آب انبار در ضلع غربی میدان با تزیینات کاشی کاری دوران صفوی که کاربری آن در آن زمان شربتخانه بوده و همچنین تامین کنننده آب شُرب شهر و کسبه بازار بوده است، که به دستور علیمردان خان پسر گنجعلی خان معماری استاد عبدالله احداث شده است. را میبینیم.
آب انبار تاریخی علیمردان خان که داخل بازار مسگری غربی واقع شده است، دارای ویژگیهای معماری جالبی می باشد که توجه بینندگان را به خود جلب میکند. تاریخ کتیبه ی موجود در بنای مذکور، ۱۲۰۹ هجری قمری است. این کتیبه در سردر آب انبار علی مردان خان واقع شده است و مربوط به دوره ی صفویه می باشد.
آبانبار به نام علیمردان خان پسر گنجعلیخان نام نهاده شده است. قسمت های عمده بنای این آب انبار عبارتند از: منبع ذخیره آب، پوشش منبع، بادگیر و هواکش، راه پله و پاشیر، سردر تزئینی.
سردر آبانبار دارای کاشیکاری های بسیار زیبایی است. همچنین دارای سنگ هایی می باشد که حکاکی شده اند و جلوه ی بسیار زیبایی داردند.ابعاد منبع آبانبار ۱۰×۱۹.۵ متر و ارتفاع آن نُه متر است و این آب ابنار توان ذخیرهی حدود ۲ میلیون لیتر آب را دارد.این آب انبار نیاز آب نه ماه اهالی محلههای اطراف را تامین میکرده و آبی خنک و گوارا داشته است.
از زمان های قدیم ، شهر کرمان به عنوان یک شهر کویری دارای آب انبارهای متعددی برای ذخیره آب بوده است .
یکی از آب انبارهای بافت قدیمی کرمان ، آب انبار گنجعلی خان متعلق به چهارصد سال قبل و دوران صفوی می باشد .
محل این انبار تاریخی در ضلع غربی میدان گنجعلی خان در ابتدای بازار قدیم شهر کرمان ( بازار گنجعلی خان ) قرار دارد .