این موزه در محوطه پردیس حکومتی واقع شده و درب آن در تقاطع ولیعصر- امام خمینی قرار دارد. بازدید از این موزه رایگان است و در بدو ورود باید کیف و وسایل خود را تحویل دهید اگرچه به سختگیری کاخ مرمر نبود و همراه داشتن موبایل و عکاسی منعی نداشت.
موزه در جایی برپا شده که قبل از انقلاب به عنوان فرهنگسرای نگارستان ساخته شد و معماری آن هم بسیار زیباست و در سه طبقه زیرزمین بنا شده تا جلوی دید کاخ مرمر گرفته نشود. بعد از طی یک مسیر 500 متری محافظت شده وارد موزه می شوید که دو طبقه این بنا را به خود اختصاص می دهد. آثار به نمایش درآمده بیشتر مربوط به دوره معاصر است و برخی آثار قدیمی از دوره صفویه و قاجار نیز وجود دارد. انواع قرآن های منحصربفرد، تابلوهای خطاطی، و برخی اسناد قدیمی مثل عقدنامه و ... البته یک پیراهن جالب منقش به آیات قرآن از دوره صفویه از آثار جالب موزه بود.
این موزه که در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان ولی عصر(ع) قرار گرفته ساختش از سال ۵۴ و به دستور فرح پهلوی در محوطه کاخ مرمر آغاز شد اما در آن زمان هدف از ساخت این مجموعه یک فرهنگسرا بود. همزمان با انقلاب سال ۵۷ روند ساخت متوقف شد و در سال ۷۳ مجدداً این روند ادامه یافت تا نهایتاً در سال ۸۴ این مجموعه در عمق ۱۴ متری از سطح زمین در سه طبقه افتتاح گردد.
با توجه به اینکه این موزه در منطقه ۱۱ و منطقه ای پر تردد قرار گرفته توصیه می کنم برای بازدید از وسیله شخصی اجتناب و برای رفت و آمد از ایستگاه مترو دانشگاه امام علی(ع) واقع در خط ۲ (فرهنگسرا-صادقیه) و یا اتوبوسهای خطوط شماره ۱۰۷ و ۹۰۷ (پایانه تجریش-پایانه معین) و ۱۵۲ (پارک وی-پایانه معین) استفاده نمایید.
در هنگام ورود باید از گیت بازرسی عبور کرده و اگر کیفی بهمراه دارید در کمدهای مخصوص قرارداده و سپس وارد محوطه شوید.اینجا باید راهرویی را در فضای کاخ مرمر طی کنید تا به موزه برسید. ای کاش امکان بازدید از کاخ مرمر نیز وجود داشت. وارد موزه که میشوید معماری ساختمان بخصوص سرسرای آن که از شکل هندسی خاصی برخوردار هست توجه شما را به خود جلب میکند.
جالبترین نکته در خصوص ساختمان موزه نورگیرهای آن برای روشن کردن فضای موزه بصورت طبیعی می باشد. در اینجا شما از نزدیک با روند پیشرفت هنرهای قرآنی در بازه ی قرن چهارم هجری تا اواخر دوران قاجار آشنا میشوید. از آثار جالبی که در موزه بازدید کردم شامل نسخه های خطی و چاپ سنگی قرآن کریم، ظروف و گلدانهایی که بخشی از قرآن بر روی آنها نقش بسته، بودند. به یاد داشته باشید که عکاسی درون موزه می بایست بدون فلاش گوشی و یا دوربین باشد.
بازدید از این موزه در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح الی ۳:۳۰ عصر امکان پذیر است و بازدید از آن نیز رایگان است. برای بازدید حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارید و بازدید از آنرا به افرادی که به نسخه های تاریخی قرآن و هنرهای قرآنی علاقه دارند توصیه میکنم.
همچنین از جاذبه های اطراف این موزه می توانم به خیابان کوشک مصری، خیابان ملل متحد، سردر باغ ملی، موزه پست، پارک شهر، موزه عبرت، کتابخانه و موزه ملی ملک، موزه ثبت احوال، موزه صلح و موزه مقدم اشاره کنم.