این ستون سنگی به ارتفاع ۳۲متری بنام سازنده خودش یعنی کنستانتین نام گذاری شده است. این ستون در میدان سلطان احمد استانبول یا میدان هیپودروم قرار دارد و رو به روی درب ورودی غربی مسجد سلطان احمد خودنمایی میکند. عکاسی عمودی کلا دوست ندارم ولی خوب برای چنین بناهایی مجبور بودیم عمودی عکس بگیریم
ستون کنستانتین که در محله فاتح استانبول و درست در کنار ایستگاه تراموای Cemberlitas قرار داره، ستونی است که ابتدا در سال 330 میلادی توسط کنستانتین امپراتور روم از معبد آپولو در شهر رم خارج و در میدان فوروم اونجا نصب میشه و بعدا هم به شهر جدید قسطنطنیه در بیزانس منتقل و در مکان فعلی نصب میشه.
پس از نصب در محل فعلی، مجسمه خود کنستانتین هم در بالای این ستون که ارتفاعی برابر با 57 متر داره نصب میشه و به همین دلیل هم به ستون کنستانتین معروف میشه.
این ستون یک بار در دوران بیزانس توسط رعد و برق بکلی ویران و دوباره بازسازی میشه و بعد از فتح قسطنطنیه هم بارها توسط سلاطین عثمانی مورد بازسازی و تعمیر قرار میگیره.
امروزه هم شما ورق ها و تسمه های فلزی رو که جهت محافظت از ستون و جلو گیری از فرو ریختن آن بر روی ستون نصب شده مشاهده میکنید.
در محله فاتح و انتهای خیابان دیوان در نزدیکی ورودی بازار بزرگ استانبول،ستونی جلب توجه میکنه که زیبایی خاصی نداره و بنای مهمی بنظر نمیرسه. نام ستون کنستانتینه که در گوگل مپ با اسم ستون چمبرلی تاش مشخص شده. این ستون در زمان حکومت کنستانتین اول یا کنستانتین کبیر (بنیانگذار شهر قسطنطنیه همون استانبول فعلی و نخستین امپراطور مسیحی که در سال ۲۷۲ متولد شد و در سال ۳۳۷ میلادی فوت کرد) ساخته شد در آن زمان این ستون دارای عظمت و شکوه زیادی بود بر روی ستون ابتدا مجسمه آپولو و بعد از آن نماد مسیحیت قرار داده شد و با فتح استانبول توسط مسلمانان نماد مسیحیت از آن جدا شد. سپس در اوایل قرن هجده و توسط ۲۲ امین سلطان عثمانی یعنی مصطفی دوم بندهای آهنی و پایه ستون در این ستون قرار داده شد بعد از اون در زمان سلطان عبدالحمید حلقه های آهنی دور تا دور ستون به منظور محافظت از اون قرار داده شد، در حال حاضر این ستون ۳۵ متر ارتفاع داره و در میان ساختمون ها و مناره ها اون عظمت قبلی رو شاید نشه ازش حس کرد.
در کنار بازدید از این ستون و با پیاده روی کمی میتونید مقبره سلطان محمود دوم، آب انبار شرفیه، بازار بزرگ و ... رو هم ببینید. #گلفام_سفر
ستون کنستاتین با ۵۷متر ارتفاع از ۸ ستون با قطر سه متر و وزن سه تن تشکیل شده و از حلوی معبد آپلو در رم در رمان کنستاتین به شهر جدیدش منتقل شده و در هر ستون حلقهای دورش رو گرفته. در واقع این ستون روی یکی از تپههای شهر جدیدش بنا گذاشته شده بود که الان در منطقه بازار بزرگ یا همون منطقه فاتح استانبول قرار گرفته. روی پایه ستون برای کبوترها غذا گذاشته میشه و به همبن خاطر کبوترهای زیادی دور ستون رو گرفتن. عظمت ستون واقعا دیدنی. در ابتدا ستون دارای سر ستون نمادی از آپلو بوده و بعدش نمادی از صلیب و در طی تاریخ سرستونهای زیادی رو با تغییر دوره به خودش دیده و تنها چیزی که پا برجا مونده بدنه عظیمشه که در دوره سلطان حمید برای حفظش به دور ستونهاش حلقههایی بسته شد که باعث شد محله نزدیک به ستون چمبرلی تاش یعنی محله حلقه نامگذاری بشه.
#گلفام_سفر
این ستون تاریخی و باارزش را کمتر به اسم کنستانتین میشناسند بلکه آن را ستون اورمه مینامند .
این ستون دقیقا وسط میدان چمبرلی تاش قرار دارد و یادگاری زمان رومی هاست، این ستون تنها ۳۵ متر ارتفاع دارد و به معنای حلقه است به خاطر حلقه های فلزی که دور این ستون پیچیده شده اند.
وقتی ما در مسیر رفتن به بازار بزرگ این ستون رو دیدیم هیچ پییشینه یا اطلاعاتی در موردش نداشتیم و جالب اینجا بود که خیلی پرنده های زیادی دوروبر این پدیده بودن و این ستون رو جذاب کرده بودن و مردم اصلا توجهی بهش نداشتن ، اما هرچه مارا دوری بر تاریخ زند زیباست? برگرفته از شیلان صادقی?
#گلفام_سفر
ستون کنستانتین یا چمبرلیتاش (که در ترکی به معنای سنگ حلقه حلقه شده است)، یک ستون یادبود رومی در استانبول است که به ستون سوخته هم معروف است. این ستون در خیابان دیوان بین میدان سلطان احمد و میدان بیازیت و کمی جلوتر از بازار بزرگ استانبول قرار گرفته است. ستون بدستور امپراطور کنستانتین در سال ۳۳۰ میلادی ساخته شده است. در واقع این ستون به یادبود انتخاب قسطنطنیه (استانبول کنونی) به پایتختی دولت روم شرقی است که در یک میدان بزرگی قرار داشته است. بر بالای ستون ۵۰ متری مجسمه ای از آپولو و بعدها صلیب قرار داشته که اکنون از بین رفته است. در آتش سوزی سال ۱۷۷۹ این ستون نیز تحت تاثیر قرار گرفته و سیاه می شود و از آن به بعد به ستون سوخته هم معروف شده است. همچنین در اواخر قرن ۱۷ سلطان مصطفی سوم دستور داد حلقه های آهنی دور ستون نصب کنند تا به نوعی آن را محافظت کند.
این ستون اکنون ۳۵ متر ارتفاع دارد و در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز قرار گرفته است. ستون از سنگ پورفیری ساخته شده یک سنگ قیمتی بنفش رنگ است که فقط در جنوب مصر یافت می شود. نکته جالب اینکه بنفش رنگ امپراتوری بیزانس بود و فقط اعضای خانواده امپراتور مجاز به پوشیدن لباس بنفش رنگ بودند!
در کنار ستون یک میدان کوچکی وجود دارد که مثل میدان های تکسیم و بیازیت پر از کبوتر است و همچنین حمام قدیمی چامبرلیتاش و مسجد علی پاشا در طرفین ستون قرار گرفته اند. نام این منطقه نیز از این ستون تاریخی گرفته شده و ایستگاه تراموا نیز در کنار ستون به همین نام است.