بعد از بازدید خانهی دبیر الملک از نگهبان خوش اخلاق خانه آدرس خانهی پدر سالار را میپرسم. "مستقیم میری، میپیچی سمت راست، باز مستقیم برو دوباره میپیچی سمت راست." این آدرس خانه مهرانگیز کامبیز از خانه دبیر الملک است. وسط راه از یک بقالی هم دوباره آدرس را میپرسم. دیوار بیرونی خانه که حالا جایش را به نردههای آبی رنگی داده و انگار مدل حیاط هم کمی عوض شده است. این خانه قدمتش به اواخر دوره قاجار میرسد و یک پنجره ارسی در شاه نشین آن خودنمایی میکند. این تنها اثر شاخص معماری این خانه است. اما آنچه هنوز بازدید از این خانه را جذاب میکند، همان علت شهرت این خانه است که لوکیشن سریال محبوب پدر سالار بوده است.
بالای ایوان میایستم. یاد بهترین و ارزشمندترین سکانس سریال میافتم. روی همین پلهها بود آنجا که مولود با بازی مرحوم جمیله شیخی به دیدن اسدالله، همان پدرسالار آمده بود.
به غیر از یک حس نوستالژیک که با تغییرات انجام گرفته به سختی درک میشود این خانه چیز دیگری ندارد و به تنهایی شاید ارزش بازدید نداشته باشد.
سالهاست از پخش سریال پدر سالار میگذرد. بعید به نظر میرسید خانه ی پدر سالار همچنان پابرجا باشد و مانند سایر خاطرات به زباله دان انداخته نشده باشد. ولی جای شکرش باقی بود که خانه ای که روزگاری مهرانگیز خانوم، زنی که در خانه اش بساط روزه برپا میکرد و بعد از فوت ایشان سریال خاطره انگیز پدر سالار در آن ساخته شده، همچنان پا برجاست و با دیدن حیاط و ساختمانش تورا به فضای همان خانه ی متشنج از دعوای بین عروس کوچیکه و پدر سالار میرد.
دیدن این محل هم در عودلاجان گردی توصیه میکنم.
خانه مهرانگیز کامبیز
صاحب این خانه خانم مهرانگیز کامبیز بودند که داخل خانه مراسم روضه و ... راه اندازی میکردند و بعد از فروختن این خانه به دلیل کهولت سن به خانه سالمندان رفتند.
سریال معروف پدر سالار در این خانه فیلمبرداری شده است.
من خودم فکر میکردم خیلی قشنگ تر از این باشه.
کلا ارزش نداره تا اونجا برید و فقط این خانه رو ببینید. اگر برای دیدن عمارت های دور و بر میرید به این خانه هم سربزنید.
در ضمن چون به محله امامزاده یحیی تعلق داره درون اتاق های خانه کلاس های مختلف برگزار بود بنابراین نتونستم به داخل خانه برم.
خانه مهرانگیز کامبیز در محله امامزاده یحیی از خانه های اواخر دوره قاجار است که اکنون تبدیل به خانه فرهنگ امامزاده یحیی شده و در آن کلاس های آموزشی و هنری برگزار می شود. در مورد تاریخچه خانه اطلاعات زیادی در دست نیست اما گفته می شود خانم مهرانگیز در این خانه مراسم روضه برپا می کرد. بعد از او هم فردی به نام آقاجلال تهرانی مالک این خانه می شود و در نهایت شهرداری تهران آن را خریداری کرده است. این خانه لوکیشن سریال معروف پدرسالار بوده است که خاطره مشترک همه ما ایرانی ها در اوایل دهه ۷۰ است. وقتی وارد حیاط این خانه می شویم بی اختیار تصویر ملوک خانم روی ایوان و اسدالله خان در کنار حوض جلوی چشم مان می آید اگرچه حوض تخریب شده و آبنمایی جای آن ساخته شده است. در جای جای این خانه می توان بازیگران این سریال تاریخی را تصور کرد؛ جمال و زهرا، جلال و زهره، ناصر و آذر و ...