بنایی با 200 سال قدمت که در آن سنگ هایی قیمتی و جواهراتی ارزشمند و پر زرق و برق از سراسر جهان قرار گرفته است. بزرگترین الماس صورتی جهان، گوهری کروی شکل متعلق به سال 1869 میلادی و تعدادی دیگر از جواهرات خیره کننده در این مجموعه بی نظیر به چشم می خورد.
موزه جواهرات ملی داخل خزانه بانک مرکزی قرار گرفته و مراحل ورود به آن کاملا امنیتی است و عکس برداری هم ممنوع. سوی دیگر خیابان و برابر موزه هم دو سفارت خانه هست که عکس برداری از آن ها هم ممنوع است و من هم که به هیچ وجه قصد ندارم برای نوشتن یک بررسی در لستگرام بین این همه ممنوعیت عکس برداری دست به دوربین شوم به جای عکس از ساختمان موزه از کتابچه راهنمایی که می توان از داخل ساختمان خریداری کرد و از جعبه یک فیلم معرفی از موزه عکس گرفته ام. جواهرات بی نظیری در این موزه می بینید که بعضی گردران خارجی ص فا برای دیدن آن ها به ایران سعر می کنند: مشهورترینشان کره زمینی است ساخته از 34 کیلوگرم طلا و با نقشه واقعی جهان که با زمرد و یاقوت و الماس روی آن نقش شده است. الماسِ مشهور و صورتی رنگ دریای نور اینجاست.تخت طاووس(خورشید) واقعی را می توانید از نزدیک ببینید. تاج عباس میرزا و پهلوی ها. قلیانهای مرصع و جواهرات ریز و درشت فراوانی که نبرویتان برای درست دیدن همه شان کافی نخواهد بود! طبیعی ایت از این گنجینه خیلی جدی هم پایداری کنند! برای ورود باید از چند مرحله بازرسی بگذرید: بازرسی اول برای ورود به بانک هست و وسایل همراهتان را از دستگاه ایکس ری عبور می دهید. بعد از تهیه بلیط به بخش اماناتدمی روید و هرچه همراه دارید از کیف و دوربین و موبایل گرفته تا آدامس و سیگار و سکه را تحویل بخش امانات می دهید و می روید توی صف اولین بازرسی بدنی که هرچیزی آقایان فراموش کرده باشند را به آنها یادآوری می کند. بعد از عبور از حیاط و شروع پایین رفتن در زمین بازرسی دوم بدنی به خانمها یادآوری می کند تحویل چه چیزهایی را فراموش کرده اند و بعد پایین تر می روید و تخت خورشید را برابرتان میبینید هرچند مامورین در این مرحله به شما اجازه توقف در برابرش را نمی دهند و باید از در گاو صندوق مانند خزانه بگذرید و از جهتی که کارکنان تعیین می کنند بازدیدِ حیرت آورتان را آغاز کنید.اجازه توقف طولانی در برابر هیچ قفسه ای را ندارید و لمس قفسات هم با تذکر مواجه خواهد شد. چه به جواهرات علقه مند باشید و چه نه بعید است بازدیدتان از این موزه را به این راحتی ها فراموش کنید! روزهای بازدید فقط شنبه تا سه شنبه است و تمام تعطیلات رسمی هم بانک و موزه درونش به روی شما بسته هستند. ساعت بازدید در همان 4 روز هم فقط 2 تا 4:30 است و در ایام شلوغی مثل عید نوروز باید در صفهای طولانی بایستید چون تعداد نفراتی که همزمان می توانند درون خزانه باشند محدود است و برای ورود باید منتظر خروج نفرات قبل بمانید.
در دوران صفویان بود که پادشاهان تصمیم به خرید جواهرات قیمتی از سایر کشورها گرفتند و آنها را در پایتخت آن دوران، شهر اصفهان گردآوری کردند و اینگونه بود که امروزه این موزه شکل گرفت. موزه جواهرات ملی و یا خزانه جواهرات ملی در ساختمان بانک مرکزی ایران در خیابان فردوسی و روبروی سفارت ترکیه قرار گرفته. این خزانه در سال 1334 ساخته شده و در حال حاظر در اختیار بانک مرکزی می باشد.
با توجه به اینکه این موزه در منطقه ۱۲ و منطقه ای پر تردد قرار گرفته توصیه می کنم برای بازدید از وسیله شخصی اجتناب و برای رفت و آمد از ایستگاه مترو سعدی واقع در خط ۱ (تجریش - کهریزک) به فاصله 7 دقیقه، ایستگاه فردوسی واقع در خط ۴ (کلاهدوز - ارم سبز) به فاصله 12 دقیقه و یا اتوبوسهای خطوط شماره 356 (از میدان جمهوری – پل کریم خان) و 358 (فردوسی – پایانه بیهقی) استفاده نمایید.در ابتدا باید خدمتتون عرض کنم عکسبرداری در داخل این موزه کاملاً ممنوع می باشد و متاسفانه به همین دلیل نتونستم عکسهای بیشتری برای این نقد قرار بدم و تنها یک عکس از ساختمان بانک مرکزی گرفتم.
در بدو ورود به ساختمان بانک مرکزی از یک گیت بازرسی عبور میکنید. سپس باید اقدام به تهیه بلیت کنید و بعد از آن به سمت قسمت امانات رفته و کلیه وسایل همراه خود از جمله موبایل را تحویل دهید. سپس از دومین گیت بازرسی عبور میکنید و وارد ساختمان موزه می شوید و تعدادی پله را پایین رفته تا به سومین گیت بازرسی برسید! پس از عبور از این گیت به درب اصلی خزانه می رسید که ضخامت این درب به نظر فولادی به یک متر می رسد!!! قبل از ورود به گروه های 15 نفره تقسیم شده و همراه با یکی از پرسنل وارد موزه می شوید. در هر یک از قسمتهای موزه توضیحات لازم توسط کارشناس موزه به شما داده می شود.
از مهمترین جواهراتی که در این موزه به چشم خواهید دید:
• مجموعه سنگ های قیمتی همچون بزرگترین لعل سرخ دنیا، بزرگترین الماس صورتی دنیا، از بزرگترین یاقوت های جهان، الماس های سرخ و مشکی و ...
• شمشیرها، خنجرها و سپرهای جواهرنشان
• الماس دنیای نور به عنوان نفیس ترین جواهر موزه
• کره های زمین جواهر نشان
• تاج های پادشاهی مانند تلج پهلوی، کیانی و ...
• تخت طاووس و تخت نادری
• و ...
بازدید از این موزه برای من بسیار هیجان انگیز بود و بازدید از آن را شدیداً به شما پیشنهاد میکنم.
بازدید از این موزه در روزهای شنبه الی سه شنبه و از ساعت 14:00 الی 16:30 امکان پذیر است و هزینه بلیت ورودی موزه 4000 تومان می باشد و برای بازدید به 1 ساعت زمان نیاز خواهید داشت.
همچنین از جاذبه های اطراف این موزه می توانم به آتشکده آدریان، کلیسای حضرت مریم، موزه آبگینه و عمارت مسعودیه اشاره کنم.
به جرات می توان موزه جواهرات ملی ایران را نگین ارزشمند موزه های ایران و تهران دانست.اما حیف که تبلیغات و اطلاع رسانی در مورد این موزه کم است.این موزه در خیابان فردوسی,پایین تر از چهارراه استانبول و در کنار ساختمان بانک مرکزی است.شاید هیچ تابلو راهنمایی برای نشان دادن این موزه پیدا نکنید.با وارد شدن به ساختمانی که عکس درب ورودی اش را قرار خواهم داد باید از چند بخش بازرسی گذشت و به حدودا دو طبقه زیر زمین رفت تا به این موزه ارزشمند رسید.نکته مهم اینکه عکسبرداری و فیلمبرداری در این موزه ممنوع است و در ابتدا هر وسیله ایی حتی خودکار را باید تحویل امانتداری دهید.نکته قابل توجه و تامل برانگیز دیگر در این موزه حضور پر تعداد توریست های خارجی در مقابل تعداد انگشت شمار هموطنان ایرانی است.این موزه چندین راهنمای حرفه ایی دارد که به زبان انگلیسی هم می توانند آثار موزه را معرفی کنند.این موزه از جواهرات و زیور آلات جمع آوری شده در دوره فتحعلی شاه تا دوره پهلوی دوم ایجاد شده است و در آن آثار فاخر و ارزشمندی همچون الماس دریای نور,تخت طاووس,کره جواهر نشان,تاج پهلوی ها ,جواهرات سلطنتی,جقه نادری و شمشیر فتحعلی شاه و سایر آثار ارزشمند این دوران ها به نمایش در آمده است.در این موزه می توان اوج ظرافت,هنر,سلیقه,ابتکار و زیبایی پسندی هنرمندان و جواهر سازان ایرانی را مشاهده کرد. این موزه فقط در روزهای خاصی از هفته امکان پذیر است. بازدید از این موزه را به همه ایرانیان به شدت توصیه می کنم. #تهران #تهرانشناسی #موزه_جواهرات_ملی #جاذبه_های_گردشگری #توریسم #ایران #موزه هنر