این کاروانسرا در کنار بازار در قسمت غربی قرار گرفته که در گذشته محل استراحت مسافران و محل دادو ستد بازرگانان داخلی و خارجی بوده است . که ورودی این کاروانسرا از داخل خیابان می باشد که یک در چوبی بزرگ داردو یک بالکن چوبی نیز دارد که دو درب دیگر این کاروانسرا در سمت شمال شرق به بازار را ه دارد و می توانید از آنجا وارد بازار شوید، چهار دیوار این بنا از سنگ سفید ساخته شده وداخل آن حدود ۴۰ حجره که همه تا جر نشین هستند قرار دارد. و ضلع جنوب این بنا دیوار پشت که محل گذر مردم به داخل بازار می باشد.
این کاروانسرا از یک سو به راسته بازار خوی متصل است و از دیگر سو به خیابان طالقانی. هر دو ورودی دارای زیبایهای مخصوص به خود و منحصر به فردی است. از سمت خیابان طالقانی یک بالکن زیبا وجود دارد که بیشتر شبیه بالکنهای دوقلو در ورودی بازار بزازان تبریز است. ورودی دیگر آن از سمت بازار دارای گنبدی زیبا با تزیینات معماری است.
فضای کاروانسرا مشجر و دارای حوضی است.
اِلمان کاروانی در محوطه کاروانسرا نصب شده است که حس و حال کاروانسرا را بیشتر القا میکند. کاربری این کاروانسرا در حال حاضر تجاری است.
این کاروانسرای در شهرستان خوی واقع شده است ؛ درب ورودی اصلی کاروانسرا از سمت خیابان طالقانی است و تعدادی درب فرعی دیگر هم در اطراف این بنا قرار گرفته ؛ قدمت این کاروانسرا به دوره ی صفویه مربوط می شود که از بناهای قدیمی استان آذربایجان غربی نیز محسوب می شود. کاروانسراها همیشه محل مناسبی برای استراحت و دادوستد کالاها بوده اند این کاروانسرا نیز در این زمینه اهمیت فراوانی داشته ؛ این بنای تاریخی دارای چهار ایوان است که در حال حاضر تنها دو ایوان آن در سمت شمال و شرق قابل مشاهده است؛ همچنین حجره های این بنا در گذشته همراه با قهوه خانه بوده اند و امروزه هم تعدادی از انها در این مجموعه مشغول به کار هستند