دارالفنون اولین دانشگاه ایرانی بود که به پیشنهاد امیر کبیر در زمان ناصر الدین شاه قاجار در خیابان ناصر خسرو (نزدیکی منزل امیرکبیر)ساخته شد.این مدرسه درست ۱۳ روز قبل از قتل امیر کبیر در ۹ دی ۱۲۳۳ افتتاح گشت.نیکلای مارک مهندس روسی که اثار زیادی از خود بجا گذاشته در طی سالهای۱۳۰۸ تا۱۳۱۰ بعد از ۸۰ سال از تاسیس مدرسه این مکان رو بازسازی کرد.سر در ورودی ان شعر معروف توانا بود هرکه دانا بود،ز دانش دل پیر برنا بودبا خط نستعلیق و کاشی های زیبا جلوه گری میکند
درباره مدرسه دارالفنون همه ما چیزهایی می دانیم از جمله اینکه امیرکبیر آن را بنیان گذاشت اما چند روز قبل از افتتاح رسمی اش به قتل رسید. این مدرسه در واقع اولین مرکز آموزش عالی و اولین دانشگاه عصر حاضر بوده که در سال ۱۲۳۰ شمسی بنا شد و تاریخ آموزش عالی در ایران به این مدرسه گره خورده است. ساختمان قدیمی دارالفنون پس از ۷۸ سال فعالیت تخریب و ساختمان فعلی در سال ۱۳۰۸ بنا شده است. درب اصلی این بنای تاریخی در خیابان ناصر خسرو قرار دارد و مالک فعلی آن نیز وزارت آموزش و پرورش است که بعد از مرمت ساختمان، آن را تبدیل به موزه آموزش و پرورش کرده است اگرچه از استانداردهای یک موزه همچنان فاصله زیادی دارد و مرمت آن نیز هنوز کامل نشده است. بازدید دارالفنون در روزهای اداری امکان پذیر است.
تمامی ما با نام این مدرسه در کتابهای تاریخ زمان تحصیل خود آشنایی داریم. این مدرسه در سال ۱۲۳۱ و در دوران ناصرالدین شاه قاجار و به دستور امیرکبیر ساخته شد و محل آموزش اکثر دانش ها به دانش آموزان بود.
این مدرسه دارای دو ورودی می باشد که ورودی اصلی آن از سمت خیابان ناصر خسرو می باشد و دارای آجرکاری زیبایی می باشد.
برای دسترسی به اینجا می توانید از ایستگاه مترو امام خمینی استفاده کنید و همچنین از جاذبه های اطراف این مکان می توان به سرای روشن، بازار تهران، مسجد امام خمینی، کاخ گلستان، شمس العماره، موزه عبرت، سردر باغ ملی، کتابخانه و موزه ملک، موزه پست، خیابان های ملل متحد و کوشک مصری، موزه ملی ایران، پارک شهر و موزه صلح اشاره کرد.