به نام خدا سفری ماجراجویانه به شهرهای مالزی باسلام و عرض ادب خدمت دوستان عزیز سایت لست سکند و عرض خسته نباشید به مدیریت و عوامل سایت دوست داشتنی و محبوب لست سکند. سفرنامه پیش رو حاصل تجربیاتی بود که در طول سفر به مالزی در دی ماه
پاییز 1397 بود. کمی دورتر ماشین را پارک کرده و هم چون همیشه پیاده به مقصد میرویم. در راه به کوآلالامپور رسیدیم. خیابان کوآلالامپور. خیابانی در قلب شهر گنبدهای فیروزه ای، اصفهان زیبا. خیابانی در مجاورت چهارباغ عباسی، با کمی فاصله از سی و سه
هدف از نوشتن این سفرنامه ادای دینی هستش به تمام 40 نفری که خاطرات سفر خودشون رو در این سایت ثبت کردند و باعث شدند افرادی مثل ما با خوندن این سفرنامهها با خیال راحت به سفر به مالزی، با دغدغه کمتر و بدون وابستگی
اگه گذرتون به مالزی خورد حتما شهر بندری ملاکا رو توی لیست بهترینهای مالزی بزارید.
توضیحی درباره ی تاریخ ملاکا به شما بدم ، ملاکا یا ملاخ اسم ایالتی توی کشور مالزی که جزو سومین ایالتهای کوچیک مالزی محسوب میشه.
سال 1400میلادی یک شاهزاده به اسم پارامسورا از سوماترا به این محل فرار میکنه و سلطنتی تشکیل میده در سال 1414 این شاهزاده به اسلام روی میاره و اسم خودش رو به راجه اسکندرشاه تغیر میده ، اما شهر ملاکا شهری بسیار استراتژیک محسوب میشه ،در سال 1515 درگیری بین سلطان ملاکا و پرتغالیها درگیری سختی اتفاق می افته که سلطان ملاکا به سمت سوماترا فرار میکنه و ملاکا به دست پرتغالیهای میوفته اما دلیل اینکه پرتغالیها به دنبال ملاکا بودن این بود که ملاکا دروازه ی تجارت با چین بود و بعد هلندیها و در آخر توسط انگلیسیها به تصرف در میاد .
ملاکا، پنانگ و سنگاپور سه نقطه ی مهم زمینی برای انگلیسیها بود ، با رشد سنگاپور ،ملاکا از این رده بندی خارج شد و بعد از استقلال مالزی دوباره به مالکیت این کشور در اومد و به دلیل اینکه در نیمه ی راه چین به هند هست پس از موقعیت ویژه ای به عنوان بندگاه قرار داره.
تاثیری که اشغالگران از نظر فرهنگی روی این شهر گذاشتن باعث شده این شهر به رنگین کمانی از عادات و فرهنگ و رسوم تبدیل بشه
برای رفتن به ملاکا، صبح زود بیدار شدیم مطابق معمول صبحانه ی کاملی خوردیم و به سمت ایستگاه مترو رفتیم ،با پرداخت 4 رینگت به ترمینال تی بی اس رفتیم و بلیط ملاکا رو برای ساعت 9 صبح به مبلغ نفری 15 رینگت با انتخاب جای صندلی گرفتیم ، ترمینال جالبی بود از این نظر که سیستم سوارکردن مسافر و تابلوهای اعلام شماره ی اتوبوس دقیقا مثل فرودگاه بود و حتی وضعیت رو اعلام میکرد که فلان اتوبوس ترمینالو ترک کرد یا فلان اتوبوس تاخیر داره یا کنسل شده ، تمام اتوبوسها راس ساعت حرکت میکردن و مثل ایران نبود که صدبار اسم یارورو صدابزنن که کجاست یا تاخیر داشته باشه یا توی راه هی داد بزنه مسافر سوار کنه
اتوبوس تمیزو راحتی بود ، بعد از حدود دو ساعتو نیم به مِلاکا رسیدیم و از نرم افزار آفلاین شروع به جستجوی محلهای دیدنی شهر ملاکا کردیم ، جاهایی که انتخاب کردیم رو مشخص کردم و خوشبختانه ملاکا هم گرب داشت ، از ترمینال تا محله ی توریستی ملاکا روبا گرب به مبلغ 8 رینگت طی کردیمو به محله ی توریستی ملاکا رسیدیم.
دیدن مالزی بدون دیدن ملاکا بی معناست. پس شک نکنید برای دیدن این شهر.
#ملاكا شهری بندری در جنوب #مالزی میباشد که به #شهر_قرمز معروف است و در قدیم هم به آن #بند_ملاخ میگفتند، این شهر در طول تاریخ زیر سلطه پرتقال، هلند و انگلیس بوده که از آنها هم فرهنگ هایی به ارث برده که تاثرات زیادی بر فرهنگ و سبک زندگی مردم گذاشته است، این شهر طی ۵۰۰ سال گذشته گذرگاهی برای تجارت و بازرگانی میان کشورهای شرق و غرب بوده است که به ثبت یونسکو نیز رسیده است و تاریخی ترین شهر #مالزی نیز میباشد. از نمودهای اصلی هنر مردم در شهر #ملاکا نقاشی های دیواری است که در جای جای شهر بر روی دیوارها این نقاشی ها را میتوانید مشاهده کنید. شهری کوچک اما زیبا و پر از جاذبه و دارای بازارهای معروف که بیشتر ساکنان این شهر چینی ها میباشند، تردد در شهر به وسیله ماشین های کرایه ای دربست بهترین نوع حمل و نقل میباشد و همینطور هم دوچرخه های موزیکال که در سطح شهر زیادند و برای جابجایی مبالغی دریافت میکنند که تجربه آنها بسیار لذت بخش است. جرم و جنایت در این شهر بسیار کم است ولی جیب برها در شهر زیاد هستند که باید مراقب وسایل خود باشید، خیابان های شهر تقریبا کوچک و کم عرض میباشند و کاملا به سبک بومی و برخی از خیابان ها هم به سبک چینی میباشد ، معماری خانه ها هم بسیار جالب و زیباست . پوسته گردشگری شهر تمیز و زیبا و دلنشین است، جاذبه ها و رستوران ها و مراکز خرید زیادی را در سطح شهر میبینید، رستوران ها غذاهای متنوعی را با طعم های چینی، مالایی و برخی پرتقالی و هلندی نیز ارائه میدهند همینطور هم رستوران های دریایی زیادی را میبینید. جاذبه های این شهر شامل : قلعه پرتقالی فاموسا، مسجد سلت ملاکا، #کاخ_سلطان_ملاکا( شاه منصور سلطانی) ، برج تامینگ ساری، موزه بابانیونای، #خیابان_جونکر( محله چینی ها) این خیابان در شب های جمعه شنبه و یکشنبه مسدود شده و بازار دستفروشان میباشد، معبد چنگ هون تنگ، ستادسویس، کلیسای سنت پل، کلیسای کریس، #مینی_مالزی و پارک فرهنگی، قبرستان چینی ها، #رودخانه_ملاکا و ... میباشد. رستوران ها و غذاهای معروف #ملاکا نیز شامل : Asam pedas ( برنج و ماهی ترش مزه با ادویه جات تند) ، (sambal Belacan ) نوعی غذا با میگو که بسیار تند است) ، غذای cencaluk : از نوعی جاندار شبیه به میگو به نام کریل تهیه شده که طعم عجیبی دارد. غذای Lemang: برنج پخته شده در برگ بامبو و انواع غذاهای دریایی مانند خرچنگ، هشت پا، صدف، ماهی و میگو و ... میباشد. حتما از این شهر زیبا در سفرتان به #مالزی دیدن بفرمایید و آب هندوانه طبیعی که در سرتاسر شهر توسط مردم محلی آماده میشود را میل بفرمایید.
ملاکا تاریخی ترین شهر کشور مالزی ست. که حدود 500 سال قدمت دارد. از جاذبه های گردشگری این شهر میتوان به میدان سرخ, کلیسا, برج آسمانی 360 درجه, کشتی پرتقالی ها و .. نام برد. دورتادور این شهر کانال آبی قرار دارد که قایق سواری در این کانال و تماشای ساختمان های رنگارنگ در کنار طبیعت زیبا بسیار دلنشین است.
همچنین میتوان با سوارشدن بر دوچرخه های اجاره ای در میدان سرخ این شهر را پیمایش کرد و از مجموعه ای از زیبایی, تمیزی, رنگ ها و .. لذت برد.
ملاکا شهری ست که توصیف آن تنها در کلمات نمیگنجد.
#تایسیز
بندر ملاکا چند ساعتی بیشتر با کوالالامپور فاصله ندارد و یک روزه می توان رفت و برگشت. ما صبح رفتیم و نزدیک شهر که شدیم ترافیکی کمی بود. تعداد زیادی هتل داشت و با ورد به شهر مغازه فروشنده گان هندی بود. موزه و کلیسای تاریخی داشت ساختمان هایی قرمز رنگ داشت و سه چرخه هایی که با گل هایی رنگ شاد تزیین شده بود تا توریست ها سوار شوند. و در میدانی که وسطش ساعت داشت توپ های قدیمی بود و رود خانه ای که امکان قایق سواری بود و مراکز خریدی که از پایتخت مالزی اجناس گران تری داشتند. ما به نزدیک رودخانه ای که به دریا می ریخت رفتیم و رستوران های دریایی بود و مدتی در کنار اسکله بودیم و دریارو تماشا کردیم. شهر زیبایی بود.