مجِن یکی از روستاهای استان سمنان، شهرستان شاهرود، از بخش مرکزی آن است. پتاسیل های متعددی دست به دست هم دادند تا این روستا در تقسیمات کشور به شهر تبدیل شود و اکنون با نام شهر مجن از آن یاد گردد. بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته، جمعیت مجن بالغ بر 8 هزار نفر بوده است.
مجن در وسط دره ای وسیع قرار گرفته که دو رودخانه به نام های پی حصار و پیش ده، اطراف آن جاری هستند. مردم در روستای مجن به کار کشاورزی، باغداری و دامپروری مشغولند و اغلب محصولات آنها شامل: سیب زمینی، گندم و جو بوده و محصولات باغی نیز زردآلو، سیب، گردو، گیلاس و آلبالو را دربر می گیرد.
این شهر از ضلع شمال و شمال غربی با استان گلستان و از ضلع جنوب شرقی با شاهرود که 35 کیلومتر با آن فاصله دارد، همسایه است.
بافت ساختاری مجن از معماری پلکانی پیروی می کند و علت آن، مستقر بودن در دامنه کوه های البرز شرقی می باشد. به دلیل اینکه شباهت زیادی به روستای زیبای ماسوله در استان گیلان دارد، عنوان ماسوله کویر ایران را به خود گرفته است و اکنون جز یکی از جاذبه های گردشگری شاهرود به شمار می آید. خانه ها به این صورت ساخته شده که پشت بام منزل پایین تر، حیاط خانه های بالاتر خواهد بود.
این ساختار، تنها زیبایی شهر مجن نیست بلکه فاکتورهای زیادی مثل آبشار مجن، چشمه هفت رنگ مجن، آبشار تنگه داستان، چشمه آب درگویی و … همگی بر توریستی بودن این شهر افزوده اند.
با شنیدن نام سمنان و شاهرود شاید اولین تصویر ذهنی تان، کویر و بیابان باشد، اما در این منطقه شما شاهد طبیعتی بکر از جمله جنگل ابر و منطقه سرسبز فرحزاد هستید.
اهالی مجن و دیگر دهکده های نزدیک به آن از طایفه طبری (مازندرانی) می باشند و لهجه خاص خود را دارند و به عنوان گویش مجنی شناخته می شود. این گویش بخشی از زبان طبری است.
اگر به مجن سفر کنید، این تنها خود روستا و ساختار پلکانی آن نیست که شما را محو زیبایی محصور کننده می کند، بلکه در اینجا مکان های متعددی از جمله قله شاهوار، آبشار تنگه داستان، آبشار تنگه اسمال، چشمه هقت رنگ، محله فرحزاد و غارهای طبیعی برای گردش و بازید وجود دارد.
این خطه زیبا، به جز مناطق كم نظیر طبیعی و آب و هوای خاص، سوغات و محصولات باغی و صنایع دستی بیشماری را نیز در دل خود جای داده كه نشان از فرهنگ والای این منطقه است.
سوغات هایی از جمله: زرد آلو و انگور صادراتی و صنایع دستی نظیر: سوزن دوزی، سفال و سرامیك، منبت كاری و دست بافت های زنان این منطقه كه هیچ مسافری را دست خالی به سوی مقاصدشان راهی نمی كند.
مجن به خاطر موقعیت جغرافیایی که دارد، یک شهر بن بست است و فقط از طریق جاده شاهرود – گرگان می توان به آن دسترسی داشت.
اين روستا (يا شهر) در ٣٥ كيلومتري شهر شاهرود در دامنه كوه در بين دره نسبتا وسيعي در بين دو رودخانه قرار گرفته است. از جاذبه هاي گردشگري اين روستا سبك معماري متفاوت آن است كه خانه ها همانند روستاي ماسوله در گيلان بافت پلكاني دارند و به همين دليل اين روستا لقب ماسوله كوير را گرفته است. اكثر خانه ها داراي ايوان هستند و از خشت و گل ساخته شده اند و سقفشان چوبي مي باشد.از ديگر جاذبه هاي ديدني اين روستا ميتوان به آبشار مجن و چشمه هفت رنگ و آبشار تنگه داستان اشاره كرد. #تايسيز