در شهر اصفهان و در محله حکیم آن، مسجد حکیم قرار گرفته است که دارای یکی از تاریخی ترین سردرهای ایران است: سردرجورجیر. روبهروی سقاخانه، سردر آجری زیبایی را خواهید دید که از قدیمیترین بناهای تاریخی دوره دیلمی و نمونه بارز آجرکاری و گره سازی به سبک رازی از آن دوره است و قدیمیتر از گنبد تاجالملک در مسجد جامع عتیق اصفهان به عنوان نمونهای از هنر آجرکاری با سبک رازی از دوره سلجوقیان است.
اصفهان به قدری جاذبهی گردشگری داره که اگر قصد داشته باشیم همهی اونا رو ببینیم شاید یکماه هم کم باشه اما من در دو روز اقامتم بعضی از اونا رو تونستم ببینم و یکیشون همین سر در مسجد جورجیر بود.
بازدید از این جاذبه حس خاصی داره و آدم زمان و مکان رو گم میکنه، چطور بگم؟ انگار وارد یه دنیای دیگه شدی!
هنر آجرچینی در این بنا به زیبایی صورت گرفته و کمان بالای سر در نشون از دقت و وسواس سازندههاش داره و اجراش با تکنولوژی چند صد سال پیش کار پیچیدهای به نظر میرسه. یه سقاخانهی قدیمی و البته متروک هم درست روبهروی در مسجد قرار گرفته که به خاص بودن محیط اضافه کرده.
موقع بازدیدِ من، پیر مرد شیرینسخن اصفهانی با لهجهی زیبا و با حسرت فراوان توضیحاتی برام داد که دلنشین بود اما به صحت و سقمش خیلی مطمئن نیستم! بیشتر شبیه به افسانهها بود.
سردرِ جورجیر تنها بخش باقی مانده از مسجد جامع جورجیر در محله حکیم اصفهان است. این سردر که در شمال مسجد حکیم و در کوچه باغ قلندرها قرار دارد، مربوط به دوره آل بویه و پایتختی اصفهان در آن روزگار است. سردرِ زیبای این مسجد تخریب شده که در بارندگی های آذر ۱۳۳۳ اصفهان از زیر کاهگل فرو ریخته روی آن نمایان شد، تنها بخش از مسجدی است که از قدیمی ترین مساجد اصفهان محسوب می شود و در دوره وزارت صاحب بن عباد بنا شده بود. گفته می شود این مسجد در حمله مغول ها تخریب شد و بعدها در دوره صفویه در زمین آن مسجد حکیم بنا شد. از کتیبه سردر جورجیر که به خط کوفی گچ بری شده بود، در طرف راست فقط عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» و در طرف چپ سردر، عبارت «بالقسط لاالله الا هوالعزیز الحکیم» برجای مانده و بقیه کتیبه از بین رفته است. در نماهای خارجی طرفین سردر و در داخل تاق نماهای آجری آن عبارات «لااله الاالله»، «محمد رسول الله»، «القدره لله»، «العظمه لله»، «سبحان الله»، «الحمد لله» به خط کوفی گچ بری شده و باقی مانده است. گچ بری ها دو طرف سردر بسیار زیبا و هنر دوره آل بویه را به نمایش می گذارد. اگر در اصفهان گذرتان به هتل سنتی اصفهان یا رستوران جارچی باشی افتاد، این بنای زیبا را هم که در همسایگی این دو قرار دارد، ببینید.