این آتشکده در دامنه کوه آتشکوه و در کنار رودخانه ای به همین نام مساحت این بنا در حدود 600متر است. این بنا از 3 بخش تالار شرقی، تالار غربی و راهرو ساخته شده است. تالار اصلی یا شرقی آتشکده که احتمالا محل آتشدان و نیایش بوده و شامل تالاری مربع شکل است که دارای 4 ستون مستحکم ایت و از سنگ و ساروج ساخته شده است.
آتشکده آتشکوه در دامنه ارتفاعاتی به همین نام واقع شده ، برای رسیدن به اینجا در مسیر محلات و پس از گذر از نیم ور و دقیقا بعد از نمایشگاه بین الملی سنگ، تابلو آتشکده مشخص است و از راه آسفالته پس از طی ۳کیلومتر به روستای آتشکوه و آتشکده می رسد .قدمت اینجا به دوره ساسانی میرسه و در یک محوطه ۶۰۰ متری احداث شده که از جهت غربی به شرقی یک خندق به عمق تقریبی ۳ متر دور آن احداث شده و یک پل کوچک دو متری معبر وارد شدن به آتشکده هست.
محوطه از دو تالار غربی و شرقی و یک راهرو در وسط تشکیل شده ، قطر ستونها بین ۳تا ۴ متر و ارتفاع اونها به ۵ متر میرسه، مصالح اصلی به کار رفته در ساخت ستون ها در قسمت پایین سنگ و ساروج و در قسمت های بالای از آجر و سنگ هست.
دیدن عظمت این بنا و نحوه ساخت اون در اون زمان واقعا حس و حال عجیبی رو برای بازدید کننده بوجود میاره.
در استان مرکزی ، در میانه مسیر دلیجان به محلات و در نزدیکی روستای نیم ور، بقایایی از عمارت یک آتشکده متعلق به دوره ساسانیان وجود دارد که به نام آتشکده آتشکوه شناخته می شود.
پایه و ستون های این عمارت به صورت مکعب مستطیل هایی از سنگ ساخته شده است. هر چند سرستون ها باقی مانده ولی سقف این آتشکده فرو ریخته است .
کوه و رود و روستای مجاور این آتشکده ، همگی به نام آتشکوه نامیده می شوند.
برای دسترسی به این آتشکده از دلیجان به سمت محلات بیایید . بعد از 15 کیلومتر و قبل از رسیدن به روستای نیم ور در سمت چپ جاده به مسیر فرعی وارد شوید که شما را بعد از مدت کوتاهی به آتشکده تاریخی آتشکوه می رساند.
این آتشکده که یکی از قدیمی ترین آتشکده های ایران است مربوط به دوره ساسانیان است که در شهر نیمور استان مرکزی قرار دارد. ورودی این آتشکده معادن سنگ تزینی زیادی وجود دارد که می توان این معادن را نیز از نزدیک دید. دیدن این آتشکده زیبا رو بهتون پیشنهاد می کنم.
#تایسیز