دماوند زیبای تنها ، قله ای تنها و با ابهت در رشته کوه های بهم تنیده البرز ،
قله ای که 5610 متر ارتفاع دارد و دهانه آتشفشانی آن 400 متر قطر دارد .
آتشفشان خاموشی که اکنون فوران گازهای گوگرد و تپه های گوگردی تنها نشانه های باقی مانده از این آتشفشان هستند ،
ولی واهمه زنده شدن این دیو سپید پای بربند همیشه برای ساکنان اطرافش وجود داشته .
تهران در 70 کیلومتری دماوند و بر روی گسل زلزله قرار دارد و اگر زمانی زلزله بزرگی در این منطقه بوقوع بپیوندد امکان فعال شدن همزمان دماوند هم وجود خواهد داشت . و این برای کلان شهر تهران یک زنگ خطر نگران کننده است .
چون جنس سنگ های کوه دماوند از نوع آذرین و دگرگون است اشکال زیبایی از صخره ها را می توان در دامنه های دماوند بخصوص دامنه جنوبی آن مشاهده کرد . تخته سنگ هایی شبیه شیر ، پاندا ، خرگوش و ...
سختی صعود دماوند نه فقط به خاطر ارتفاع آن است بلکه گازهای گوگردی قله نیز باعث مشکل در تنفس می شود .
دماوند ، گاه یک کلاهک برفی زیبا نیز پیدا می کند . این ویژگی خاص دماوند است و کوه دیگری را در ایران و منطقه نمی شناسم که این کلاهک ابری را داشته باشد .
فراز دماوندش از ابر بود تو گویی زِبَرکوه پوشیده خُود
چو پوشیده سر ر ا به ابری پناه و را خواند باید کنون کُه کُلاه
پدیده آبشار یخی در ارتفاع 5100 متری جبهه جنوبی دماوند نیز از جمله ویژگی های خاص دماوند می باشد . آبشاری با ارتفاع هفت متر و قطر سه متر که همیشه چه در تابستان و چه در زمستان به حالت یخ زده است .
تا کنون سه بار موفق به صعود به دماوند شده ام دوبار از جبهه جنوبی و یک بار هم از جبهه شمال شرقی
سلام. این کوه که در شرق تهران هستش و از تهران قابل دیدینه تمام مواقع سال پوشیده از برفه. منظرش همیشه دیدنی و دل انگیز بوده و هست. این کوه در شمال ایران است که با ارتفاع ۵۶۱۰ متر از سطح دریا، بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان آسیا و خاورمیانه است. دماوند در پارهٔ مرکزی رشتهکوه البرز در جنوب دریای خزر جای دارد. این کوه از دیدگاه تقسیمات کشوری، در بخش لاریجان در شهرستان آمل در استان مازندران قرار دارد. این کوه بههنگام صاف و آفتابی بودن هوا، از شهرهای تهران، ورامین، قم و همچنین کرانههای جنوبی دریای خزر قابل رؤیت است. کوه دماوند در تاریخ سیزدهم تیرماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در فهرست آثار ملّی ایران ثبت شد. این کوه همچنین از سال ۱۳۸۱ به عنوان «اثر طبیعی ملّی» در شمار مناطق چهارگانهٔ ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست قرار گرفتهاست. حتی اگر اهل کوهنوردی نباشید دیدن این کوه از نزدیک یا دور بسیار برایتان لذت بخش خواهد بود.
گاهی فکر میکنم فتح قله دماوند فقط یک خواب بوده، در ۱ شهریور سال ۹۶ برای صعود به قله دماوند به سمت پلور حرکت کردیم. شب را در اتاقی در فدراسیون کوهنوردی پلور گذراندیم که همنورد ما که از اصفهان آمده بود گرفته بود. صبح روز بعد با وانت به سمت گوسفند سرا در ارتفاع ۳۰۲۰ رفتیم . مسیر صعود از جبهه جنوبی که راحتترین مسیر است بود. در گوسفندسرا کوله و وسایل خود را سوار قاطرهایی که آنجا بود کردیم و هزینه ای هم پرداخت شد و سبکتر به سمت بارگاه سوم در ارتفاع ۴۲۰۰ متر رفتیم. بعد از ظهر به بارگاه رسیدیم و برای هم هوایی تصمیم گرفتیم شب را در همانجا بمانیم. چادر زدیم اما شب خیلی سرد بود و کیسه خواب ما هم چندان گرم نبود. گروه ما ۸ نفر بود اما فردا صبح به سمت قله تنها ۴ نفر راهی شدیم ، برای من در انتهای مسیر صعود خیلی سخت شده بود و هر چند قدم یکبار مجبور به ایستادن میشدم که خوردن لیمو ترش و نمک و انگور برای تجدید قوا کمک میکرد در نهایت ساعت ۲ بعد از ظهر به قله رسیدیم و فکر میکنم یکی از آرزوهام برآورده شد. بعد از چند دقیقه توقف به سمت بارگاه سوم به راه افتادیم و ساعت ۸ عصر رسیدیم. خوشبختانه چهار تخت توسط دوستان در بارگاه اجاره شد و ما توانستیم شب را در جای گرم بگذرانیم. قطعا کوه دماوند یکی از زیباترین جاذبه های ایران به عنوان بام ایران است. کوهنوردان خارجی و داخلی زیادی در آن تاریخ در دماوند بودند. متاسفانه زباله هایی در مسیر دیده میشد و همینطور در بارگاه که توجه بیشتر کوهنوردان و مسئولین باعث کاهش این مناظر نامناسب میشد.