبايي منطقه مي افزايد.
جلوي آبشار جاي زيادي براي اطراق نيست و بهتر است بعد از بازديد از آبشار به سمت امام زاده برويد. سعي كنيد با يك آشنا به منطقه به سمت آبشار برويد. به دليل متراكم بودن منطقه جنگلي احتمال گم شدن هست. براي رفتن به سمت آبشار هم كفش مناسب و آب و غذاي كافي به همراه خودتان ببريد.
یکی از بهترین و زیباترین جاهایی که رفتم و بازم دوست دارم برم.این ابشار زیبا نزدیکای سواد کوه و از چند مسیر میشه رفت که همگی دو ساعتی رانندگی توو جنگل و جاده خاکی رو میخواد.جاده خاکی نسبتا خوبی داره.یه مسیر از شیرگاهه و از کنار سد لفور،یه مسیر از جمشید اباده و یه مسیر هم از جوارمه که از همه قشنگتره.البته همه بعد یه جایی یکی میشن.بعد طی این مسیر به امامزادگان گزو میرسید که اونجا هم میتونید چادر بزنید و هم اتاق بگیرید.البته چون ما وسایل همیشه همراهمون هست چادر میزنیم.از اونجا تا ابشار نیم ساعت پیاده روی دارید که خیلی حال میده البته توو روزهای بارونی خیلی لیز و خطر ناک میشه.من دوبار رفتم.یکی بارونی و یکی هم افتابی بود.اخرین پیچ این مسیر خیلی جالبه چون اول چیزی معلوم نیست ولی وقتی میپیچید یهو ابشار زیبا پیدا میشه.یه حوض کوچیک هم داره که میتونید توش راحت شنا کنید،عمقش حدود ۱.۵میشه.منم که فقط دنبال یه جام که یه قطره اب باشه شنا کنم.راستی شاید گراز هم ببینید که کاری باهاتون نداره.(ما اولین بار کلی ترسیدیم).فقط لطفا به طبیعت احترام بزارید و خرابش نکنید.اینم بگم بهترین وقت سفر اواخر بهار و تابستونه که گلی و خیس نشید و بیشترین لذت رو ببرید.#تایسیز