پیاده راه فرهنگی رشت در نزدیکی میدان شهرداری و بازار سنتی رشت قرار دارد و سنگفرش شده و ورود اتومبیل به آن ممنوع است. این منطقه یه جورایی مرکز شهر و محل شب نشینی مردم شهر محسوب میشود. درسال ۱۳۹۴ به همت شهرداری رشت، میدان شهرداری و خیابانهای منتهی به این میدان تبدیل به پیاده راه هایی شدند که با مجموع ۸ کیلومتر، تبدیل به یکی از طولانی ترین پیاده راه های دنیا شد. در مسیر این پیاده راه کافه و رستورانها و اغذیه فروشی های مختلف وجود دارد و دستفروش های زیادی، صنایع دستی و سنتی رشت را به فروش میرسانند. نیمکت برای استراحت هم وجود دارد و چندین مجسمه، زیبایی مسیر را دوچندان کرده است. میدان شهرداری که انتهای این پیاده راه است در دوره پهلوی به سبک نوکلاسیک اروپایی با الهام از معماری سنت پترزبورگ ساخته شده است و در واقع نماد شهر رشت است.
یکی از بهترین اقداماتی که شهرداری رشت در طی این سالها انجام داده، بستن مسیر عبود اتوموبیلها به میدان شهرداری رشت است.
اطراف این میدان تماما سنگفرش شده و مردم میتوانند به راحتی و بدون ترس از برخورد با اتوموبیلها در خیابان قدم بزنند.
درست است که این امر باعث برخی مشکلات برای کسبه ی اطراف بازار و میدان شهرداری شده ولی ارزش جذب گردشگر را به این مسیر داشت.
این پیاده راه گویی خستگی ناپذیر است و مردم صبح و مخصوصا شب، ساعتها رویش قدم میزنند، اگر ساعت وسط میدان نبود، قطعا متوجه گذر زمان نخواهید شد.
این پیاده راه سنگفرش شده به میدان شهرداری ختم میشه. نیمکتهای تعبیه شده برای استراحت و اطراف پر است از فروشگاه های مواد خوراکی. بستنی کلوچه های محلی و رستوران . توی یک قسمت هم کبوتر هایی بودند میشد دونه بریزی و من رو یاد میدان تکسیم استانبول می انداخت. در وسط این پیاده راه هم غرفه هایی بنا شده بود که صنایع دستی و لباسهای محلی شمال فروخته میشد. اگر به رشت رفتید ، حتما به این پیاده راه سری بزنید.
پیاده راه فرهنگی همیشه سرزنده و شلوغ شهر رشت، شامل مجموعه بناهای تاریخی، تندیس میزرا کوچک خان،میدان شهرداری، پیاده راه های علم الهدی،امام وسعدی میباشد. این میدان و اطرافش قبلا سواره رو بود و چندسالی هست که تبدیل به پیاده راه شده، میدان به صورت یک پلازای شهری محل تجمعات هرروزه و اجرای برنامه ها در مناسبات مختلف است و دقیقا مابین میدان و ساختمان قدیمی شهرداری آبنمای زیبایی ساخته شده که مردم از سکوهای دورش برای نشستن استفاده میکنند. مهمترین و زیباترین بنای دور میدان، ساختمان شهرداری قدیم است که شاخصه اش برج ساعت میباشد، ساختمان پست و مجسمه میرزاکوچک خان در ابتدای خیابان سعدی در زمینه آسمان منظره زیبایی برای عکاسی ایجاد کرده اند. ساختمان کتابخانه ملی رشت در ابتدای خیابان علم الهدی با نمای سنتی کاشیکاری شده مشخص است و رواق زیرش محل شاخصی برای قرار ملاقات ساکنین شهربوده و هست. در مسیرهای پیاده به سمت خارج میدان تندیسهایی متناسب با حال و هوای شهر و سنتهای گیلان نصب شده و انواع نیمکتها که میتوان لحظاتی را استراحت کرد. ورودی بازار بزرگ روز سنتی رشت در ابتدای خیابان امام با تابلویی معرفی شده که نباید از حضور در این بازار سرزنده و رنگارنگ غافل شوید. خانه میرزاکوچک هم در یکی از کوچه های ابتدای خیابان سعدی به نام استادسرا قرار گرفته.انواع مهمانپذیر و هتلهای کم ستاره در اطراف میدان شهرداری برای اقامت وجود دارد که معروفترینش هتل اردیبهشت است.همه سینماهای رشت هم اطراف همینجا هستند. مردم، بخصوص جوانها و سالخوردگان در بیشتر ساعات روز ،مخصوصا عصرها تا نیمه شب در این پیاده راه حضور فعال و فراوان دارند، طوری که جایی برای نشستن پیدا نمیکنید.عکسها در دوره های زمانی مختلف گرفته شده است.
پیاده راه رشت به نظر من جذابترین و زیباترین بخش این شهر است که در سالهای اخیر ایجاد شده است. ورود خودرو به خیابانهای منتهی به ساختمان شهرداری ممنوع شده است و در نتیجه این محدوده به محلی دلپذیر برای پیاده روی تبدیل شده است. مغازه ها و دکه های غذای فروشی در کنار دستفروشها و بعضا نوازندگان موسیقی محیطی شاد و زنده بوجود اورده اند و تا دیروقت میتوان در این محل ماند و از شادابی ان لذت برد. بازار زیبای رشت نیز در بخشی به این پیاده راه متصل میشود. ساختمانهای تاریخی زیبایی مانند ساختمان شهرداری،بلدیه رشت، اداره پست و هتل ایران در این محدوده قرار دارند و زیبایی ان را تکمیل میکنند.
این پیاده راه بیش از 8 کیلومتر طول دارد و یکی از بلندترین پیاده راه های دنیاست.
بهترین تصویری که از رشت تو ذهنم مونده همین پیاده راه هست
همونجا هتل گرفتیم و لذت بردیم
شب حس بینظیری داشت تو یکی از مغازه ها رفتیم آش و میرزا قاسمی خوردیم و بعدش هم پیاده روی و چای زیر بارون...
مغازه های زیادی هم در دوطرف پیاده رو هست که قیمتای نسبتا مناسبی هم دارن.
من به همراه همسر و تعدادی زیادی از دوستانم از پیاده راه فرهنگی رشت دیدن کردیم. دلیل اصلی بوجود آمدن این پیاده راه وجود ساختمانهای شهرداری، پست و برج ساعت بودند که میدان شهرداری رو بسیار مشهور کرده بودند. در سال ۹۴ شهرداری رشت ۳ خیابان منتهی به این میدان رو برای ورود خودرو بست و کف این خیابان ها رو سنگفرش کرد تا اینجا "پیاده راه فرهنگی" لقب بگیره. این پیاده راه هر شب تا نیمه های شب هم شلوغ و پر جنب و جوش هست و دکه های فروش اغذیه و صنایع دستی در اون مشغول به کار هستند. پیاده روی در اینجا حال آدم رو خیلی خوب میکنه. توصیه میکنم اگر به رشت سفر کردید حتما از این پیاد راه و میدان شهرداری و همچنین بازار رشت که در همین نزدیکی قرار گرفته دیدن کنید.
#تایسیز