غار قوری قلعه یا قوری قلا در ۲۵ کیلومتری شهر روانسر در استان کرمانشاه قرار دارد. غار قوری قلا در دامنه کوه شاهو واقع شده و در نزدیک آن روستای به همین نام نیز دیده میشود. طول غار قوری قلعه در حدود ۱۲ کیلومتر و عمق آن ۳۱۴۰ متر میباشد. همچنین غار قوری قلعه یا قوری قلا را بزرگترین غار آبی خاورمیانه میدانند (البته برخی اعتقاد دارند بعد از غار علیصدر بزرگترین غار آبی میباشد) که بیش از ۶۵ میلیون سال قدمت دارد.
درود. در مسیر کرمانشاه به شهر زیبای پاوه، این غار دقیقا در کنار جاده منشعب شده و فاصله بسیار کمی دارد. برای ورود به پارکینگ 20000 تومان هزینه دادیم. در ابتدای مسیر پیاده ورود به قلعه یه بازار سنتی برای خرید هست که نان محلی بسیار خوشمزه ای را ارائه می دهد. سپس در مسیر به یک دکه فروش بلیط می رسیم که جنب غار واقع شده است و باید برای ورود به غار بلیط تهیه کنید که هزینه آن برای هر نفر 40000 تومان است(در مهرماه سال 1401). کل قلعه رو باید پیاده روی کنید که حدود 500 متر هستش و بعد از آن با اینکه ادامه دار به نظر می رسد، مسدود شده است. در کنار مسیر آب روان مشاهده میشه سنگهایی که انگار تراشیده شده هستند بصورت طبیعی در سقف و کناره های غار مشاهده میشه. داخل غار با نور چراغ روشن و قابل مشاهده می باشد. در یک قسمت سنگها به گونه ای هستش که شکل کوهان شتر را تداعی می کند. برخی جاها پله دارد و کف غار به سبب ریزش نم آب سر بوده و باید احتیاط کنید. عمق حوضچه های غار گویا به 14 متر می رسد و دمای آن بین 7 تا 11 درجه سانتیگراد در طول سال ثابت است.
غار آبی 65 میلیون ساله ایرانی که در روزگارانی دور محل زندگی شکارچیان عصر سنگ بود.
در ۲۵ کیلومتری شهرستان پاوه و در کنار جاده روانسر به پاوه قرار دارد. دارای پارکینگ است و محلی است عمومی برای گشت و گذار مردم. وردیه پارکینگ از غار جداست. هزینه بلیط برای هر نفر 40 هزار تومان است. داخل غار خنک و نمناک است. و کف آن را با سنگ فرش ساخته اند. در اطراف آ« صنایع دستی مخصوص کرمانشاه و رب های بسیار بینظری مانند رب لیمو عمانی، نارنج ، زردآلو و تمشک و ... میفروشند.امکاناتی مانند رستوران و سرویس بهداشتی نیز در محوطه آن هست.
غار قوری قلعه یکی از غار های زیبا و دیدنی ایران است.
فضای پیرامون غار سرسبز و دلنشین است و همچنین از پارکینگ مناسب، رستورانهای متعدد و سرویس بهداشتی خوبی برخوردار است که امکان شب مانی را هم ایجاد کرده. غار قوری قلعه زیباست اما الارقم تبلیغاتی که در موردش شده فقط 500 متر از آن قابل بازدید هست و قسمتهای مهم آن رو فقط میتونید از فیلمی که در ورودی غار میفروشند بخرید و ببینید. محوطه و بازار آن هم ارزش دیدن دارد.
از مهمترین ویژگیهای منحصر به فرد غار قوری قلعه، وسعت آن است که در میان دیگر غارهای آبی قارهی کهن در خاورمیانه، در رتبه اول قرار دارد. البته امیدوارم در آینده امکان بازدید برای تمام قسمت های آن وجود داشته باشد.
پوشش جنگلی ارزشمند، چشمهها و چشم اندازهای طبیعی متعددی در این منطقه وجود دارد که سبب شده هر گردشگری از سفر خود رضایت کامل را داشته باشد.
قدمت این غار در حدود 65 میلیون سال قبل بر می گردد و به همین دلیل با سفر به این غار سفری به میلیون ها سال قبل خواهید داشت.
وجود تالارها و آبروها و آبشارهایی که در قسمت غیر قابل بازدید آن وجود دارد، هر مسافری را ترغیب میکند که همواره منتظر گشایش آن بوده و دوباره به دیدارش برود.
غار قوری قلعه یکی از بزرگترین غارهای آبی در میان غارهای ایران میباشد.
این غار در دامنه کوههای شاهو قرار دارد.طبیعت بینظریش همیشه زیباست .پوشش متعدد گیاهی و چشمه های خروشان در مسیر دسترسی این مکان را به جاذبه بسیار دیدنی تبدیل کرده است.
این غار در فاصله ۸۷ کیلومتری از استان کرمانشاه و در ۲۵ کیلومتری شهرستان روانسر و در حد فاصل مسیر روانسر به پاوه میباشد.
غار قوری قلعه در لیست یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است.این غار ۴۰ سال پیش توسط غارشناسان انگلیسی کشف شد و حدودا ۶۵ میلیون سال قدمت دارد .طول این غار به ۱۲ کیلومتر و عمق آن به ۳۱۴۰ متر میرسد.
بخش های دیدنی غار شامل تالار کوهان شتر،تالار مریم ،تالار بلور، تالار عروس ،تالار مسیر برزخ وجود دارد.
دمای داخل غار از بین ۷ تا ۱۱ درجه و همیشه و در تمام فصول سال ثابت میباشد.
غار قوری قلعه در منطقه اورامانات استان کرمانشاه قرار داره که غاری آبیست ولی شباهتی به غار علیصدر نداره. تقریبا کمی شبیه به غار چالنخجیر دلیجان است.این غار که ۶۵ میلیون سال قدمت دارد در روستای قوری قلعه روانسر قرار داره.ورودی غار ۸هزار تومان بود ولی برای گردشگران خارجی ۱۶هزار تومان بود.این غار زیبا دارای چند تالار است.در بین راه صندلیهایی برای نشستن وجود داره.در طول مسیر آیاتی از قران کریم را در گوشه های غار نصب کرده اندو آدمو به یاد عظمت و بزرگی خدا و آفریده هاش میندازه.در انتهای مسیر دربی آهنی نصب شده که از آنجا به بعد کسی اجازه ورود نداره.در طول مسیر نور پردازیها باعث زیبا تر شدن مسیر شده است.#گلفام_سفر
یک غار زنده و همچنان در حال رشد در شهر روانسر و روستای قوری قلعه میباشد که با مبلغ ۸۰۰۰ تومان میتونید از غار دیدن کنید .گیت ورود و خروج مجزاست و با وارد شدن به غار خنکای بسیار مطبوعی رو تجربه میکنید و چکیده سنگها که توی صورتتون میپاشه و اگه تخیل خوبی داشته باشید هر استالاگمیت و استالاکتیت رو به صورت موجودی میبینید.معبر ساخته شده در کنار نهر روان در غار دارای محافظ آهنی بود که برای رطوبت اون مکان واقعا متریال مناسبی نبود .در زمان قدم زدن فقط سکوت کنید و به صدای اب و خفاشها گوش بدید قطعا براتون جالب خواهد بود .تالار مریم یک تاار بسیار زیبا بود که ۴۵۰ متر بود و بسیار طاق مرتفعی داشت(عکس نهم و هفتم)و همچنین تالار کوهان شتر که بعلت وجود استالاگمیت ها فرمی کوهان شکل گرفته بود و هر بخش زیبایی منحصر بفرد خود را داشته(عکس هشتم)و در انتهای بخش بازدید درب فلزی وجود دارد که اگر گوشتون رو بسمت درب ببرید صدای آبشار پر فشاری رو میشنوید که فعلا امکان بازدیدش میسر نیست(عکس اخر). این غار قدمت ۶۵ میلیون ساله دارد و بسیار زیبا هست و آب جاری در غار بشدت زلاله و زیبا که البته ریخته شدن سنگهای سفید در زمان ساخت معبر در این نهر از زیبایی این بخش کاسته.
یکی دیگر از شگفتی های طبیعی دنیا در کشور عزیزمان ایران قرار دارد، #غار_قوری_قلعه ( #قوری_قلا ) که یکی از بزرگترین و قدیمی ترین غارهای دنیا محسوب میشود در استان #کرمانشاه و در مسیر کرمانشاه به #روانسر و در روستایی با نام قوری قلا جای گرفته است.
این غار را به جرات میتوان از زیباترین غارهای دنیا دانست ، ب قدری زیباست که انگار طبیعت اکثر هنرش را در این جا به نمایش گذاشته است.
در زمان ورود به غار باید هزینه کمی بابت ورود به غار پرداخت کنید و سپس وارد غار شوید که متاسفانه اصلا به آن رسیدگی نشده و نمیشود، درفضای داخلی غار در برخی نقاط شما حتی زباله هایی را مشاهده میکنید که بسیار آزار دهنده و وجهه بدی دارد و در نقاطی دیگر قندیل های شکسته و خراش هایی را بر روی دیوارها جهت نوشتن یادگاری ( از انسان های کم خرد روزگار ) مشاهده میکنید که جای بسی اندوه و تاسف دارد.
هوای داخلی غار بسیار متعادل و خوب است به گونه ای که مسئولین میگویند تمام طول سال دمایی ثابت و بدون تغییر دارد، تندیس ها و اشکال بسیار حیرت انگیزی در اثر فرسایش آب درون غار و بر روی سقف ها به صورت قندیل مشاهده میکنید که واقعا حیرت انگیز و ناباورانه است.
در بیرون محوطه هم افراد محلی مشغول فروش و عرضه محصولات منطقه و خوراکی ها و غذاهای محلی میباشند.
غار قوری قلعه قدمت ۶۵ میلیون ساله دارد و در ۲۵ کیلومتری شهرستان روانسر واقع شده است، طول مستقیم غار ۳۱۴۰ متر می باشد که تنها ۴۵۰ متر از غار قابل بازدید هست و انتهای آن هنوز شناسایی نشده است. قسمت های مختلف غار با اسم هایی همچون تالار مریم، کوهان شتر، دالان برزخ و تالار بلور و عروس نامگذاری شده اند. داخل غار دمایی در حدود ۱۱ درجه دارد و بسیار خنک می باشد، در مسیر ورودی غار هم چندین غرفه صنایع دستی و خوراکی ها و محصولات و سوغات محلی اون منطقه هست که امکان خرید رو برای بازدیدکنندگان فراهم میکند.
در مسیر روانسر به پاوه از غار قوری قلعه دیدن کردیم که در دامنه کوه شاهو و در نزدیکی روستایی به همین نام قرار دارد . در بیرون غار غرفه هایی دارای صنایع دستی و لباس سنتی منطقه کردستان برای فروش موجود بود . ورودی غار ۱۰۰۰ تومان بود . درون غار یک مسیر پیاده روی بود که در مجاورت آن رود آب قرار داشت که به وسیله نرده از هم جدا شده بودند . غار از طول زیادتری برخوردار بود اما قسمتی از آن قابل روئیت بود و ادامه آن با نرده ای مسدود بود . درون غار از هوای خنک و مطبوعی برخوردار بود . درون غار قندیلها ، رنگها ، شکلها و مناظر چشم نوازی را می توان مشاهده کرد . غار از قدمت ۶۵ میلیون ساله برخوردار است و یکی از غارهای آبی بزرگ به حساب می آید و به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی ایران به ثبت رسیده است .
غار قوری قلا (کردی: قوڕهقهڵا) یا قوری قلعه، بزرگترین غار آبی خاورمیانه با قدمت ۶۵ میلیون سال است؛ که در استان کرمانشاه قرار دارد.این غار در ۲۵ کیلومتری شهر روانسر، در دامنه کوه شاهو و مشرف بر جاده روانسر - پاوه و در همسایگی روستایی به همین نام جای گرفتهاست.طول این غار ۱۲ کیلومتر و عمق آن ۳۱۴۰ متر است و به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران، به ثبت رسیدهاست. در سال ۱۳۵۵ یک گروه از غارشناسان انگلیسی و در سال ۱۳۵۶ گروه دیگری از غارنوردان فرانسوی بخشهایی از غار را بطول پانصدوپنجاه متر بررسی و اکتشاف کردند. در دهه ۱۳۶۰ نیز گروهی ازغارنوردان کرمانشاهی بخشهای جدیدی از غار را تا عمق بیش از سه کیلومتراکتشاف و شناسایی کردند.عمق حوضچههای این غار به ۱۴ متر میرسد هم چنین دمای درون غار ۷ تا ۱۱ درجه است و در همگی فصلهای سال ثابت است. این اثرطبیعی دارای تالارهای زیبا در ۱۴۰۰ متری و ۵۰۰متری به نامهای تالارمریم، تالار کوهان شتر، تالار مسیر برزخ، تالار بلور و تالار عروس میباشد. این غار یکی از زیباترین جاذبههای دیدنی و جهانگردیِ شهرستان روانسر میباشد.از لحاظ زیستشناسی گونه نادری از خفاش به نام خفاش موش گوشی در این غار زندگی می کند. متأسفانه بازدیدهای کنترل نشده باعث آسیب فراوان به داخل غار شده و در جای جای دیوارهها میتوان یادگاری و شکستگی قندیلها را دید. این غار در دره ای دیدنی قرار گرفته که چشم انداز طبیعی زیبایی دارد و آلاچیقها و رستوران و سرویس بهداشتی و پارکینگ در همین محوطه اطراف غار وجود دارد. در زمانی که ما از غار بازدید داشتیم هزینه ناچیزی برای پارکینگ و ورودی غار پرداخت کردیم و حدود 500 متر از غارامکان بازدید عمومی داشت (تالار مریم و کوهان شتر). گویا برای رفتن به بقیه قسمتها بایستی از تونلی عبور کرد که سقف غار به آب چسبیده و امکان عبور بدون تجهیزات وجود ندارد