بازارهای شهرهای قدیمی همیشه برای من و احتمالا بسیاری از گردشگران جذاب هستند و در هر شهری که می روم سعی می کنم گردشی در بازارش نیز داشته باشم. قم چون یک بازار قدیمی به نام کهنه دارد، بازار سرپوشیده جدیدش را بازار نو نام گذاشته اند که حدود ۳۰۰ متر طول آن است و از چهارراه بازار آغاز و تا کوچه عربستان ادامه دارد. البته بازار نو چند راسته دیگر مثل راسته کفاش ها داره که در سمت دیگر خیابان طالقانی و به سمت حرم است. بازار نو که در دوره قاجاریه احداث شده است مجموعه ای از چندین راسته، سرا، تیمچه و چهارسوق است؛ سراهایی همچون صدراعظم، همدانیه، عسگرخان، تیمچه بزرگ و در طول بازار نیز چند مسجد مثل مسجد ملاجعفر و مسجد مسگرها و همچنین حمام دیده میشه. بازار نو ارتفاع بیشتری نسبت به بازار کهنه داره و طاق های آجری و تزئینات گچی آن نمود بیشتری داره. نورگیرهای روی سقف به شکل قلب هست که اینم از نکات جالبه! در طول سال های گذشته سه پاساژ هم در محدوده بازار نو احداث شده اند که به نظرم اون یکپارچگی و زیبایی بازار سنتی را بهم زده اند. مثل سایر بازارها، اینجا هم عکس گرفتن سختی ها خودش را داره و برای رهگذران تعجب برانگیز هست!
#گلفام_سفر
بازار بزرگ قم با موازات خیابان ایت الله طالقانی قرار داره که قدمتی صفوی_قاجاری داره و دارای تیمچه های بسیار زیبایی هست.در این بازار برخلاف بازار کهنه تردد و تجارتهای زیادی صورت میگیره و جنب و جوش خوبی رو در این مکان میبینید وطاق های زیبا وسفید با نورگیرهایی که وظیفه روشنایی بازار رو بعهده دارند بسیار زیباست .در این بازار چیزی که خیلی بچشمتون میخوره و در عین حال خرید و فروش زیادی داره، پارچه و منسوجات هست که قیمت ارزانی هم داره.انواع فروشگاه های صنایع دستی و ظروف مسی و ظروف چینی و بلور هم در این بازار وجود داره و همچنین حمام زیبای حاج عسگر خان با کتیبه ی قاجاری که همچنان مشغول فعالیه هم در این بازار قرار داره.
آدرس: مرکز شهر، خیابان طالقانی بازار قدیمی قم، از شاهکارهای معماری ایران در بافت قدیمی این شهرستان قرار دارد. هر بخش از بازار قدیمی قم در دوران مختلفی ساخته شده و به مرور بر وسعت آن افزوده شده است. به طور کلی بناهای این مکان گردشگری متعلق به دوران سلجوقیان، ایلخانیان، صفویان، قاجاریان و پهلوی است. تیمچه بزرگ بازار قم، توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسیده است و سالهاست میزبان مسافرانی است که سوهان و مهر و سجاده را میخرند تا بهعنوان یادگار هدیه کنند.