میسیر چارشیسی یا بازار مصری ها در حقیقت یکی از بزرگترین بازارهای شهر استانبول به شمار می آید. بازار ادویه در منطقه فتیحه و امینونو واقع شده و پس از بازار بزرگ استانبول معروف ترین بازار سر پوشیده و تاریخی شهر محسوب می شود.
جاذبهها و دیدنیهای استانبول فقط به کلیساها، موزهها، مساجد زیبا و جزایرش محدود نمیشه و یکی از دیدنیترین نقاط این شهر افسونگر همین بازار ادویهها یا بازار مصریهاست.
این بازار در محلهی امینینو قرار داره و از میدان تکسیم به وسیلهی تراموا دسترسی راحتی داره.
بوی خوب ادویهها و ظاهر مغازههای رنگارنگش میتونه ساعتها گردشگران رو جذب کنه و البته برای خرید سوغاتی هم جای مناسبی باشه.
معماری بازار خیلی قشنگه و سقفها و دیوارها به زیبایی طراحی شدن و البته سلیقهی مغازهدارها هم در چیدمان اجناسشون به قشنگتر شدن فضای کلی بازار خیلی کمک کرده.
تابلوهای سر درِ بعضی مغازههای بازار نشون میده که بعضی از کالاهای کشورمون رو با افتخار تبلیغ میکنن و میفروشن و دیدن این نکته هم حس خوشایندی به مای ایرانی میده.
خلاصه برای من یکی از جذابترین اتفاقات سفر به استانبول دیدن این مکانه!
بازار مصری ها یا بازار ادویه استانبول در منطقه امین اونو و دقیقا رو به روی اسکله امین اونو قرار دارد. این بازار که ساخت آن به قرن ۱۷ میلادی برمیگردد پر از مفازه های ادویه فروشی می باشد. البته در این بازار سرپوشیده برخی مغازه ها شیرینی سنتی و طلا هم میفروشند. این بازار با معماری خاص و رنگ های استفاده شده در بنا واقعا مکان بسیار ارزشمندی است برای بازدید. هر چند که بوی ادویه و گیاهان دارویی که در انجا فروخته می شوذ واقعا خوش آیند می باشد. شیرینی ها هم آنقد خوش رنگ و خوشمزه بودند که با تعارف یکی از مفازه دارها رفتیم داخل و کلی خرید کردیم
بازار مصری ها یا همان بازار ادویه (به زبان ترکی میشیم چارشیسی) دقیقا در میدان امینونو در محله معروف فاتح هستش ،راه های دسترسی به این بازار خیلی زیاد هستش،ما روزی که رفتیم بیوک آدا در راه برگشت ایستگاه اسکله امینونو پیاده شدیم و به این بازار زیبا رفتیم.
بازار ادویه در سال 1660 و در دوران امپراتوری عثمانی به دستور ملکه تورهان خدیجه و مادر سلطان محمد فاتح ساخته شده است.
در این بازار علاوه بر ادویه ،شیرینی ها خوشمزه، عسل ،قهوه، چای ،صنایع دستی ،ساز فروشی و.... هم وجود دارد.
مصری شامل 85 مغازه ادویه فروشی، ترشیجات، راحت الحلقوم و شیرینی های دیگر، جواهرات، سوغاتی و میوه ی خشک و آجیل می باشد.
ساعت های کاری این بازار بین ساعت های 9 صبح تا 7 بعد از ظهر در کل روزهای هفته و 10 صبح تا 6 بعد از ظهر در روزهای یکشنبه می باشد. بازار مصری در روزهای تعطیل عمومی باز است.
بازار ادویه یا میسیر چارشی (Mısır Çarşısı میسیر که همون مصر میشه و چارشی هم یعنی بازار پس میشه بازار مصری ها) یه بازار سرپوشیده در نزدیک محله امینونو است. در این بازار انواع ادویه، سوغاتی، شیرینی های ترکیه مثل راحت الحلقوم، پنیر و ... رو میتونید بخرید البته به نظر من چون این بازار توریستیه، قیمت ها مقداری بالاست، در کنار همین بازار و در کوچه های اطراف میتونید پنیر و ادویه رو با قیمت مناسبتری بخرید. اما دیدن مغازهها، شلوغی و شور و حرارتی که در این بازار قرار داره، باعث میشه که از گشتن در این بازار خسته نشید. از دیدنی های دیگه بازار اتاقیه که در گوشه یکی از ورودی ها قرار داره و قبلا محل اذان گفتن بوده. معماری و تزئینات سقف این بازار نیز با توجه به تقارنی که وجود داره، چشم نوازه. #گلفام_سفر
یکی از راسته های بازار تاریخی استانبول، بازاری سرپوشیده به اسم misir çarşisi است که بین توریستها به نام بازار ادویه معروف است.این بازار در منطقه فاتح و نزدیک اسکله امینونو قرار گرفته و از مقصدهای بازارگردی گردشگران است. فضای داخلی بازار، سقفها، دیوارها و فروشگاهها کاملا مرمت شده اند و ویترینهای خوبی دارند.رنگ نخودی و قهوه ای رنگ غالب سقف و طاقهاست.در مغازه ها علاوه بر ادویه، انواع خشکبار، آجیل، داروهای گیاهی و شیرینیهای معروف ترکیه را خواهید یافت.قیمت بعضی اجناس از منطقه تکسیم بهتر است.بیشتر مراجعین برای تماشای بازار می آیند و کمتر برای خرید. انواع صنایع دستی شهرهای دیگر ترکیه مثل سفال و سرامیک هم در این بازار یافت میشود.برای ورود به بازار باید از دروازه که بازرسی دارد وارد شوید.ابتدا و انتهای راسته دروازه است و خارج دروازه غربی قهوه فروشی معروف mehmet efendi قرار گرفته که معمولا صف شلوغی دارد.
بازار ادویه یا میسیر چارشی یک بازار سنتی جهت خرید ادویه، سوغاتی، شیرینی جات و زیور آلات در مقابل اسکله امیناونو استانبول است.
قدم زدن در این بازار سنتی بسیار لذت بخش است و فروشنده ها دائما به شما شیرینی جات و لوکوم تعارف و شما رو تشویق به خرید از مغازه هاشون میکنن.
رای دسترسی به این بازار زیبا، ایستگاه تراموا امیناونو پیاده شوید و با اندکی پیاده روی به این بازار میرسید.
یکی از جذاب ترین و رنگی ترین بازارهای دنیا، بازار ادویه یا میصیر چارشسی استانبول است که در منطقه امینینو قرار دارد. این بازار به شکل L و شامل ۸۵ مغازه است. اینجا دنیایی از رنگ ها را می بینید و البته شیرینی های مخصوص ترکیه! و از قدم زدن در آن خسته نمی شوید. این بازار همچنان مرکز تجارت ادویه در استانبول است اما من که سه بار اینجا را در سال های مختلف دیده ام به نظرم هر سال از تعداد مغازه های ادویه فروشی کم می شود و تبدیل به مغازه های سوغاتی فروشی و جواهرات و ... می شود.
مقابل بازار مسجد نو یا والده سلطان قرار دارد که به نظرم یکی از زیباترین بناهای استانبول است. ایستگاه تراموای امینینو مقابل این مسجد قرار دارد و بعد از دیدن مسجد و بازار ادویه، می توانید پیاده خود را به میدان سلطان احمد برسانید.
بازار ادویه یا بازار مصریها در میدان امینونو، در محلهی «فاتیح» استانبول قرار دارد و یکی از بزرگترین بازارهای سنتی این شهر است. این بازار بعد از بازار بزرگ استانبول، بزرگترین مجموعهی سرپوشیدهی استانبول است. بازار ادویهی استانبول مجموعهای است که ادویههای رنگ به رنگ در سراسر آن به فروش میرسد و میتوانید در حین گردش، ادویههایی باکیفیت و خوشعطر مورد نیاز خود را تهیه کرده یا حتی سوغاتی بخرید. نام «میصیر» یا همان مصر به این دلیل انتخاب شده است که بازار با بودجهی مالیاتهای دریافتی از مصر ساخته شده است. ورودی اصلی بازار ادویه از سمت مسجد جدید (New Mosque) در امینونو در منطقهی تاریخی استانبول، از طاقهای آجری است که کبوترها به صورت دستهجمعی آنجا جمع میشوند.امروزه در این بازار مغازهها به خریدوفروش ادویه مشغول هستند اما به دلیل حضور گردشگران، در برخی از قسمتهای آن تاجران زیادی به فروش راحتالحلقوم و دیگر شیرینیهای سنتی ترکی هم میپردازند. این بازار در یکشنبه ها و ایام تعطیل بسته است. خارج از بازار و در سمت غربی آن مغازهها و فروشگاههای مواد غذایی وجود دارد. کافیشاپ «Kurukahveci Mehmet Efendi» هم از معروف ترین قهوه فروشیهای این بازار است
بازار مصری ها یا بازار ادویه یکی از بازارهای بزرگ استانبول است که در محله فاتح در میدان امین نو نو نزدیک مسجد ینی کاپی واقع شده است این بازار از قدیم مرکز تجارت ادویه در استانبول بوده است این بازار شامل ادویه فروشی،چای و قهوه،عسل،ترشیجات،پنیر ترکی،شیرینی های مختلف میباشد نام مصر به این دلیل انتخاب شده است که با بودجه ی مالیات های دریافتی از مصر ساخته شده است و همه ادویه ها از مصر می امد
بازار ادویه استانبول یا همان میصیر چارشیسی از جاهایی هست که من خیلی دوسش دارم و ساعتها میتونم در این بازار بچرهم و ادویجات رنگارنگ و خوشگلش رو تماشا کنم و خسته نشم. بازار مصری شامل 85 مغازه ادویه فروشی، ترشیجات، راحت الحلقوم و شیرینی های دیگر، جواهرات، سوغاتی و میوه ی خشک و آجیل می باشد البته این بازار قبلا بازار جدید نام داشته بعدا که پادشاهان عثمانی تصمیم گرفتن با درآمد حاصل از حکومت بر مصر مساجدی رو اطراف این بازار بسازن اسم اینجا به بازار مصریها تغییر یافته است مساجد اطراف این بازار هم مثل داخلش خیلی شلوغ و پرتردد هست. معماری جالبی که مساجد و بازار سرپوشیده دارن خیلی از توریستها رو به خودش جذب میکنه و این یک موقعیت اقتصادی خوبی برای مغازه داران این بازار هست. #فروردین۹۸ #mısır_çarşisı
بازار ادویه یا بازار مصریها که در زبان ترکی میصیر چاریشی گفته میشه در منطقه امینونو، در محلهی فاتیح استانبول قرار داره و یکی از بزرگترین بازارهای سنتی این شهره .از اونجایی که استانبول در مسیر تجارت میان شرق و اروپا واقع شده بوده هر ساله کاروان های زیادی از قاهره برای تجارت به استانبول می آمدند و این بازار رو با بودجهی مالیاتهای دریافتی از اونا ساختن به همین دلیل هم به اون بازار مصری ها میگن.
در حال حاظر به دلیل گشت و گذار توریست ها در این بازار مغازه های اون علاوه بر ادویه به فروش راحتالحلقوم ، شیرینیهای سنتی، خشکبار، خاویار، پنیر ترکی، آجیل، موم عسل، چای و قهوه نیز میپردازن.این بازار تمامی هفته به جز یکشنبهها از ۸ صبح تا ۷ عصر و یکشنبه ها از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر باز هست.
Mısır çarşısı یا بازارچه ی ادویه
استانبول, تو خیابون امین اونو و بازارچه ی امین اونو فک میکنم یکی از جذاب ترین مکان های گردشگری استانبول هست.غرفه ها و دکون های جورواجور, هزار رنگِ اجناس و شلوغی و رفت و آمدِ مردم... حسِ فوق العاده قشنگی داره.ما اینجا رفتنی با مترو میرفتیم و تو ایستگاه خلیج روی پل پیاده میشدیم.چندباری هم از طرف پل گالاتا و پیاده رفتیم.که اینم خالی از لطف نیست.
بازار ادویه استانبول درنزدیکی اسکله امین اونو قرار گرفته و از دو راسته بازار سرپوشیده تشکیل شده. طراحی بازار و سقف و رنگ و لعابش جالب است و حداقل از بازار بزرگ استانبول خیلی زیباتر است! ولی به هر حال چیز خاصی نیست چون تک تک اجناس همه ی مغازه ها شبیه هم است با همان بسته بندی و قیمت.
فکر نمی کنم با وجود ادویه های ایرانی، خریدن ادویه های باز آنجا منطقی باشد و چند مدل شیرینی وراحت الحلقوم هایی هم که ما از آنجا خریدیم کیفیت آنچنانی نداشت. به نظر من خریدن سوغاتی و خوردنی از مراکز معتبرتر استانبول، خیلی منطقی تر از اینجاست.
برای ما زیاد جالب نبود.
يكي از جاهايي كه من آن را در استانبول روح نواز ميدانم بازار ادويه است. اين بازار نزديك به اسكله امينونو قرار دارد و با مسجد سلطان احمد حدود بيست دقيقه تا نيم ساعت پياده روي دارد. اين بازار بسيار شلوع پر از عطر و طعم و رنگ است. تا دلتان بخواهد انواع ادويه ها، دمنوش ها، شيريني هاي سنتي، روغن هاي گياهي، قهوه و ... را انجا ميبينيد. تمام مغازه ها يك ظرف تست جلوي مغازه شان دارند و ميتوانيد چيزهايي كه ميفروشند را تست كنيد. اين بازار به نظر من روح دارد و به سادگي و سرسري نميتوان از درونش گذشت. ديدن اين بازار را به شدت پيشنهاد ميكنم.
بازار رنگارنگ و پر عطر ادویه یا همان بازار مصری ها تقریبا روبروی اسکله امین اونو قرار دارد.
گفته می شود در زمان ساخت این بازار، هزاران نوع ادویه از کشورهای خاور دور مثل هند و عربستان، به همراه گیاهان درمانی و داروهای مخصوص هر بیماری، در بازار ادویه فروخته میشدند.
ادویه هایی که در این بازار فروخته می شود از کیفیت بالا و قیمت مناسبی برخوردار هستند همچنین معروف ترین فروشگاه قهوه ترک استانبول به نام مهمت افندی در این بازار شعبه دارد.
انواع ادویه ها، صابون های دست ساز، حلویجات و چای در این بازار به فروش می رسد و همواره شلوغ و پر از جمعیت است.
بنای خود بازار با ساختاری سنتی به جذابیت این بازار اضافه کرده است.
بازار مصری یا بازار ادویه نام بازاری سنتی در استانبول است که بعد از بازار بزرگ استانبول (کاپالی چارشی) دومین بازار بزرگ سنتی استانبول است. علت نامگذاری آن نیز این است که با پول مالیات مصریها ساخته شده است. معماری این بازار از کاپالی چارشی زیباتر است.
#تایسیز
بازار ادویه استانبول یک بازار سنتی سرپوشیده کوچک است که یک فضای بسیار دلنشین از یک بازار قدیمی به تصویر می کشه.در این بازار انواع ادویه جات ، راحت الاحلقوم،شیرینی های سنتی سبزیجات خشک شده و ... می فروشند . رنگ به رنگ بودن این ادویه جات نمای چشم گیری به این بازار داده که هر گردشگری را به خود جذب می کند.
بازارى برزگ ودرچندجهت كه بسيارديدنى وجذاب بود،هر چيزى ميشددرانجا پيداكرداز ظروف كاردست كه نه تنها بسيارزيبا وچشم نواز بودبلكه بسيار هم گران ،ازميوه هاى خشك تاوسايل تزيينى وصابونها بابوى هاى مختلف وپنيرهايي درشكلهاى گوناگون وخيلى خوش مزه كه هرمغازه ازهركدامش رابراى تست ميدادن ،خلاصه خيلى بازارخوبى بود دوست دارم دوباره ببينم.
#تايسيز