موزه مقدم دانشگاه تهران و درحقیقت خانه مقدم از جمله خانه های مجلل دوران قاجار ـ متعلق به یکی از درباریان آن زمان به نام محمد تقی خان احتساب الملک ـ بوده است. احتساب الملک دارای دو پسر به نام های حسن و محسن بود که جهت ادامه تحصیل به اروپا رفتند. حسن در فعالیت های ادبی، سیاسی و اجتماعی حضور فعالی داشت و در جوانی فوت کرد. از او نمایشنامه بسیار معروف «جعفرخان از فرنگ آمده» به جا مانده است. برادر کوچکتر ـ محسن ـ پس از اتمام تحصیلات خود در رشته های نقاشی، تاریخ هنر و باستان شناسی در سال 1315 ه.ش به وطن بازگشت و به همراه همسر فرانسوی خود «سُلما» در خانه پدری ـ محل کنونی موزه مقدم ـ ساکن گردیدند.
این موزه در روزهای دوشنبه تعطیل می باشد
این عمارت تاریخی، تلفیی از ذوق هنری و ثروت را در خود جا دارد که متعق به آقای محسن مقدم و همسر بلغاری تبارش بوده است. عجیب است که با وجود اینکه در داخل همین موزه اسنادی وجود دارد که بر زادگاه خانم سلما(بلغارستان) تاکید کرده اما باز هم همه به اشتباه ایشان را فرانسوی تبار نامیده اند. ما در روز جمعه از این عمارت زیبا بازدید کردیم و به جر کتابخانه و حمام، بقیه قسمت ها قابل بازدید بود مثل حوض خانه، عمارت تابستانی، اندرونی، حیاط و استخر و عمارت قرون وسطایی و... تمامی قسمت ها بسیار زیبا بود و انواع هنرهای باستانی از دوره های مختلف اقوام ایرانی در انجا به چشم میخورد نظیر کاشی های دوران ایلخانی، کاشی های دوران پهلوی، دفینه هایی که از حفاری های مختلف در جاهای مختلف ایران به دست امده بود و.... هزینه بلیط ورودی 30 هزار تومان بود و افسوس که در اطراف این عمارت زیبا اجازه ساخت و ساز ساختمان های بلند و چند طبقه را داده بودند و نمای انجا را از بین برده بودند. همچنین در داخل حیاط این موزه یک کافه هم وجود دارد که برای نشستن و لذت بردن از ان فضا خوب است.
باغ موزه مقدم واقع در خیابان امام خمینی بعد از خیابان شیخ هادی یکی از خونه های قدیمی و تاریخی باصفاییه که توی فصل بهار واقعا زیبا و دلنشینه. ما توی ایام عید به این باغ موزه رفتیم که ورودیش نفری ده هزار تومن بود و خیلی شلوغ بود. (از همه ی هموطنان عزیزی که این نقد و بررسی رو میخونن واقعا عاجزانه تقاضا میکنم به فرهنگ و هنر این مرز وبوم احترام بگذارن وقتی جایی نوشته شده لطفا این قسمت نشینید یا به این جسم دست نزنید لطفا لطفا لطفا اون کار رو انجام ندید تا این میراث به آیندگانمون هم برسه و مثل ما از دیدن این زیباییها و اصالت لذت ببرن من خودم به شخصه چندین بار توی اون مکان به هموطنان عزیز تذکر دادم اما متاسفانه رعایت نمیکردند و بعضا برخورد تندی هم داشتن) این باغ باصفا در ایام خلوتی بسیار زیباست و آدم میتونه توی اون باغ ساعتها بشینه و درخت و شکوفه های بهاری رو ببینه و از بودن در این مکان لذت ببره. باغ موزه مقدم شامل یک بخش تابستانه که در تابستان ها به دلیل خنک بودن اتاقها و داشتن حوضخانه معمولا مهمانها رو به اونجا میبردند. یک بخش زمستانه که به دلیل تابش نور خورشید اکثرا گرم بود حتی به گفته ی راهنمای موزه تابستانها به شدت گرم میشود در زمستان ها در اون بخش زندگی میکردند. آقای محسن مقدم با همسر خود بعد از بازگشت به ایران در خانه ی پدری زندگی کردندو به عنوان باستان شناس از طریق خرید و همچنین حفاری در بعضی نقاط به جمع آوری اشیای عتیقه کردن که در نهایت به دانشگاه تهران اهدا شد. کاشی هایی که در منزل و روی دیوار های حیاط دیده میشد همگی عتیقه و از خانه های در حال تخریب و مکانهای دیگه جمع آوری شده (اینجاست که باید گفت قدر زر زرگر شناسد) و در منزل مقدم با نظم و هماهنگی فوق العاده چیده شدن طوری که بیننده فکر میکنه از ابتدا برای همین خونه ساخته شدن. دیدن این باغ موزه ی زیبا خصوصا در فصل بهار و نوشیدن یک آبمیوه ی خنک در کافه ی این خانه ی تاریخی بسیار دل انگیز خواهد بود. (متاسفانه با وجود عکس های زیادی که گرفته بودم اما توی نقد و بررسی بیشتر از 15 عکس اجازه آپلود نداشت)
خانه و موزه ی مقدم عمارتی تاریخی مربوط به اواخر دوره قاجار در تهران است که منزل مسکونی خاندان احتسابالملک و مقدمها بود و اکنون موزه اشیای تاریخی است.
احتساب الملک دارای دو پسر به نام های حسن و محسن بود که جهت ادامه تحصیل به اروپا رفتند. حسن در فعالیت های ادبی، سیاسی و اجتماعی حضور فعالی داشت و در جوانی فوت کرد. برادر کوچکتر ـ محسن ـ پس از اتمام تحصیلات خود در رشته های نقاشی، تاریخ هنر و باستان شناسی به وطن بازگشت و به همراه همسر فرانسوی خود «سُلما» در خانه پدری ـ محل کنونی موزه مقدم ـ ساکن گردیدند.#گلفام_سفر
انتظار من از موزه مقدم خیلی بیشتر از این بود.
شاید هم فصل خوبی رو برای بازدید انتخاب نکردم.
به هر حال در زمستان هم قشنگی خودشو داشت ولی حتما باید تابستان هم سری بهش بزنم.
اینجا خانه آقای مقدم و همسرش خانم سلما که در سال ۱۳۱۵ ازدواج کرده بودند بود و معماری بسیار قشنگی داشت.
هزینه ورودی این موزه ۶۰۰۰ تومان بود و در بدو ورود کیفها رو باید داخل لاکر بگذارید.
این باغ به دوقسمت تشکیل شده است.
داخل بعضی خانه ها قابل مشاهده است و وسایل ایشون در معرض نمایش گذاشتند مثل تمامی ظرف و ظروف زیباشون ولی بعضی از اتاق ها اداری شده و نمیتونید داخل بشید.
طبقه بالا ظروف زیر خاکی خیلی قدیمی نگهداری میشود که آقای مقدم خودش خریداری کرده و در معرض نمایش گذاشته.
ایشون نماد دانشگاه تهران و اولین لباس فرم اساتید دانشگاه رو طراحی کردن و نقاش بسیار خوبی بودند.
حمام این عمارت خیلی زیباست که کل حمام تا سقف از گوش فیل و صدف تشکیل شده.
گلکاری های خیلی زیبایی داشت.
داخل حیاط عمارت کافه موجود هست.
خانه موزه مقدم یکی از زیباترین خانه های تاریخی تهران به شمار میاد و متعلق به اواخر دوره قاجار است.محسن مقدم استاد باستان شناسی دانشگاه تهران بوده و علاقه زیادی به آثار ارزشمند و میراث فرهنگی ایران داشته و خانه را در سال ۱۳۵۱ به دانشگاه تهران اهدا کرده و این خانه را با علاقه و بهره مندی از دانش معماری اساتید ماهر با سبک های مختلف ساخته است
این خانه دارای ۲ حیاط و ساختمان است که با حوض و درختانی که اطراف آن قرار دارند زیبایی دلنشینی به آن بخشیده است بخصوص در اردیبهشت ماه که شکوفه های روی درختان آن را رنگ آمیزی میکنند.
وسایل شخصی و کلکسیون محسن مقدم و همسرش هلما نیز وقف شده و بازدید کنندگان همه روزه بجز دوشنبه ها از ساعت ۹_۱۷ میتوانند از این مکان دیدن نمایند.
بهای بلیط:۵۰۰۰ تومان
آدرس:ضلع شمالی خیابان امام خمینی،بعد از خیابان شیخ هادی،موزه مقدم
کلکسیونری که جز ثروت و ذوق و علاقه صاحب سواد و نفوذ هم باشد حتما چیزهای جذابی گردآوری می کند؛ حتما کل ساختمان خانه اش رنگ و بویی از آن علایقدارد و حتما اگر این مجموعه را در ر ابر بازدید عموم بگذارد مردم لذت فراوان می برند. خانه مقدم از این خانه هاست. پر از کاشیهای جالب توجه از دوره های مختلف و پر از اشیاء جذاب دیگر با اهمیت تاریخی و هنری و فرهنگی. با معماری و تزئیناتی خاص. به نظرم خیلی از اشیا به توضیحات بیشتری نیاز دارند. و مثلا محل نصب یادداشتی برای ممنوع کردن استفاده از زنگ هم اصلا جای خوبی نیست و کل تصویر زنگ را نابود کرده است!
داخل مجموعه یک کافه هم هست که می تواند زمان بازدیدتان را طولانی تر کند.
خانه و موزه مقدم در خیابان امام خمینی بین ولیعصر و شیخ هادی قرار دارد و در مالکیت دانشگاه تهران است که بجز دوشنبه ها و تعطیلات رسمی در سایر ایام قابل بازدید است. از نظر دسترسی نیز بهترین راه رسیدن به اینجا مترو و ایستگاه حسن آباد یا دانشگاه امام علی است که فاصله کمی با موزه دارد. این خانه تاریخی متعلق به خاندان محمدتقی خان احتساب الملک از رجال دوره قاجار بوده که بعدها توسط محسن مقدم فرزند وی که استاد باستان شناسی نیز بود به دانشگاه تهران اهدا می شود. او با علاقه دست به جمع آوری اشیا تاریخی مثل پارچه، شیشه، مُهر، سکه و مدال، سفالینه، کاشی و ... کرد که باعث شد خانه پدری اش به شکل یک موزه درآید. این موزه نسبتا بزرگ و بازدید دقیق آن حداقل به دو تا سه ساعت زمان نیاز دارد. خانه دارای بخش هایی مثل اندرونی و بیرونی و هر کدام از این بخش ها نیز شامل چندین اتاق که به نام های مختلف نامگذاری شده است می باشد. دیدنی ها موزه را شاید نتوان خیلی توصیف کرد و بهترین کار، دیدن آنها از نزدیک است! در طول سال نیز برنامه های فرهنگی مثل نشست ها، نمایشگاه ها، رونمایی ها و ... در اینجا برگزار می شود که می توان در آنها شرکت کرد. همچنین این مجموعه دارای یک کتابخانه تخصصی باستان شناسی و هنر است که بسیاری از کتب و مجلات آن توسط محسن مقدم و همسرش تهیه شده است.
این باغ بخاطروسایل ومعماری اش گران ترین خانه ایران است درزمان قاجاراحتساب الملک که برای خوداسم ورسمی داشت همراه خانواده اش درخیابان امام خمینی فعلی سکونت داشتندپسربزرگ زودازدنیامیرودپسرکوچک محسن مقدم همراه همسرفرانسوی اش به ایران برمی گردنددرخانه پدری ساکن می شونداستادمقدم به همراه همسرش تصمیم به جمع آوری آثارفاخرایرانی دراین خونه گرفته استادمقدم جزواولین باستان شناس ایرانند.
بی شک موزه مقدم از قشنگترین موزه های تهران است. این موزه از خانه های مجلل دوران قاجار است متعلق به یکی از درباریان بوده . که توسط یکی از پسرانش که علاقمند به هنر و تاریخ بوده به دانشگاه تهران اهدا میشود و امروزه به موزه ایی زیبا تبدیل شده که بجز خود خانه که بسیار دیدنی است بسیاری تابلو و عکس و اشیای قدیمی هم در آن به نمایش گذاشته شده. خانه_مقدم
موزه مقدم از جمله خانه های مجلل دوران قاجار است . این خانه متعلق به یکی از درباریان آن زمان به نام احتساب الملک بوده است . احتساب الملک دارای دو پسر به نام حسن و محسن بود که جهت ادامه تحصیل به اروپا رفتند . حسن در فعالیت های ادبی و سیاسی اجتماعی حضور فعالی داشت و در جوانی فوت کرد . برادر کوچکتر(محسن ) پس از اتمام تحصیلات خود در زشته نقاشی ، تاریخ هنر و باستان شناسی در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی به وطن برگشت و به همراه همسر فرانسوی خود در خانه پدری محل کنونی موزه مقدم ساکن گردیدند. استاد مقدم بسیاری از آثار ارزشمند جمع آوری شده مانند کاشی ، قطعات سنگی تراشیده شده را با الهام از فضای سنتی و تاریخی به نحو چشمگیری در جای جای این عمارت قدیمی نصب و برخی دیگر مانند کلکسیون چپق و قلیان سفالیه شیشه تابلو سنگ و ... را در خانه پدری نگهداری نموده . در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی استاد ممتاز دانشگاه تهران ،با توجه به علاقه اش به علم و تاریخ ، هنر خانه پدری خود را به همراه آثار نفیس گردآوری شده وقت دانشگاه تهران نمود . استاد محسن در سال ۱۳۶۶ هجری شمسی دارفانی را وداع گفت ، موزه مقدم دارای حیاط بیرونی ، کتابخانه، اتاق صدف ،ساختمان برج ،ایوان قاجار ،گلخانه ،ساختمان تابستانی ،اتاق پیشخوان ، کافه ، حیاط اندرونی ،حوضخانه ، ساختمان اندرونی ، اتاق قاجار ، اتاق نشیمن ،نمایشگاه و حیاط سرایداری است . با ورود به موزه با یک حیاط زیبا پر از گلهای رنگارنگ مخصوصا گل نیلوفر آبی به چشم میخورد سمت راست یک عمارت و دست چپ یک عمارت دیگه با کاشی های بسیار بسیار زیبا و جذاب و یه کافه که در آنجا شربت های سنتی مثل سکنجبین و زعفران و گلاب میفروشن . اشیاء گران بهای در سالهای متفاوت ولی من از موزه قلیون و چپق خیلی برام جذاب بود . انقدر این موزه جاهای زیبا داشت که من کلی عکس گرفتم ولی متاسفانه بیشتر از ۱۰ عکس نمیتونم بگذارم به همین خاطر به دوستان لست گرام پیشنهاد میکنم حتما از این موزه زیبا و جذاب دیدن کنید #موزه مقدم
خیلی از ما بخشی از هزینه های زندگی را صرف تجملات منزلمان می کنیم. مبل جدید، سیستم صوتی به روز، ظرف و ظروف و لوسترهای رنگارنگ، دلخوشی حریم خانه هایمان هستند. اما محسن مقدم کاری فراتر از این دلخوشی ها انجام داد. موزه مقدم در حقیقت خانه پدری محسن مقدم، فرزند احتساب الملک، بوده است. محسن مقدم بعد از تحصیل در رشته باستان شناسی در پاریس و سال ها زندگی در خارج ایران، بالاخره همراه همسر فرانسوی اش به وطن بازگشت و به دلیل علاقه به تاریخ و معماری ایران، شروع به جمع آوری اشیای ارزشمند کرد و خانه پدری را تبدیل به موزه ای نفیس نمود. وارد حیاط مصفای خانه که می شوید سرسبزی و سرزندگی اش شما را به وجد می آورد. کاشی های روی دیوار هر یک روایتگر افسانه ای ایرانی است. به هر اتاقی که وارد شوید تزیینی متفاوت را خواهید دید. یک اتاق مزین به صدف و مروارید، یکی پر از قلیون های اعیانی و دیگری آراسته به هنر گچکاری. آنقدر تنوع و زیبایی هست که لذت بردن از این گنجینه ارزشمند ساعت ها وقت می خواهد.
خانه ی مقدم یک بنای قاجاری زیبای پر جزییات در خیابان امام خمینی تهران است. محسن مقدم باستان شناس و همسرش که در این خانه زندگی می کردند آثار تاریخی کوچک را به منظور حفظ اثر به صورت کاشی کاری به دیوار های خانه چسبانده و ترکیب زیبایی از هنر و سنت را به نمایش میگذارند. همچنین کلکسیون های زیبایی از جمله چپق و پارچه و شیشه و صدف دریایی در این خانه جمع آوری شده است. قسمت اتاق دریایی (انتخاب اسم از خودم) و ترکیب صدف ها و ستاره های دریایی بسیار چشم نواز است. به طور کل اگر مثل من عاشق جزییات هستید میتوانید در این خانه ساعت های طولانی چشمان خود رو به اوج لذت برسانید و از دیدن ظرافت و دقت در هنر یک فرد حض ببرید. دیدن این خانه را به همه پیشنهاد میکنم.
مابین عید دیدنی های امسال تصمیم گرفتیم سری هم به این موزه زیبا و مشهور بزنیم . اول از همه حیاط بسیار زیبای خونه با گل های شمعدونی و حوض ها و درخت های زیباش چشم و خیره می کنه. بخش موزه هم بسیار جالب و دیدنی بود مخصوصا قسمت نقاشی ها ، عروسک ها ظروفی که از کشورهای مختلف جمع آوری شده بودن. اتاقی که با صدف تزئین شده بود هم خیلی زیبا بود. در کل یه جاذبه عالی بود که ساعت ها میشد توش گشت و لذت برد . ففط وقتی اینجا میرید وقت کافی داشته باشید چون دیدنی ها زیاده و دلتون نمیاد از هیچ کدوم بگذرید.
برای شرکت در رویدادی به این موزه دعوت شده بودم. با کمک گوگل مپ به این موزه رسیدم. در همان اول سردر موزه و طرح زیبای آن به چشم میآید. بعد از سردر وارد یک فضای هشتی مانند میشویم. خنکی خاصی در یک صبح اردیبهشتی در این قسمت خانه و دیگر بخشهایی که سایه انداز دارد حس میشود. در همان ورودی بلیت فروشی و بخش امانات قرار دارد. هر بخش این موزه یادگاری از هنرمندان این سرزمین است. از کاشیکاریهای زیبا در جای جای موزه، تا سنگتراشهها و نقاشیها. در زمان بازدید من این موزه کمی شلوغ بود و دوست دارم بار دیگر و در زمانی که بازدید کننده کمی باشد مجدد از این موزه بازدید کنم.
در خیابان امام خمینی تهران ،یک خانه ی قاجاریست که با عشق فراوان و هنرمندی محسن مقدم و همسر فرانسوی اش سلما که با جمع اوری و نصب آثار ازرشمند کاشی و سنگ و آینه و کلکسیونی از پارچه و تابلوونقاشی و آثار ارزشمند دیگر مجموعه ای پر از عشق را برای ما به یادگار گذاشته اند که هیچوقت دیدن این خانه برایتان تکراری نمیشود و انرژی و حس خوبی که بهتون میده بینظیره و من رو یاد این شعر میندازه؛ عشق یعنی قلم از تیشه و دفتر از سنگ❤که به عمری نتوان دست در آثارش برد❤
خانه بسیار زیبای مقدم یا موزه مقدم در تهران ،خیابان امام خمینی واقع شده و بین خیابان شیخ هادی و خیابان ولی عصر و روبروی خیابان زند نژاد.این عمارت بسیار بسیار بی نظیر و زیبا و جذاب بودکه نمیتوانستیم از دیدنش سیر شویم.این عمارت زیبا دارای سه حیات بود و معماری بسیار جالبی داشت که اشیاء و کلکسیونهای با ارزشی در آن نگهداری میشد.
خانه زيبا و باصفاي دکتر محسن مقدم (استاد باستان شناسي دانشگاه تهران) و همسر فرانسوي اش سُلما در خيابان امام خميني تهران حدفاصل ميدان حسن آباد و خيابان وليعصر قرار گرفته و به موزه تبديل شده. همه اشيايي که اين زوج در سفرهايشون به نقاط مختلف دنيا به يادگار آورده اند در اين خانه به نمايش درآمده است. دو حياط خانه بسيار زيبا و باصفا هستند و ديوارهاي حياط با کاشي کاريهاي بي نظيري تزئين شده است. دو درخت ارغوان حياط اصلي در بهار پر از گل مي شوند که به نظرم بهترين فصل براي بازديد از اين خانه است. از ورود کوله پشتي به اين عمارت جلوگيري ميشود و مي بايست وسايلتان را در کمدهايي که در ورودي تعبيه شده اند به امانت بگذاريد. ورودي اين موزه هزينه دارد. #تهران #تهرانگردی #ایرانگردی
خانه و موزه مقدم یادگاری از اواخر دوره قاجار است و ورود به آن دنیایی تازه را پیش روی شما قرار می دهد. این اثر در ابتدا عمارتی بزرگ و مجلل بود که خاندان محمدتقی خان احتسابالملک از صاحبمنصبان مشهور دربار قاجاریان در آن سکونت داشتند.این خانه بعدها در اختیار محسن مقدم، پسر احتساب الملک و استاد باستانشناسی دانشگاه تهران قرار گرفت و جایی برای زندگی او و همسر فرانسویاش سلما شد. او کارمند کتابخانه و موزه ملی ایران بود و علاقه زیادی به آثار و اشیای ارزشمند داشت و می خواست گامی در راستای حفظ میراث فرهنگی و تاریخی ایران بردارد. او اشیای قدیمی همچون کاشی ها و سنگ ها را در جای جای این عمارت گنجاند و کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و ... را نیز گردآوری کرد. پيشنهاد ميكنم در اردي بهشت ماه يا اواخر فروردين صبح زود به ديدن اين خانه برويد تا زيبايي درخت هاي ارغوان ان را ببينيد و در فضايي خلوت تر عكاسي كنيد.هر گوشه اي از اين خانه به زيبايي و با سليقه خاصي تزيين شده بازديد از آن را از دست ندهيد. ساعات بازدید موزه مقدم : همه روزه به جز جمعه ها و تعطیلات رسمی. 9 صبح تا 16:30 ادرس : تهران، خ امام خمینی (سپه) بین شیخ هادی و ولیعصر نزدیک ترین ایستگاه مترو به این جاذبه حسن آباد است که 500 متر از آن فاصله دارد. هزينه ورودي 5000تومان
موزه مقدم، یک خانه از دوران قاجار متعلق به خاندان احتساب الملک بوده که به دکتر محسن مقدم، باستان شناس دانشگاه تهران و همسر فرانسویش میرسه، و در نهایت به دانشگاه تهران اهدا میکنن، این خانه در واقع مجموعه ای از چند بنا با سبکهای مختلفه که در ساخت و تزیین فضاها از اشیای گرانبها و تاریخی که از سراسر ایران جمع آوری شده استفاده شده، به همین دلیل یکی از گرانترین خانه های دنیا از نظر جزییات استفاده شده هست،حیاط خانه از درختان سرسبز و مختلف و یک برکه کوچک پوشیده شده، یک کافه هم در گوشه ای از حیاط به بازدیدکنندگان خدمات میده، دیدن این بنا در فصل بهار بخصوص اردیبهشت پیشنهاد میشه، چون زیباییش چند برابره فصلهای دیگس.تمام روزهای هفته بجز دوشنبه از ساعت نه صبح تا پنج بعدازظهر بازهست،برای رسیدن به این جاذبه میتونید به ایستگاه مترو حسن آباد یا امام علی برید و یا با بی ارتی های خیبان ولیعصر تقاطع سپه پیاده بشید و با کمی پیاده روی به این مکان برسید بلیط ورودی هم پنج هزار تومانه.