امامزاده یحیی در محله عودلاجان قرار دارد و ایشان از نوادگان امام سجاد بوده اند. بنای اولیه این بنا به دوره مغول برمیگردد و بعدها مورد بازسازی قرار گرفته است. این امامزاده ایینه کاری زیبایی دارد و فضای سبزرنگ معنوی و ارامش بخشی دارد. نگهبان امامزاده نیز پیرمرد خوش صحبتی است که البته بعضی روایات ان کمی جای تردید دارد. در حیاط این امامزاده کهن ترین چنار زنده تهران قرار دارد. بازدید از این محل رایگان است و بانوان بایستی از پوشش چادر استفاده کنند.
حرم مطهر این امامزادگان که نسبشان به امام چهارم شیعیان میرسه در محله عودلاجان قرار داره و گنبد کاشی کاری مخروطی شکل زیبایی داره که در زمان معولها ساخته و در زمان قاجار با کاشی ۷ رنگ مزین شده.داخل ضریح و روی مقبره صندوف چوبی رار دارد که نربوط به سال۸۹۵ه.ق میباشد که بر ردی ان با خط زیبایی نوشته شده نسب این امامزادگان با ۱۵ واسطه به امام زین العابدین میرسد.داخل حیاط حرم چنار ۹۰۰ ساله تهران که درون چوبی شده وجود دارد.داخل حرم آیینه کاری های زیبا و چشم نواز و همچنین بر روی دیوارهایی کاشب های ۷ رنگ قجری رو مشاهدی خواهید کرد.فضای بشدت معنوی و دلچسبی داره .ورودی آقایان و بانوان جدا میباشد .
یکی از قدیمی ترین آرامگاه امامزاده ها، آرامگاه ابوالقاسم عزالدین یحیی است که به امام چهارم میرسد علاوه بر یحیی این مکان محل دفن امامزاده محمد هم می باشد. ابن بنا در محله قدیمی عودلاجان تهران قرار دارد و با توجه به قدمت بنا یکی از جاذبه های این محله محسوب می شود. آرامگاه دارای صحن ، رواق، ضریح ، سرداب و گنبد مخروطی شکلی است که در زمان قاجار به زیبایی کاشی کاری شده. قدمت ساختمان اصلی که برج خشتی هشت ضلعی است به زمان مغول می رسد. در مقابل آرامگاه هم مسجد امامزاده قرار دارد.
امامزاده یحیی در خیابان و محله ای به همین نام قرار داره که از محلات قدیمی و اصیل تهران است. این محله بخشی از عودلاجان قدیم است. ساختمان بقعه با گنبد آجری ۱۲ ضلعی مربوط به دوره ایلخانان مغول و کاشیکاری آن مربوط به عهد قاجار است. در حیاط این امامزاده یک درخت چنار ۹۰۰ ساله قرار داره که قدیمی ترین درخت شهر تهران است.
امامزاده یحیی، در محله قدیمی عودلاجان قرار داره و ایشان یکی از نوادگان امام سجاد (ع) بودن. اینجا مقبره یحیی بن زید و برادرشان محمد هست و اینطور که در مستندات تاریخی آمده، بنای اولیه این محل به دوران مغول بر می گرده که در طول سالها، بارها مورد بازسازی و مرمت و تغییرات قرار گرفته. سقف امامزاده با آیینه کاری های زیبا تزیین شده بود و دوارها هم پوشیده از کاشیکاریها با خط نستعلیق زیباست. محیط داخل امامزاده هم سرشار از حس خوب آرامش است. در کنار ورودی زنانه امامزاده یحیی، درخت چنار معروف 900 ساله وجود دارد که خودش از دیدنی های این منطقه به شمار می رود. برای رفتن به محله عودلاجان و امامزاده یحیی، می توانید از خط مترو 15 خرداد استفاده کنید.
بقعه به معنای بارگاه امامزادگان و بزرگان دینی می باشد و این بقعه یکی از جاذبه های تاریخی محله عودلاجان از قدیمی ترین محله های تهران می باشد (محله ای که در گذشته محل زندگی قشر مرفه جامعه، کلیمیان و زرتشتیان بوده است). این بقعه متعلق به حضرت ابوالقاسم عزالدین یحیی (ع) و برادرشان می باشد که نسب آنها به امام زین العابدین بازمی گردد.
با توجه به اینکه این بقعه در منطقه ۱۲ و منطقه ای پر تردد قرار گرفته توصیه می کنم برای بازدید از وسیله نقلیه شخصی اجتناب و برای رفت و آمد از ایستگاه مترو پانزده خرداد واقع در خط ۱ (تجریش - کهریزک) به فاصله 23 دقیقه و یا با اتوبوسهای خطوط شماره 312 (میدان قیام – میدان رسالت)، 317 (میدان شوش – میدان بهارستان) در ایستگاه چهار راه سیروس به فاصله 8 دقیقه تا این محل، استفاده نمایید.
این بقعه در کوچه و پس کوچه های محله عودلاجان جای گرفته و بازدید از آن بهتر است با راهنما انجام گیرد. این بقعه دارای مسجد، رواق، ضریح ایوان، ضریح، گنبد کاشی کاری شده و سرداب می باشد که ساختمان اصلی بقعه قدمتش به زمان مغول باز میگردد.
از جاذبه های اطراف اینجا می توانم به بازارچه تاریخی عودلاجان، کلیسای عزرا یعقوب، تیمچه اکبریان، کنیسه حاداش، کنیسه ملاحنینا، حسینیه سادات، حمام نواب، بازارچه نواب، موزه مدرس، میدان باغ پسته بک، موزه عمارت کاظمی، سبزه میدان، بازار تهران، خیابان ناصر خسرو، مسجد و میدان امام خمینی و ... اشاره کنم.