حمام فین در باغ فین کاشان قرار دارد. این حمام قدیمی به خاطر قتل میرزا تقیخان امیرکبیر صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار در ۲۰ دی ۱۲۳۰ هجری خورشیدی شهرت خاصی پیدا کرده است. درقسمت جنوبی باغ فین دو حمام وجود دارد که به حمام کوچک و بزرگ معروفند. حمام کوچک از آثار دوره صفویه و همراه با بنای اولیه باغ فین ساخته شدهاست. حمام بزرگ در دوران قاجاریه به دستور فتحعلی شاه ساخته شدهاست.
حمام فین کاشان از جاذبه های دیدنی کاشان است که به دلیل قتل امیرکبیر در آن، مشهور شده است. حمام فین دارای دو حمام کوچک و بزرگ است که حمام کوچک مربوط به دوره صفویه و حمام بزرگ مربوط به دوره قاجاریه است که حمام بزرگ برای امرا و حمام کوچک برای خدمه بوده است و هر دو حمام دارای ورودی گرم آب، خزینه، آب نما و رختکن جداگانه بودند. حمام کوچک در واقع محل قتل امیرکبیر است و از لحاظ معماری خیلی ارزشمند نیست و تنها به خاطر شاهد بودن این قتل تلخ شهرت یافته اما حمام بزرگ معماری زیبایی دارد و نقاشی ها و گچ بری های هنرمندانه ای دارد که نشاندهنده معماری فوق العاده زمان خود است. حمام فین در داخل باغ فین کاشان قرار دارد و داخل آن مجسمه هایی برای بازسازی صحنه قتل این بزرگمرد ایران ساخته شده است که سالانه گردشگران زیادی برای بازدید از آنها به کاشان و باغ و حمام فین سفر میکنند.
از قشنگی های کاشان هرچی بگم کم گفتم که این باغ سرسبز و با صفا گوشه ای از زیبایی های این شهر قشنگه: یه باغ ایرانی به تمام معنا.
حوضها و فواره های آبی رنگ، درختان تنومند سرسبز و عمارت انتهای باغ، فضایی رویایی خلق کرده و قدم زدن در این محوطه حال هر بنی بشری رو به شدت خوب میکنه.
معماری عمارت، فوق العاده زیبا و هنرمندانه خلق شده؛ پر از نقاشی های سقفی و گچ بریهای قشنگ. وجود شیشه های رنگی این ساختمان رو زیباتر هم کرده.
حمام فین هم در گوشه ای از باغ جای گرفته که دیدنی، پندآموز و البته غم انگیزه، غم انگیز که از اون جهت که مقتل یکی از نخبه گان و فساد ستیزان کشور ماست.
دورتادور باغ دیوارهای بلند و باروهایی دیده میشه که حصار این فضا هستن و از ساکنین باغ محافظت میکردن.
نکته مهم و خوب این جاذبه وجود پارکینگ عمومی برای گردشگرانه که در فصلهای شلوغ به شدت کارراه اندازه.
برای شکموها هم، کبابی های اطراف باغ رو پیشنهاد میکنم که غذایی بس خوشمزه و باکیفیت ارائه میدن.
این باغ که قدمت صفوی داره قبلا با فاصله از کاشان و روستای فینه قرار داشته ولی در حال حاضر و با گسترش شهر، در انتهای خیابان امیرکبیر واقع شده ،در اطراف باغ کالاسکه و درشکه هایی که اسب ها اون رو می کشند با مبلغ ۲۰ هزار تومان شما رو تو یه تایم ۱۰ دقیقه الی ۱۵ دقیقه در محیط اطراف به گردش میبرند،در آخرین بازدید ما قیمت بلیط ورودی ۴ هزار تومان بود، بعد از ورود به باغ با المانهای باغ های ایرانی که در باغهای شیراز و اصفهان نیز دیده میشه روبرو میشید در تقاطع خیابانهای مشجر باغ عمارت کوشک دو طبقه زیبایی دیده میشه ،این باغ پس از برکناری امیرکبیر محل تبعید او بوده،در قسمت دیگر باغ حمام فین قرار داره که محل به قتل رسیدن امیرکبیر هست،توصیه برای رفتن به اینجا و امکان وجود عکاسی و بازدید مناسب روزهای غیر تعطیل که خلوت هست و همچنین بازدید در فصل بهار هست
حمام فین در باغ فین کاشان است. این حمام قدیمی بهدلیل قتل میرزا تقیخان امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار در ۲۰ دی ۱۲۳۰ هجری خورشیدی مشهور است.
در قسمت جنوبیِ باغ فین دو حمام وجود دارد که به حمام کوچک و بزرگ معروفند. حمام کوچک از آثار دورهٔ صفویه و همراه با بنای اولیهٔ باغ فین ساخته شدهاست. حمام بزرگ در دوران قاجاریه بهفرمان فتحعلی شاه ساخته شدهاست.
حمام بزرگ مخصوص امرا و حمام کوچک اختصاص به استفادهٔ خُدّام داشتهاست. در هریک از حمامها، قسمتهایی شامل ورودی، گرمخانه، آبنما، خزینه، محل نظافت و سربینه (رختکن) بهچشم میخورَد. کانالهایی جهت تعویض آب خزینهها و حوضچهها در کف حمامها وجود دارد. دیوار حمامها با عایق رطوبتی مخصوص (ماسه، آهک یا ساروج) پوشانده شدهاست. این حمام دارای دالانها و راهروهای زیادی است و معماری زیبایی دارد.
ثبت در فهرست [[میراث جهانی یونسکو] بنای حمام فین در ۱۵ آذرماه سال ۱۳۱۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در پی تلاشی چندساله، یونسکو نیز در سال ۲۰۱۱ میلادی، باغ فین را، که حمام فین نیز در آن مجموعه قرار دارد، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت کرد.
#گلفام_سفر
باغ فین در منطقه ای به همین نام در جنوب غربی شهر کاشان قرار دارد و یکی از ۹ باغ ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است. فین روستایی کوچک در حاشیه کاشان بوده که نام آن از فینه، نوعی کلاه که مورد استفاده مردم اینجا بوده، گرفته شده است. اصولا باغ های ایرانی یک عنصر جدانشدنی از معماری و شهرسازی مناطق کویری ایران هستند و باغ فین نیز در دوره صفویه در این منطقه کویری احداث شده است. طراح باغ و سیستم آبرسانی و فواره های آن به غیاث الدین جمشید کاشانی منسوب است. آب باغ از چشمه ای به نام سلیمانیه تامین می شود. در دوره های زندیه و قاجار نیز بخش هایی به این باغ افزوده شده است.
پوشش فضای سبز باغ ناشی از وجود درختان سرو و چند درخت چنار است. همچون سایر باغ ها، در باغ فین نیز شاهد یک کوشک زیبا در مرکز باغ هستیم. این بنای صفوی در دو طبقه طراحی و از هر چهار طرف به باغ راه دارد. در ضلع شرقی باغ دو حمام از دوره های صفوی و قاجار وجود دارد که اکنون بهم متصل هستند. این حمام جایگاه ویژه ای در تاریخ سیاسی معاصر ایران دارد و محل قتل امیرکبیر در ۲۰ دی ۱۲۳۰ است. سردر و هشتی ورودی در کنار چند ساختمان دیگر در محوطه از دیگر بناهای این باغ است.
باغ فین و حمام فین در خیابان امیرکبیر کاشان قرار دارد و قدمت آن به دوران صفویه برمیگردد. باغ درختان سرسبز و جویهای روان و زیبایی دارد که قدم زدن در این محوطه خوش آب و هوا را بسیار فرح بخش میکند. باغ فین کاشان معماری منحصر به فردی دارد به عنوان مثال فواره های آبی که آب از آنها بدون سیستم خارجی فوران میکند و یا معماری زیبای کوشک صفوی. مبلغ بلیط برای بازدید از باغ ۳۰۰۰ تومان می باشد و چون معمولا تعداد بازدید کنندگان این جاذبه زیاد است پیشنهاد میکنم در روزهای غیر تعطیل به این مکان بروید. یکموزه هم در داخل باغ هست که در صورت تمایل میتونید دیدن کنید، انداختن سکه در داخل حوض هم یکی دیگه از سرگرمیهای جالب مردم در این باغ هست. حمام فین محل قتلگاه امیر کبیر می باشد که داخل این باغ هست اما این سری که رفتیم مجسمه های داخل حمام را برداشته بودند که خیلی از جذابیت این مکان کم کرده بود. لطفا اگه به این باغ رفتین به تابلوهای شنا و رفتن داخل حوض های آب ممنوع توجه کنید و پاهاتون تو جوی آب نشورید و یا به بچه هاتون اجازه ندین جهت بازی داخل آب برن یادتون نره که اینجا یک بنای تاریخی و ماندگار هست نه مکانی برای شنا و آبتنی خردسالان...
باغ فین کاشان یکی از نمونه های کامل باغ ایرانیه که اصول معماری باغسازی در اون رعایت شده، این عناصر محور باغ ایرانی که شامل حوض، آبنما، فواره و درختهاست، عمارت وسط باغ به نام کوشک که در وسط باغ در تلاقی محورها قرارگرفته. از زیبایی های این باغ حوض و فواره هایه که بدون هیچ نیروی خارجی کار میکنند و فضا رو تلطیف میکنن، کوشک وسط باغ به دستور شاه عباس در دو طبقه ساخته شده و پلان برونگرایی داره تا تهویه مناسبی داشته باشه، ترکیب صدای آب و پرندگان در صورتی که خلوت باشه حس خوبی داره. در گوشه ای از این باغ حمام فین که محل قتل امیرکبیر بوده ساخته شده که الان به عنوان موزه امیرکبیر نام برده میشه. ورودی حمام کوچک و دالان باریکی داره، این حمام هم از نظر طراحی کاملا الگوی حمامهای ایرانی رو داره، بعد از عبور از راهروی باریک و پیچدار به گرمابه میرسیم، سقف حمام و همینطور مشبکها و کاشیها زببایی فضارو بیشتر کرده، تعدادی مجسمه هم شخصیتهای مهم اون دوره که مهمترینش امیرکبیر هست رو به نمایش گذاشته. باغ و حمام فین ثبت ملی شده و از پربازدیدترین اماکن توریستی کاشان محسوب میشه. عکسها مربوط به دو دوره هستن.
باغ فين كاشان كه به حمام فين كاشان نيز معروف است، جز اولين جاهاييست كه توريستهاي كاشان را به سمت خودش مي كشاند. باغ فين، باغي چندين هزار متري است بازمانده دوران صفوي و بيشترين معروفيتش برميگردد به قتل اميركبير توسط ناصرالدين شاه كه در اين مكان اتفاق افتاده است و امروزه محل حمام فين به شكل موزه اي در امده و كليه اتفاقات با ماكت ها آنجا بازسازي شده است. اما جداي از فضاي تاريخي اين باغ، زماني كه وارد باغ مي شويد وجود جوي اب در وسط و درختان بلند اطراف كه به ساختماني با معماري زيبا ختم ميشود بسيار ديدني و رح نواز است. فضاي طبيعي، كاشي كاري كاري ها و نقش و نگارهاي ساختمانهاي انجا بينهايت زيباست و ساعتها چشم را محو ديدن ميكند. در اين محوطه انواع فروشگاه هايي با محصولات هنري، موزه، و همچنين رستوران هاي سنتي وجود دارد. ديدن كامل اين محوطه حدود دو الي سه ساعت زمان ميبرد.
در لحظه ورود به باغ فین کاشان، در حال لذت بردن از فضای زیبا، داشتم به روزگار امیر کبیر فکر می کردم. بزرگ مردی که تلاش های بسیاری برای کشورش کرد ولی جهل و نادانی همون کسانی که بهشون خدمت کرد، سر خودش رو بر باد داد. البته خاطراتی از این دست در تاریخ ما بارها و بارها تکرار شده. اما باغ فین یادآور دو بزرگ مرد ایرانی است که از زمانه خودشون بزرگ تر بودن: امیر کبیر و غیاث الدین جمشید کاشانی باغ فین محیط سرسبز و زیبایی داره. اگر راهنمایی باشه که براتون در مورد تاریخچه باغ و نحوه طراحی حوض ها و فواره ها توضیح بده، بیشتر لذت خواهید برد. کوشک صفوی که در وسط باغ قرار داره هم سقف خیلی قشنگی داره. یک حوض رو به روی کوشک قرار داره که تمام کاشی های کف حوض رو متاسفانه بردن. کجا بردن و کی برده... بماند. ولی این طور که راهنما برای ما گفت کاشی های کف، با طرح قالی سنتی کاشان بودن و این حوض با پمپ هایی که در کف اون طراحی شده بوده به نحوی بوده که به نظر میومده یک قالی در حال لغزش و حرکته. اگر بود چقدر زیبا بود !! بازدید از این باغ زیبا و حمام تاریخی اش رو به همه دوستان پیشنهاد می کنم.
کاشان از جمله شهرهاییه که موقع بهار که میشه حجم بالایی از توریست رو به خودش میبینه و از همه شهرهای ایران برای مراسم گلابگیری و هوای خنکش توی این فصل راهی این شهر میشن، در این میان مناطق تاریخی و دیدنی این شهر هم باعث میشه انگیزه افراد برای بازدید از این شهر بیشتر بشه، حمام و باغ فین یکی از مهم ترین و دیدنی ترین اماکن و جاذبه های این شهر هستش، با اینکه کم و بیش تعداد توریستها توی این فصل زیاد بود یکسری به این شهر زدم. تصاویر گرفته شده از باغ و حمام فین و محل قتل میرزا تقی خان فراهانی ملقب به امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه هستند که در ۲۰ دی ۱۳۲۰ در حمام به قتل رسید. #باغ_فین #کاشان #سفرباطلوع
باغ و حمام فین کاشان برای من آینه عبرتی است که افسوس بزرگ مردی چون امیر کبیر را به دست نادانی خویش به کام مرگ کشاندیم و صدافسوس که این آینه عبرت هیچ گاه به کارمان نیامد چرا که مدام در حال تکرار تاریخ هستیم و بزرگ مردان و اندیشمندانمان کوی تنهایی گزیده اند ،طاقه و قیچی مانده دست....
زیبایی و فراخی این باغ با صفا اندوه را از خاطر میبرد.چند سالیست که سالی یکبار گذرمان به اینجا میخورد اما اینبار مجسمه های تصویر گر نمایش قتل امیر کبیر نبود نمیدانم نخواستند خاطرمان مکدر نشود،بازدید کننده خارجی پی به روح شیطانی مان نبرد ،فراموش خودمان شود که چه کردیم و چه میکنیم یا که چه؟!!!!
باغ و حمام فین، در انتهای خیابان امیرکبیر و در ۹ کیلومتری از مرکز شهر کاشان واقع شده است.قدمت این باغ به دوره صفویه باز میگردد.وسعت باغ بیش از ۲/۳هکتار بوده و شامل یک حیاط مرکزی است که توسط دیوار، بارو و برج محصور شده است.آب این باغ از سایر باغهای ایرانی بیشتر است.در قسمتی از باغ فین، دو حمام وجود دارد.وجود حمام در باغ از ویژگیهای باغهای ایرانی است.حمام صفوی در زمان شاه عباس، صرفا جهت استحمام ،ساخته شد .یکی از الحاقات آن در زمان قاجار، حمام فتحعلی شاه قاجار بود که در سال ۱۲۲۶ هق ودر کنار حمام صفوی احداث شد.پس از احداث این حمام، حمام صفوی، مورد استفادهدخدمه باغ قرارگرفت و در دو روز پایان هفته، مردم عادی فین هم میتوانستند از آن استفاده کنند.حمام قاجاری مورد استفاده شاه و درباریان در آمد و به حمام سلطنتی مشهور شد.ناصرالدین شاه ۱۶۷ سال پیش ، صدراعظم خود، امیرکبیر رادر حمام صفوی به قتل رساند.
هم اینک به منظور سهولت دسترسی این دو حمام توسط یک راهرو در کنار تون حمام با یکدیگر در ارتباطند.
باغ فین کاشان در ۱۵ آذر سال ۱۳۱۴ ه ش به ثبت ملی رسید واز چند سال قبل هم به همراه چند باغ دیگر، در فهرست میراث جهانی ثبت شده است.
باغ فین که ۱۲۰۰ سال قبل به واسطه چشمه سلیمان جایی سرسبز و پر درخت بوده. در زمان صفویه با توجه به خوش آب و هوا بودن منطقه،در این محل، باغی زیبا ساخته میشود. این باغ، که جوی ها و فواره های زیبایی در آن قرار داره، همگی بدون پمپ، فقط با نیروی آب و شیب ۴۰ درجه باغ کار میکنند. گفته میشه طراح باغ، غیاث الدین کاشانی بوده و میرعماد آن را میسازد شاهان صفوی کوشکی ساخته اند که برای بعضی مهمانی ها استفاده می کردند در حال حاضر کوشک صفوی در مرکز باغ قرار دارد و یه ساختمان دو طبقه است. (گفته میشود این ساختمان قبلا ۴ طبقه بوده که بر اثر زلزله دو طبقه بالایی خراب می شود). سردر ورودی باغ متعلق به زمان صفوی می باشد. قسمتی از باغ فین نیز مربوط به زمان کریمخان می باشد و به خلوت کریمخانی مشهور است. همچنین در زمان قاجاریه، به دستور فتعلی شاه، حوضخانه زیبایی ساخته میشود. در زمان محمدشاه قاجار یه حوض به اسم حوض جوش، به باغ اضافه شده ،که شامل چندین سوراخ می باشد.نیمی از حفره ها آب را می مکیدند و نصف دیگه آب را بیرون میدادند. البته هنوز راز نحوه عملکرد این حوض کشف نشده. همونطور که میدونید امیر کبیر صدراعظم ناصرالدین شاه هم در حمام همین باغ کشته میشه، امیر کبیر به مدت ۴۰ روز در خلوت کریم خانی اقامت داشته که در روز۴۱ ام در حمام کوچک به دستور ناصر الدین شاه به قتل میرسه.
یکی دیگه از جذابیت های باغ درختهای سرو کاشی با قدمت بیش از ۵۰۰ سال است.
حمام فین واقع در باغ فین کاشان محل شهادت میرزا تقی خان امیر کبیر در سال ۱۳۲۰ است. امیر کبیر روزهای پایانی عمر خود را در باغ فین و در تبعید زندگی میکرد.حکم قتل او توسط ناصرالدین شاه و با بریدن رگ دست او در حمام باغ اجرا شد. بازدید از حمام ورودی جداگانه ندارد و با همان بلیط ورودی باغ میتوانید از حمام هم دیدن کنید . که البته بازدید حمام و تداعی شهادت امیر کبیر برای من ناراحت کننده بود. #حمام_فین
باغ فین کاشان از جاهایی هست که من از قدم زدن در این باغ خسته نمی شوم یکی از برترین نمونه های باغ های ایرانی است و به همین دلیل در آثار تاریخی یونسکو به ثبت رسیده است. درختان بلند سر به فلک کشیده، فواره های کوتاه و بلند و همچنین صدای عبور آب در دل سنگ فرش های باغ همگی ویژگیهای زیبایی و سیری ناپذیری این باغ است.
حمام فین کاشان که داخل این باغ قرار گرفته محلی از یاد و خاطرات تلخ امیر کبیر است با تماشای تمام مجسمه ها و شخصیتهایی که در ان زمان نقشی در زندگی و مرگ امیر کبیر داشتند رو میتونیم مشاهده کنیم تماشای انچه در مورد تاریخ هست جذابیت دارد اما وقتی پایان زندگی یک شخصیت بزرگ را به تصویر میکشد خیلی قشنگ نیست، در حالت کلی مجموعهای بی نظیر و تماشایست.
این باغ، باغی ایرانی است که شامل حمام فین قتلگاه امیرکبیر است که به دستور ناصرالدین شاه به قتل رسید. این باغ در زمان صفویه بنا شده و جزء آثار ملی ثبت شده است و علاوه بر آن به ثبت جهانی یونسکو هم رسیده و یکی از مناطق گردشگری استان اصفهان میباشد در زمان فتحعلی شاه قاجار بخشهای زیادی به باغ محلق شده و بعد از مرگ ایشان توجه خاصی به باغ نشد تا جایی که قسمتهایی از آن تخریب شد. در طراحی باغ، اساسی ترین عنصر آب است که آن را به صورتهای گوناگون میتوان در باغ مشاهده کرد (راکد، روان، فورانی و ....) و از جمله درختان موجود در باغ میتوان سرو و چنار را نام برد. من دو بار در طی دو سال متوالی به همراه همکارانم از این باغ بازدید داشتم.
مکان نامبرده جایی است که ناصرالدینشاه، در سال ۱۸۵۲ میلادی صدراعظم خود امیرکبیر را در آن به قتل رساند. سابقه و قدمت باغ فین و بناهای آن به دوره صفویه بازمیگرددباغ فین در ۹ کیلومتری مرکز شهر کاشان و در انتهای خیابان امیرکبیر فعلی و روستای فین کوچک قدیم قرار دارد.این باغ در مجاورت چشمه سلیمانیه و بالادست دشتی با شیب ملایم قرار دارد.در حال حاضر بخشی از ابنیه موجود به چایخانه و کبابخانه اختصاص دارد. دسترسی به باغ فین از طریق خیابان امیرکبیر صورت میپذیرد. وسایل نقلیه عمومی از جمله مینیبوساز مرکز شهر کاشان این دسترسی را تأمین میکنند.
حمام فین کاشان که در باغ فین قرار دارد همان مکان تاریخی است که ناصرالدین شاه صدراعظم خود امیرکبیر را در آن به قتل رساند.خب با وجود تمام زیبایی های معماری این باغ و ... اینکه همچین مرد بزرگی را در اینجا بقتل رساندن حس خوبی بهم نمیداد .
ویژگی خاص باغ فین این است که در آن فواره های آبی بدون اینکه سیستم خارجی وجود داشته باشد آب را فوران می دهند. هنوز هیچ یک از اساتید معماری نتوانسته اند تا از سیستم آبرسانی باغ فین سر در بیاورند.هوا بشدت گرم بود و لی خداروشکر بواسطه درختان چنار و .. این باغ سایه خوبی فراهم میکرد .در تابستان این مکان خیلی شلوغ است .ورودی ان 3 هزار تومان است.این باغ در شش کیلومتری جنوب کاشان و در انتهای خیابان امیرکبیرفعلی و روستای فین قدیم قرار دارد.