«مسجد شیخ لطف الله» دقیقا روبروی عمارت عالی قاپو قرار داره که کاشیکاری های خاص و حوض وسطش منعکس کننده تصویر مسجد و عالی قاپوه. دلیل ساخت این مسجد، ارادتی بود که شاه عباس اول به «شیخ لطف اله جبل عاملی» داشت. چیزی که در مورد این مسجد جالب و عجیبه، وجود نداشتن صحن و مناره در مسجده که باعث شده تا کاشیکاریهای زیبا و استادانه، فضای مسجد رو به گنبد مربوط کنه. یکی دیگه از نکات جالب در مورد این مسجد اینه که یه راه زیر زمینی برای ملاقات شاه با شیخ لطف اله و برعکس بین کاخ عالی قاپو و مسجد وجود داشته که الان به دلایل نامعلوم بسته شده. جلوی این بنا فضای بزرگی قرار داره که برای استراحت مناسبه، بازار عتیقه فروشها و فروشگاههای مخصوص سوغات و ادویه خاص اصفهان در نزدیکی این مسجد قرار دارن.
خطر غرق شدن؛ لطفا به سقف نگاه نكنيد!
اگر من جاى مسئولين اين مسجد/موزه بودم حتما اين جمله رو كتيبه میکردم و سر در ورودی نصب میکردم تا بازدیدکنندگان رو از خطر احتمالی نجات بدم!
زیبایی و شوکت گنبدخانهی این مسجد به قدری زیاده که هوش از سر هر بینندهای میبره و همه، مات و مبهوتِ این جبروت فقط خیره به سقف نگاه میکنن. واقعا خطر غرق شدن در زیبایی آدم رو تهدید میکنه!
هنر کاشیکاری و کاربندی در این مسجد به غایت رسیده و مقرنسکاری ها و یزدی بندیها به حد نهایت.
به نظر من تمام اماکن تاریخی (هزارهی اخیر) کشور ما در یک کفهی ترازو قرار میگیره و مسجد شیخ لطف الله در کفهی دیگه، اینجوری عدالت هم بر قرار خواهد شد.
فقط كاش كار مرمت مسجد زودتر تموم بشه و اون داربستهای لعنتی رو از گنبد سریعتر جمع کنن که بد جور روح و روان رو آزرده کرده!
مسجد شیخ لطفالله شاهکاری از معماری قرن یازدهم هجری است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران نامدار آن عصر و در ضلع شرقی میدان نقشجهان بنا شده است. این مسجد به فرمان شاه عباس اول و برای تجلیل از شیخ لطفالله میسی بنا گردید تا محل درس و اقامت و عبادت او باشد. ویژگی این مسجد، فقدان مناره و حیاط و همچنین وجود پله در ورودی است که آن را متفاوت تر از سایر مساجد عصر صفوی کرده است. گفته می شود این مسجد، فضای خصوصی درباریان بوده است و عموم اجازه ورود به آن را نداشتهاند. محراب، زیباترین بخش مسجد است که با کاشیها و مقرنسهای زیبا تزئین شده است. ارتفاع گنبد مدور مسجد هم نسبت به سایر مساجد کوتاهتر است و در طول ساعات روز به سه رنگ خاکی، صورتی و خاکستری دیده میشود.
مسجد شیخ لطفالله (ساخته شده در ۱۶۰۲ - ۱۶۱۹ میلادی) یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان، در ضلع شرقی میدان نقش جهان، اصفهان و روبروی عمارت عالی قاپو قرار دارد. مسجد شیخ لطفالله در مدت هجده سال بنا شده و شاهکاری از معماری و کاشیکاری است. زیر گنبد طاووسی طراحی شده که سر آن با نورود نور از طاق بالای گنبد کامل میشود. رنگهای کاشی ها با توجه به نور در طول روز به رنگهای صکرتی،خاکی و خاکستری در می آید. بر روی کاشی های هفت رنگ،آیات قرآن، شعر و نام امامان نوشته شده است. همچنین مسجد دارای شبستان زمستانه در زیر زمین است و با طاقهای کوتاه مسقف شده است.
مسجد شیخ لطف الله یکی از شاهکارهای معماری و کاشی کاری دوران صفوی ایت است.
این مسجد به سبب نداشتن مناره و صحن شهرت زیادی دارد.
این مسجد در مجموعه ی جهانی میدان نقش جهان واقع است.
- مسجد شیخ لطف الله مدورترین گنبد جهان را دارد که ب عنوان یکی از زیباترین گنبدهای دنیا از آن یاد می شود.
گنبد این مسجد در طول روز به سه رنگ خاکی، صورتی و خاکستری در می آید.
مسجد شیخ لطفالله در ضلع شرقی میدان نقش جهان اصفهان و روبهروی کاخ عالی قاپو و در همسایگی مسجد امام واقع شده است. طرح این مسجد هم زمان با اجرایی شدن نقشهی چهار باغ و باغ هزار جریب ریخته شد و طی ۱۸ سال و در دوران شکوفایی معماری صفوی به بهره برداری رسید. این مسجد به دستور شاه عباس و به افتخار ورود شیخ لطفالله جبل عاملی ساخته شد. از آنجایی که این مسجد نه دارای مناره و نه شبستان ورودی (حیاط) است و همچنین ورودی آن که با پله شروع میشود، کمی غیرطبیعی است. در ورودی مسجد به صورت دو لنگه است و از چوب چنار یک پارچه ساخته شده که پس از ۴۰۰ سال هنوز پابرجا است. یکی از ویژگیهای این مسجد چرخش ۴۵ درجهای است ، اما این بنا چنان استادانه ساخته شده است که از بیرون هیچ اثری از کجی را مشاهده نخواهید کرد. یک راهرو که تماما با کاشی کاریهای هفت رنگ با رنگ غالب سبز وآبی پوشیده شده است وجود دارد این راهرو از ابتدای ورودی در سمت چپ است و سپس به سمت راست میچرخد. پس از طی کردن این راهرو به محوطهی اصلی و زیر گنبد کم ارتفاع (از زمین ۳۲ متر) مسجد میرسید. این گنبد به واسطهی عظمت، ویژگیهای فرمی و تزییناتی به رنگ آبی تیره بر روی زمینهی سفید، به یکی از زیباترین گنبدهای اصفهان و ایران تبدیل شده است. همچنین در مرکز داخلی گنبد طاووسی طراحی شده است که پرهای آن به وسیلهی نور وارد شده از طاق بالای در ورودی مسجد تکمیل میشود. دو لوح در داخل محراب که عبارت «عمل فقیر حقیر محتاج بر رحمت خدا محمدرضا ابن استاد حسین بنا اصفهانی» روی آن حک شده است وجود دارد. در زمان نزديک طلوع و غروب آفتاب، بازدید از مسجد شیخ لطف الله را از دست ندهید چرا که با قرار گیری خورشید در نزدیک افق، بازتاب تابش آن به نقش طاووس وسط گنبد می رسد و انعکاس نور از سطح کاشی ها، چيزي شبيه به دم طاووس را شکل می دهد.این مسجد زیبا برای من جزء دوست داشتنی ترین مکانهاست و هر بار از دیدنش خسته نمیشوم . ورودی این مسجد 3000 تومان است
مسجد شيخ لطف الله واقع در ميدان نقش جهان . اين مسجد در دوران صفوي به دستور شاه عباس اول ساخته شده .معماري و كاشي كاري اين مسجد واقعا زيباست . هنگام ورود يك دستگاه داده ميشه كه توضيحات كامل رو به صورت صوتي ميشه گوش كرد . توي سالن بزرگ مسجد وقتي از در ورودي وارد ميشي از همونجا كه وسط سقف نگاه كني سايه يه طاووس كه پرهاش رو بسته ديده ميشه
این مسجد در میدان نقش جهان اصفهان قرار داره و بسیار بسیار کاشی کاری های زیبایی داره.این مسجد مناره و صحن نداره و توسط یک راهرو وارد مسجد میشین.گنبد گرد و زیبای مسجد بسیار معروفه و یکی از دلایل اون تغییر رنگ گنبد از بیرون به سه رنگ خاکی و صودتی و خاکستری و از داخل بخاطر پنجره های مشبکی که در گنبد بخاطر نور ایجاد شده در زمانهای مختلف روز میتونید شکلی به مانند پرهای طاووس داخل گنبد ببینید.مسجد لطف الله یکی از بینظیرترین اثرهاییه که تو ایرانه.
مسجد شیخ لطف الله دیگر شاهکار معماری صفوی در یک سمت میدان زیبای نقش جهان می درخشه. این مسجد به دستور شاه عباس اول و توسط معمار زبردست محمدرضا اصفهانی ساخته شده.این مسجد شاهکاری از معماری و کاشیکاری قرن 11.
مسجد شیخ لطفالله تو ضلع شرقی میدان روبهروی کاخ عالی قاپو قرار گرفته. به دلیل موقعیت میدان برای وارد شدن به مسجد با دالانی رویایی 45 درجه به سمت قبله می چرخید. اما اینقدر این چرخش نا محسوس و فضای دالان زیباست که شاید متوجه این امر نشید. این مسجد مناره و صحن نداره و شاید از این نظر نیز یکتاو جالب توجه باشه. همچنین این مسجد مدورترین گنبد جهان را داره و به عنوان یکی از زیباترین گنبدهای جهان شناخته میشه.
مسجد شیخ لطف الله در ضلع شرقی میدان نقش جهان، یکی از زیباترین مسجدهای ایران و حتی جهان است. کاشی کاری های ظریف و ترکیب رنگ ها در این مسجد، فوق العاده است. نکته جالب این مسجد این است که صحن و منار ندارد ولی داخل گنبدش بسیار باعظمت و زیباست.
قیمت بلیط ورودی 3 هزار تومان است و از راهنماهای صوتی هم می توان استفاده کرد که البته اطلاعات خیلی ساده ای به شما می دهند. دیدن این مسجد از واجبات سفر به اصفهان است.
این هم یک مسجد زیبای دیگه در اصفهان. این مسجد یکم خاص ساخته شده و شاید ب همین علت مشهور هست اول اینکه این مسجد بر خلاف بقیه مناره و صحن نداره اما یک گنبد خیلی خیلی قلمبه و قشنگ داره و دوم اینکه مسجد رنگارنگی هست یعنی در طول روز در چند رنگ چشم نواز دیده میشه
تا شاهکار بعدی