موزه صلح تهران در پارک شهر واقع شده ، وارد موزه که شدم آقای روی ویلچر با معرفی خودش و خوش آمد گویی از من خواست که برای آشنایی بیشتر با موزه صلح با ایشان همراه شوم. توضیحات کامل و جامع این جانباز دیدن موزه را صد برابر جذابتر میکند . موزه صلح در راستای معرفی ابعاد وحشتناک سلام های شیمیایی در هشت سال دفاع مقدس تاسیس شده است ، بخشهای عمده ای از موزه به معرفی سلاحهای کشتار جمعی مجروحان حمله شیمیایی و تاثیر آن بر مردم ایران تا امروز اختصاص یافته .در این موزه همایشهای گوناگونی مربوط به صلح و جنگ برگذار میشود . دیدن این موزه به فداکاری و جانفشانی افرادی که به جنگ رفتن را کاملا احساس میکنید . #موزه صلح
در پارک شهر تهران و ورودی فیاض بخش آن موزه صلح تهران قرار دارد. در مقابل درب جنوبی آن که امکان بازدید از این درب ممکن است، چند المان زیبا قرار دارد. یکی کلاه سربازی است که کبوتری سفید بر روی آن نشسته و دیگری اثری حجمی از کلمهی صلح است و البته نهال یادبودی هم به نام صلح آنجا غرس شده که حال و روزش مثل وضعیت صلح در جامعه جهانی است!
در موزه صلح که ورودی آن رایگان است بیشتر از جنگ و تاریخ آن میبینیم. از مجسمهای از قابیل که اولین جنگاور تاریخ ادیان در موزه نام گرفته تا هیتلر و صدام حسین. از معرفی سلاحهای کشتار جمعی تا تصاویری از اثرات آن. دردناکترین عکسها برای بمباران شهر حلبچه و سردشت بود. هر چند در منشوری که بر دیوار نصب شده بود، مخاطبین موزههای صلح عموم مردم ذکر شده بود ولی آنچه من دیدم مخاطبینش سیاست مداران جهانی است که افراد عادی قربانی زیاده خواهی آنان میشود.
در گوشهای از موزه کارت پستالهایی بود که کودکان نقاشی کرده بودند و تعریفی کودکانه بر صلح نوشته بودند. در بخش انتهایی موزه پرندههای کاغذی صلح به چشم میخورد. شاید بیشتر نشانی از همان صلحهای کاغذی باشد.
در سال 1902 میلادی بود که موزه ای متفاوت با عنوان موزه صلح در کشور سوئیس افتتاح شد و هدف آن به نمایش کشیدن آثار مخرب جنگ و تاثیرات آن بر انسانها و محیط زیست بود. از آن به بعد موزه صلح در بسیاری از کشورها از جمله ایرانی در سال 1386 دایر شد و ایران نیز به عضویت شبکه بین المللی موزه های صلح درآمد. امروزه هدف اصلی این موزه ها به پایان رساندن جنگ در سراسر دنیا می باشد و مقر اصلی آن در شهر لاهه در کشور هلند می باشد.
با توجه به اینکه این موزه در نزدیکی ورودی پارک شهر از سمت خیابان فیاض بخش قرار گرفته توصیه می کنم برای بازدید از وسیله شخصی اجتناب و برای رفت و آمد از ایستگاه های مترو امام خمینی یا حسن آباد و یا اتوبوسهای خط شماره 256، 257، 258، 912 و ... استفاده نمایید.
وارد پارک شهر که میشوید این موزه درست در سمت چپ شما قرار گرفته و هزینه ورودی آن نیز رایگان است. ساعت بازدید از موزه از شنبه تا چهارشنبه ساعت 9 الی 12:30 و 14 الی 17 می باشد و در سایر روزها موزه تعطیل می باشد.
وارد که شدم جانبازی که هردو پای خود را از دست داده بود بر روی ویلچر نقش راهنمای موزه را بر عهده داشت. او ابتدا از نحوه شکل گیری این موزه سخن گفت. ایده افتتاح این موزه از زمانی شکل گرفت که انجمن ایرانی حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی جنگ تحمیلی، در سفری به هیروشیما و بازدید از موزه صلح ژاپن تصمیم گرفتند در کشور خودمان نیز موزه ای تاسیس و عواقب جنگ شیمیایی عراق به ایران و آثار آن را نمایش بگذارند تا در راستای کاهش جنگ و خشونت قدمی برداشته باشند.
در این موزه علاوه بر تصاویر و اشیاء جنگ تحمیلی آثاری از جنگها و حملات شیمیایی سایر کشور ها مثل هیروشیما و جنگ جهانی به نمایش گذاشته شده است. در محل این موزه همیشه همایش ها و کارگاه های آموزشی و کنفرانس هایی با موضوع صلح و خلع سلاح هسته ای برگزار می گردد.
برای بازدید از این موزه پیشنهاد میکنم حداقل یک ساعت زمان در نظر بگیرید و در پایان بازدید از این موزه را بدلیل افزایش تعداد حامیان پایان دادن به جنگ و صلح، به شما توصیه میکنم.
همچنین از جاذبه های اطراف این موزه می توانم به خیابان کوشک مصری، خیابان ملل متحد، سردر باغ ملی، موزه پست، موزه عبرت، کتابخانه و موزه ملی ملک، موزه مقدم، پارک شهر و موزه ملی اشاره کنم.